Una bucata tripleta intra astazi in ringul Aproape Masini. Am vorbit despre Mitsubishi Outlander iar astazi il bagam in troaca si pe Peugeot 4007, fratele de linie de ansamblare. De ce sa cumperi un Peugeot 4007 si nu un Outlander?
Chiar. De ce? Nu de alta, dar Peugeot 4007 si Citroen C-Crosser au fost construite in parteneriat cu Mitsubishi Outlander, la fel cum a fost si tripleta Toyota Aygo – Peugeot 107 – Citroen C1. 3 masini identice dar cu sigle si preturi diferite.
Foarte buna intrebare. Ai 3 masini identice pe care trebuie cumva sa le diferentiezi. Iar Peugeot 4007 a mers pe metoda Loredana Groza – da, ai masina normala dar apoi ai si o roaba de piese aftermarket care sa il infrumuseteze, accesorii aprobate oficial de catre Peugeot. Mai un crom, mai o bara fata sport, d’astea. In rest, ai acelasi 5+2 4×4 ca si Outlander si C-Crosser, iar pe partea de motorizari ai un mare minus – lipsa 2.0 TDI-ului de la VW. Era si normal, doar nu avea Peugeot sa foloseasca sub licenta motoare VW in conditiile in care si ei au dieseluri la fel de capabile.
Mitsubishi vroia totusi sa intre mai tare in Europa decat intra Pomohaci in….stai, nu asta…..Mitsubishi vroia o vizibilitate mai mare pe piata europeana si au decis sa sune la cei mai mari colosi din industrie. Asadar au sunat la grupul PSA si au dat la schimb masina pentru prezenta, fabrica si cateva motoare. Mitsubishi nu avea motor diesel pe atunci asa ca a sunat pe cei mai buni. Au luat motorul de 2.0 TDI de la VW pentru categoria „saraci” si legendarul 2.2 HDi de la PSA pentru categoria „usor instariti”.
Ce au primit Peugeot si Citroen din treaba asta? Un bilet in trenul SUV-urilor moderne. Francezii nu aveau un SUV / cross-over pe atunci si asa au acceptat oferta celor de la Mitsubishi. Mitsubishi a venit cu masina, tehnologia si fiabilitatea iar Peugeot / Citroen au venit cu motoarele si cu promovarea. Si promovarea a fost atat de buna incat in 2012 se inchide taraba datorita vanzarilor prea mari care suprasolicitau liniile de ansamblare si risca totul sa se distruga intr-un incendiu teribil care avea sa cauzeze o pandemia si mai urata si mai grava decat accidentul din 2004 al lui Teo Peter, acel moment fiind inceputul dominatiei americane asupra poporului roman. Crede-ma, am vazut adevarul in cadrul episodului 1 al serialului „Pandemia” de Dan Diaconescu, singurul serial unde doar Dian Diaconescu cunoaste numarul de episoade.
Benzina
2.4 MiVEC de 170 cai – Antichitatea asta isi are originea pe primul Outlander, fiind un motor dezvoltat la comun intre Mitsubishi, Hyundai / Kia si Daewoo / GM Korea. Doar ca motorul de Mitsubishi a folosit cele mai bune materiale si e cel mai rezistent din tripleta. Trebuie doar sa ii dai ulei de calitate si cam aia e. Sigur, e un motor vechi si ineficient, dar macar nu te doare capul de fiabilitate.
Diesel
2.2 HDi de 156 cai – Legendarul 2.2 HDi cu o singura turbina, unul din cele mai fiabile motoare diesel moderne. Singura problema reala e simeringul de la vibrochen care crapa si trebuie schimbat pentru ca altfel iti face dauna prin motor de parca a trecut o trupa de carturari din Tandarei prin el, dar in rest chiar nu ai emotii cu el. Plus ca e singurul motor pe care il vei gasi in mod realistic pe Peugeot 4007.
Treaba sta in felul urmator. Cel mai ieftin si rudimentar e Mitsubishi Outlander dar are si motorul de 2.0 TDI in cazul in care taxele sunt prea mari pentru tine. Citroen C Crosser e cel mai echipat la nivel interior iar Peugeot 4007 e cel mai frumos la exterior. Dar per total ai probabil unul din cele mai fiabile SUV-uri 4×4 care sunt bune si pe asfalt dar decent de capabile si pe off-road. Dar daca nu vrei sa vizitezi service-ul si nu te intereseaza neaparat sa vizitezi Hasmasul Mare, Peugeot 4007 poate fi o alegere decenta.
Ce motoare recomand? Pentru benzina 2.4 V6 de 170 de cai dar mult noroc ca sa gasesti unul, dar cel mai probabil vei merge spre un 2.2 diesel de 156 cai.
Similar Articles
Salut, apreciez mult ceea ce faci aici!
Ce recomanzi între 4007, koleos, captiva sau grand vitara ? Pentru câțiva km prin oraș drumuri lungi destul dese și putină plimbare pe off-road sub nivel mediu.
Trebuie să aduc niște corectări articolului.
La motorizarea diesel, cutia automată este cu dublu ambreiaj.
La versiunea pe benzină, cutia automată este un CVT produs de JATCO.
Salutare Mihai,
Grand Vitara sau Koleos, in functie de ce gasesti.
Succes!