Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mercedes Sprinter II ( 2006 – 2018 )

Carcotasii vor spune ca Mercedes Sprinter II e mai slab decat primul sezon, dar realitatea este ca trebuie sa mergi inainte cu vremurile. De ce ramai in urma, vremurile se schimba. Urmatoarea lege o astept erect direct.



Masina oficiala a coletariei in Europa intra in ringul Aproape Masini. Mercedes Sprinter II a continuat sa mearga pe caii mari ai primului Sprinter si si-a facut treaba cu demnitate si multa, multa rugina. Dar macar Sprinter II si-a stabilit imaginea ca masina oficiala pentru coletarie in Europa si a ramas acolo, ca un functionar public care sta de 3500 de ani in acelasi post si care nu vrea sa se renunte sau sa incerce altceva. Cum ar fi duamna bugetara aia din Iasi care a iesit la protest impotriva proiectului de digitalizare a primariei pe motiv ca „vor veni robotz s-i ami va lua locurile de munca”. Mercedes Vito / Viano si-au luat felia de tort in zona de transport aeroport, VW Caravelle / Transporter in zona de transport 8+1 si mers prin vacante, Renault Trafic in zona de aprovizionare magazine, Iveco Daily in zona de carat materiale de constructii si Ford Transit in zona de umplut service-urile.


BAM


Si asta se vede din satelit in cazul lui Mercedes Sprinter II. Avem motoare de autostrada, facute pentru consum si fiabilitate. Avem si cutii automate fiabile si avem si un spatiu interior bun pentru carat pasageri si colete dar insuficient pentru mesterii adevarati care cumpara un raion intreg de bricolaj intr-un weekend. Sigur, multa lume o sa spuna ca mai degraba cumpara primul Sprinter decat Mercedes Sprinter II , dar la fel e discutia si despre VW Transporter T4 si Transporter T5. Cele vechi sunt mai fiabile, dar se si adreseaza celor care nu fac diferenta dintre saci de cartofi si pasageri. Cei care se gandesc doar la bani si care nu au un minim de interes pentru pasageri, pentru ca locurile din fata de pe Mercedes Sprinter II sunt in topul clasei. Mercedes Sprinter II – masina oficiala „mie sa imi fie bine, da-i in plm pe restul”. Si da, in continuare este o masina de 3 milioane de kilometri. Sau 226000 de km din 2007, dupa cum spun anunturile de vanzari.



Motoare Mercedes Sprinter II


Benzina



  • 1.8 Kompressor de 156 cai – Venit undeva prin 2014 odata cu ultimul facelift si are o criza existentiala mai mare decat Arthur care a si-a demolat casa pentru a face discoteca din ea. Pe langa asta, mai primesti si bonus probleme la distributia care evident ca este in spatele motorului.

  • 3.5 V6 de 272 cai – Rezervat doar pentru cei care considera ca un Viano e mult prea mic pentru ei, Mercedes Sprinter II cu motorul asta deja se duce in zona de transport VIP si eventual in zona de conversii AMG / Brabus. Ceea ce e bine, pentru ca miile de euro pe care trebuie sa le dai pentru schimbarea axului balansier de pe M272 nu te vor afecta prea mult, din moment ce detii un Sprinter cu un motor benzinar de 3.5 V6 si 272 cai.


Diesel


2.2 CDi de 95, 129 si 163 cai – Vesnicul, anticul, Viorel Lis-ul 2.2 diesel de la Mercedes inca isi face datoria pe Sprinter. Excelent pentru coletarie dar usor anemic pentru transport de persoane. Doar pentru ca a fost suficient de bun pentru S Class, nu inseamna ca a fost suficient de bun si pentru Sprinter. Plus ca ala de pe S Class are 2 turbine.


3.0 CDi de 190 cai – Asta e oarecum opusul lui 2.2 CDI. Foarte bun pentru autostrada, dar la costuri nu renteaza neaparat pentru coletarie. Problemele in schimb sunt la comun.



Probleme Generale Mercedes Sprinter II



  • Am sa trec erect direct in efect la motoarele diesel. Foarte bune la drum lung, dar foarte slabe in oras. Garniturile si scaunele injectoarelor cedeaza in timp, iar daca le ignori suficient de mult vei avea motorina prin si pe tot motorul, in ceea ce se numeste in mod afectuos „Ciuma Neagra”.

  • N-am plecat deci nu ma intorc, si raman la motoarele diesel doar ca acum am o problema specifica legata de motoarele BlueTEC. Instalatia AdBlue nu este cea mai reusita din industrie si se recomanda a se completa doar cu AdBlue de la reprezentanta Mercedes pentru ca e mai pretentios decat un patron roman care isi cauta angajati pe minimul pe economie.

  • Cutia manuala in 6 trepte este ok, dar trebuie sa ai grija la cutia automata pe care o alegi. Ai de ales intre vechiul 5G-Tronic care e mai lent dar mai rezistent si noul 7G-Tronic care e mai eficient dar mai fragil. Ideal ar fi sa mergi pe mana vechiului 5G-Tronic.

  • Rugina e o problema mare la Sprinter si la Mercedes pe comercial la modul general, iar Mercedes Sprinter II nu scapa de furia si opresiunea ruginei.

  • Mentiune speciala pentru editiile 4×4 si inaltate. Nu, nu e nimic in neregula cu sistemul 4×4 de pe Sprinter, ci doar trebuie sa verifici masina pe dedesubt de lovituri si alte chestii indoielnice sau indoite.



Verdict Mercedes Sprinter II


Mereu am o vorba – daca o masina e destul de buna pentru taximetrie, atunci e destul de buna si pentru tine ca si privat. La fel ca si cu Ford Focus si Renault Megane – daca masinile alea sunt destul de bune pentru Orange si Petrom, sunt destul de bune si pentru tine. Iar daca Mercedes Sprinter II e destul de bun pentru Amazon si UPS, atunci e suficient de bun si pentru tine care faci Tandarei – Luton in fiecare saptamana, cu plecare in fiecare Marti de la 6 dimineata, in parcarea Garii Tandarei. Si nu uita – da 2 lei pentru Tandarei!


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina clar 3.5 V6 de 272 de cai pentru ca oricum intretinerea nu conteaza, iar pentru diesel 3.0 V6 CDI de 190 cai.


Scrie un raspuns
  • Daniel Serban

    2024-02-16 20:24:50

    Salutare.grup. Doresc da iau un Sprinter ,si nu stiu ce motor sa iau.. Ce recomandați . mulțumesc

  • Ionut

    2023-12-04 05:14:18

    Buna ziua !cum va merge motorul reconditionat pe sprinter ?

  • Ionut

    2023-12-03 18:23:25

    Bună seara cum vă funcționează motorul sau cit va ținut am și eu aceiași problemă și încă nu sunt decis ce sa fac sa iau reconditionat sau sh mulțumesc frumos

  • BOGDAB

    2022-11-19 14:41:00

    Buna ziua, am achizitionat de curand un Sprinter 313 CDI, 95 KW, fabricatie 2010, 2 panouri, am intrebat mai multi proprietari despre uleiul recomandat pentru motor. Cate intrebari atatea raspunsuri, unii 5W-30, altii 5W-40, altii 10W-40. Va rog un sfat. Multumesc

  • Marian

    2022-04-03 19:56:14

    Asa este, se răzbuna cumplit, chiar în mers și fără atenționare, nu se mai unge.Am pățito eu, alt motor, 4000e, asta este boala lor.

  • COSTIN

    2022-03-23 18:58:33

    Buna seara, de curand am schimbat level.ul si am trecut de la Iveco la Sprinter! singura diferenta este ca Iveco l.am cumparat nou din Spania(rezident), si Sprinterul, la mana a doua din Olanda! si voiam sa intreb daca gasesc pe cineva sa ma lamureasca si pe mine asupra unui aspect in ceea ce priveste navigatia! Are ecran mare cu camera marsalier spate, dar cand selectez navigatia, nu.mi apare nik! am imprumutat cardul SD de la un prieten si.mi spune ca fara navigatie, sau cardul nu contine harti si nu are nik arhivat! mai m.am documentat si am aflat ca in torpedo ar trebui sa aive un locas, unde se fixeaza modulul navigatiei, dar si acest locas lipseste cu desavarsire! m.am gandit ca in repezeala aia, Olandezul a luat si ceea ce nu trebuia luat din masina, dar m.am inselat! Oare sa fie doar butonul „NAVI” si doar atat? daca poate sa ma lamuresca si pe mine cineva sunt deschis la comentarii! Va multumesc anticipat!

  • AproapeMasini

    2022-02-22 15:54:52

    Buna Ana, Motaorele astea crapa cel mai des din cauza utilizarii mult in oras, iar injectoarele sunt un punct slab la 2.2 biturbo. Succes!

  • Ana Maria

    2022-02-21 13:41:11

    Buna ziua am și eu un Mercedes sprinter an 2007 2.2 biturbo 130 cp euro 4 313 mi-a crăpat motorul și acum am pus unul recondiționat total cumpărat de la o firma din Gheorgheni Bliss Motors aveți ideie daca merg sau se duc și astea imediat mulțumesc pentru răspunsuri

  • AproapeMasini

    2021-06-06 14:34:45

    2.2-ul nu e prea bun la drum intins de cateva mii de km dintr-un foc. Pentru asta ai 3.0.

  • Zero

    2021-06-01 21:17:26

    Am intrebat pe cineva care are un parc intreg de dube care lucreaza non-stop daca e adevarat ca Sprinterul asta 2.2 CDI are nevoie de un motor nou la fiecare 500.000. Mi-a zis ca e fals. Ai nevoie de doua motoare in 500.000 de km! Ideea e ca se pare ca arborele cotit nu primeste suficienta lubrifiere si la un moment dat se razbuna.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA