Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pierderile de ulei: cauze și prevenții

Articolul de astăzi urmărește câteva aspecte importante referitoare la uleiul de motor, ulei care îndeplinește câteva funcții foarte importante în cadrul oricărui tip de autovehicul.




Rolul uleiului de motor este de a crea o peliculă fină pe suprafața pieselor, pentru a preveni uzura. Acesta degajează căldura din elementele mobile ale mașinii tale și le protejează, în același timp, împotriva coroziunii.


Lipsa uleiului, care lubrifiază piesele împiedică procesul de curățare al motorului și cauzează defecțiuni, care pot fi evitate, dacă ești atent la câteva sugestii.


Scurgerile de ulei sunt, în general, provocate de pierderea elasticității unor piese precum garniturile, simeringurile și în principal, garniturile inelare, a căror durabilitate scade în timp. Prin urmare, dacă aceste piese sunt afectate, uleiul începe să se scurgă în zona suprafețelor etanșate de acestea.


Pentru a evita pierderile de ulei, ar fi bine să ții cont de următoarele aspecte:



  • Înlocuiește la timp garnitura chiuloasei. Acest lucru trebuie realizat într-un service autorizat, de către oameni competenți și specializați în domeniul auto.

  • Inspectează filtrul de ulei. Dacă observi scurgeri de ulei pe sub garnitura de etanșare, încearcă să rezolvi problema prin strângerea puternică a acesteia. Dacă acest lucru nu împiedică scurgerea, schimbă componenta cu una nouă.

  • Verifică capacul supapei. Dacă observi pete de ulei în zona comună dintre supapă și chiuloasă, acest lucru indică faptul că garnitura s-a deteriorat și trebuie înlocuită.

  • Verifică bușonul. Dacă observi urme de spumă albă, trebuie să consulți un specialist. Spuma albă confirmă prezența lichidului de răcire în sistemul de ungere.

  • Deșurubează capacul rezervorului în care se găsește lichidul de răcire și verifică urme care atestă prezența lubrifiantului. Aceste semne indică pierderea etanșeității în cazul joncțiunii dintre motor și chiuloasă.

  • Examinează atent locul de montare al ruptorului-distribuitor. Dacă detectezi scurgeri, piesele care trebuie înlocuite sunt simeringul de ulei sau garnitura inelară.

  • Verifică simeringurile arborelui cotit. Această defecțiune este, în principal, cauzată de creșterea presiunii gazului în motor sau a erorii de instalare. Schimbă piesele. Acest lucru atrage după sine costuri ridicate deoarece presupune dezasamblarea și asamblarea motorului. De asemenea, este recomandat să schimbi și simeringurile arborelui cotit.

  • Creșterea presiunii în sistem este cauzată de acumularea de impurități. Acestea reduc debitul secțiunilor individuale ale sistemului de ungere. Creșterea presiunii poate fi generată și de blocarea cartelului de ventilație, care permite pătrunderea gazelor de eșapament în sistemul de ungere. Rezultatul acestor fenomene esre scurgerea uleiului printre garnituri și îmbinări. În puține cazuri, problema apare din cauza cantității excesive de ulei sau a vâscozității ridicate.


Pentru a evita astfel de situații, specialiștii îți recomandă câteva măsuri de prevenție.



  • Verifică, întotdeauna, nivelul uleiului. Acesta trebuie să se încadreze între min. și max., conform normelor în vigoare. Dacă observi o cantitate prea mare de ulei, scoate cantitatea suplimentară, fie prin folosirea unui echipament special cu vid, fie prin scurgerea bușonului de golire.

  • Încălzește motorul la temperatura de funcționare. Pentru a duce la capăt acest procedeu, trebuie să ai un ajutor extern. Astfel, capacul de umplere cu ulei se acoperă cu mâna, în timp ce altcineva accelerează mașina, de mai multe ori, pentru a crește turația motorului până la limita de 2500 de rotații. Dacă în timpul accelerării, crește presiunea, atunci sistemul de ventilație este defect și trebuie înlocuit.

  • Spală sistemul de lubrifiere, folosind un aditiv special pentru bușonul de umplere cu ulei. Pornește motorul și menține-l la relanti pentru un interval de timp, după care înlocuiește filtru și readaugă ulei.

  • Așadar, scurgerea uleiului din autovehicul este periculoasă pentru că afectează diferite piese. Lipsa suplimentării autovehiculului cu ulei generează distrugerea și blocarea arborelui cu came și a arborelui cotit, a pistoanelor motorului și în unele cazuri a tijelor de conectare.


 


Pentru mai multe informații, te așteptăm în comentarii cu întrebări și sugestii.


Dacă esti în căutarea unui autovechicul second hand aceste sfaturi te pot ajuta să verifici câteva lucuri de baza înainte de achiziționare.


 


Articol sponsorizat de catre romauto.ro



Similar Articles

Kia va construi EV6 2025  in fabrica sa din Georgia, SUA

Kia va construi EV6 2025 in fabrica sa din Georgia, SUA

21 November 2024 In „D'ale Șoselei”
Pareri : Ssangyong Rodius I ( 2004 - 2013 )

Pareri : Ssangyong Rodius I ( 2004 - 2013 )

19 November 2024 In „D'ale Șoselei”
AproapeMasini

09 August 2021

D'ale Șoselei , Mecanica pentru incepatori



Scrie un raspuns
  • No neim

    2021-08-09 13:36:19

    Chiar daca nu este un articol despre o masina,ma ajutat foarte mult acest articol!
    Multa sanatate

  • No neim

    2021-08-09 13:36:19

    Chiar daca nu este un articol despre o masina,ma ajutat foarte mult acest articol!
    Multa sanatate


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA