Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mitsubishi Space Star I ( 1998 – 2005 )

Soc si groaza, Simona Patruleasa s-a maritat. Iar Aproape Masini revine cu ajutorul lui Mitsubishi Space Star I in zona de aproape masini. Asa ca daca ai sub 1000 de euro in buzunar si vrei o masina exceptionala la treaba de zi cu zi, atunci merita sa dai click pe articolul asta.



Mitsubishi Space Star I? Ce huda mai e si asta? De ce nu am auzit de asa ceva si de ce ar trebui sa ma intereseze?


Mitsubishi Space Star I are o istorie cel putin interesanta. Lansat in 1998 ca un monovolum de clasa mica, primul Space Star e un Mitsubishi facut pe platforma de Volvo si care foloseste motoare Renault. Practic, un fel de Pitbull in tinerete sau un fel de Pitbull pe sarakie sau un fel de Pitbull in tinerete si pe sarakie, adica Pitbull la 16 ani.


Ne aflam intr-o zona zoster…asta, intr-o zona foarte interesanta a lumii auto si anume a masinilor obscure ieftine si relativ bune. Daca ai auzit de Pajero Pinin atunci ai ceva inclinatii auto, dar Mitsubishi Space Star I e la fel de departe de oamenii normali mai ceva decat e Sisu departe de libertate. Suntem in acea zona unde stau si masini gen primul Ignis sau Fiat Bravo sau a doua generatie de Citroen C4. Masini pe care nu le stie nimeni si nici nu stie prea multa despre fiabilitatea lor. Desi nu pot scapa de igrasie…asta, nu pot scapa de dorinta de nebuna de a compara Mitsubishi Space Star I cu primul Ignis sau cu Suzuki Wagon R sau ambele la un loc. Desi nu prea stiu daca se leaga cu ele pentru ca Mitsubishi Space Star I face parte din clasa de mini-monovolume, un gen muzical-auto care era inexistent la noi in Europa prin 1998 pentru ca incepe sa prinda avant odata cu venirea lui Meriva si B Max. De fapt, cam asta era competitia lui Space Star – Meriva, B Max, Wagon R, probabil Renault Modus si cam atat.


Totusi, e usor de vazut de ce un monovolum de clasa mica nu s-a descurcat prea bine intr-o lume in care oricum aveai monovolume de clasa medie si mare, gen Espace sau Sharan sau Galaxy. Plus ca suntem in anii ’90, o era a excesului si unde o masina de familie trebuia sa fie minim un Defender sau Patrol desi preferabil trebuia ceva si mai mare. Asa ca Mitsubishi Space Star I nu isi gasea locul in acea lume. Mitsubishi Space Star I – mancarea sanatoasa in anii 2000, era buna, era ieftina, nu interesa pe nimeni.



Motoare Mitsubishi Space Star I


Benzina



  • 1.3 MPI de 82 si 86 cai – Surprinzator de fiabil si de puternic pentru caroseria lui Space Star, acest motor are doar probleme la pornirea la frig si sursa de obicei sta in pompa de benzina. Iar daca nu e pompa de benzina, sunt bujiile. In orice caz, costul total e de 50 de lei cu tot cu manopera deci nu iti vei fractura contul bancar prea curand.

  • 1.6 MPI de 98 cai – Probabil cel mai echilibrat motor de pe Space Star si un motor per total fiabil. Se mai uzeaza suportii hidraulici dar cam atat. Motorul 0 probleme, 0 entuziasm. Daca ar fi un personaj din Matrix, ar lua pilula albastra si si-ar vedea de viata intr-un mod anonim, lucrand la un birou, fara sa stie nimeni cum il cheama.

  • 1.8 MPI de 112 si 122 cai – Cel de 112 face parte din generatia 4G93 ca si cel de 1.6 MPI si sunt motoare destul de fiabile. Cel de 122 cai in schimb e faimosul GDI de la Mitsubishi (bine, nu chiar atat de faimos) care se murdareste constant si are nevoie de curatenie anuala la galeria de admisie si clapeta de acceleratie. Ceea ce probabil nu o sa faci la un Space Star pe care ai dat 600 de euro.


Diesel


1.9 DI-D de 102 si 115 cai – Primul motor common-rail al francezilor, F9Q-ul a fost bicicleta industriei auto. Pus pe orice, de la Volvo V40 la Nissan Primera la Suzuki Vitara la Renault Laguna si cumva a ajuns si la Mitsubishi Space Star. Un fel de 1.9 TDI al francezilor si de o varsta aproximativa, motorul asta are doar probleme ocazionale la EGR. Totusi, are o varsta deci pot aparea probleme peste tot desi e putin probabil sa ai problema asta la Space Star pentru ca nu e o masina cu care se fac miliarde de kilometri anual.


 



Probleme Generale Mitsubishi Space Star I



  • Mare atentie la rugina care se aduna pe la sasiu, in special in partea din fata. Asta daca iti pasa de rugina si nu mergi pe clasicul „merge si asa”

  • Motoarele pe benzina sunt motoare japoneze de moda veche. Asta inseamna cateva lucruri. In primul rand consumul de benzina care este absolut neimpresionant. Apoi ai faptul ca astea sunt motoare de turatii iar daca mergi constant cu 2000 de turatii pe minut vei avea senzatia ca de fapt nu esti intr-un Space Star ci intr-un Moulinex Maginix. Si in final mai e apetitul pentru ulei pe care il dezvolta masinile astea tarziu in viata.


 



Verdict Mitsubishi Space Star I


E o masina low cost care vine din categoria mini-monovolumelor. Practic, e ideala pentru cei de 50+ si care locuiesc in mediul rural unde nici banii nici interesul pentru intretinerea masinii nu sunt impresionante. Genul de masina care te duce de colo colo cat mai ieftin si cam atat. Sigur, poate incape si o damingeana de vin sau vreo ruda mult prea beata ca sa mai mearga acasa. Da, nu e nimic wow la masina asta, dar nu toate masinile sunt facute sa fie wow. Unele masini sunt facute sa fie ca o ciorba de cartofi – isi face treaba dar cam atat.


Ce motoare recomand? Pentru benzina cred ca voi merge pe 1.6 MPI de 98 cai iar pentru diesel clar 1.9 D-ID de 115 cai doar pentru ca poti. Chiar as vrea sa vad un Mitsubishi Space Star I de 115+ cai putere.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA