Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mazda 2 III ( 2014 – prezent )

Mazda 2 III, probabil cel mai bun supermini la ora actuala. Si mai arata si bine. Acuma trebuie doar sa iti faci curaj ca sa cumperi unul de nou, ca de second nu ai sa gasesti.



Initial eram sceptic despre masina asta pentru ca generatia anterioara de Mazda 2 e supra-evaluata pe piata SH. Era construita pe platforma de Fiesta V dar costa cot la cot cu Fiesta VI si nici nu era o masina atat de frumoasa incat sa ma convinga sa dau cu 50% mai mult decat as fi dat pe o Fiesta din acelasi an sau cu 30% mai mult decat pe un Polo din acelasi an.


Dar Mazda 2 III? Ne intoarcem la origini si viitorul suna bine. Am scapat de tirania Ford si ne intoarcem la o Mazda pe bune. De fapt, nu e chiar o Mazda get-beget pentru ca masina e construita in colaborare cu Toyota Yaris. Sigur, foloseste o platforma scurtata de CX-5 dar multe chestii sunt la comun cu Toyota Yaris deci practic sacrificam din sportivitatea lui Fiesta si aducem din fiabilitatea Toyota. Acuma daca stau si ma gandesc, realizez de ce noul Yaris arata asa de sport si de agresiv, pentru ca au baut sake impreuna cu cei de la Mazda.


Avem asadar cel mai mic Mazda de vanzare in momentul de fata si e o masina excelenta. Ar fi fost si mai excelenta daca prindeam si noi versiunea berlina dar si cu aia in fund si cu inima in rai nu se poate, plus ca nu s-ar mai fi vandut Mazda 3 asa de bine. In rest e distractie tipica Mazda. Avem aceleasi benzinare de pana acum doar ca au primit tratamentul SkyActive si avem un diesel pe care nu il vrei pentru ca oricum e Mazda 2 III si ar trebui sa fie masina de oras.


Nu mai conducem stand in picioare, avem dotari, avem calitate, avem cam tot ce ti-ai dori de la o masina de oras iar avantajul major este pretul. Ca si pret de pornire Mazda 2 III e mai ieftin decat Polo, Fiesta, Hyundai i20, Skoda Scala, Suzuki Swift si e batut doar de  Kia Rio, Renault Clio si elefantul din camera, Dacia Sandero. Asadar, suntem undeva la jumatatea centrului, feriti de radiatii, carnatii spun ca suntem nazi, e adevarat, sunt radical si visu meu e sa ajung pi R patrat. Si acuma trebuia sa vorbesc despre faptul ca Mazda sunt singurii care inca ofera benzinare aspirate la masinile mai mari gen 3 sau 6 sau CX-5 dar am uitat ca in clasa supermini multa lume inca ofera benzinare aspirate. Si atunci ce mai ofera Mazda 2 II in afara de aspect? Pai, daca ai suficient de multi bani te poti arunca si la versiunile sport dar cel mai probabil vei cumpara o versiune de baza sau de mijloc sau 2 Sandero.


 



Motoare Mazda 2 III


Benzina



  • 1.3 SkyActive-G de 93 cai – Motorul de baza pentru Mazda 2 II si sincer nici nu ai nevoie de mai mult pentru a merge prin oras si ocazional la drum lung. Desi viata motorului asta va fi in oras, de la semafor la semafor, la fel cum merge un corporatist de la excel la excel. E fix ce trebuie.

  • 1.5 SkyActive-G de 75, 90, 110 si 115 cai – Aici avem acelasi motor doar ca in alte configuratii de putere care depind strict de pachetul de optiuni si de cati bani ai la tine. Sincer, daca nu ai de gand sa cumperi pachetul Takumi si toti cei 115 cai, nu are rost sa te complici cu altceva pentru ca 1.3-ul e identic cu asta dar costa mai putin si face aceeasi treaba.


Diesel


1.5 SkyActive-D de 105 cai – Nu. Si asta are probleme cu regenerarea filtrului de particule ca si 2.2-ul de pe Mazda 3 sau 6, dar problema cea mai mare e ca e un motor foarte complicat si foarte rar asa ca vei plati niste preturi astronomice pe inevitabilele reparatii.


Hibrid


1.5 benzina hibrid de 90 si 115 cai – Ca orice producator modern trebuiau sa aduca si o versiune Mild Hybrid pentru motorizarile mici, de oras. Mare diferenta fata de benzinarul simplu nu este asa ca mare lucru de povestit si recomandat nu este.


 



Probleme Generale Mazda 2 III



  • La unele motoare pe benzina pot aparea probleme cu pompa de ulei dar momentan nu sunt kilometraje astronomice ca la masinile mai mari ca sa fie o certitudine.

  • Probleme pe partea de climatizare unde compresorul si radiatorul pot ceda iar asta poate inseamna ca trebuie sa demontezi chiar si jumate din bord.

  • Arata bine la exterior si arata bine si la interior dar asta vine cu un revers. Pe partea de exterior vopseaua este lipita de tabla cu hartie igienica si la prima ploaie se inmoaie si ramai fara vopsea. A doua problema este ca interiorul SCARTAIE CA PATUL COLEGILOR DE CAMIN DE DEASUPRA SI MAI ALES SUB PATUL COLEGEI ALEIA CARE ARE VIZITATORI NON STOP NOAPTE DE NOAPTE ZI DUPA ZI.



Verdict Mazda 2 III


Daca esti in cautarea unei masini de oras si vrei neaparat sa cumperi de nou, atunci Mazda 2 III e una din candidatele serioase la banii tai. Sigur, e undeva la jumatatea centrului si ai alternative si mai ieftine dar si mai scumpe asa ca vine intrebarea de ce sa cumperi unul si nu altul? Pentru ca la 13000 euro primesti un Mazda 2 III care arata la fel si ca ala cel mai scump si, cel mai important, primesti direct acel 1.3 benzina care e tot motorul de care ai nevoie. Nu esti obligat ca la alte masini sa cumperi o versiune mai scumpa doar pentru ca motorul de baza e inutilizabil. Si arata si bine.


 


Ce motor recomand? Pentru benzina iti ajunge 1.3 MPI de 93 de cai iar pentru diesel ai de ales doar 1.5 de 105 cai.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA