Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford lanseaza Tourneo in urma colaborarii cu VW

Ford lanseaza primul model in colaborare cu VW in 2021 si anume Ford Tourneo. Care sunt planurile americanilor si ce vor sa faca cu tehnologia nemtilor?



 


Noul Ford Tourneo Connect practic va fi un VW Caddy pe care va scrie Ford si care va veni cu aceleasi configuratii de 5 sau 7 locuri, cu aceleasi dimensiuni si va fi construit in acelasi loc cu VW Caddy, in Polonia.


Livrarile vor incepe din 2022, iar povestea de dragoste incepe in 2019 cand Ford si VW au format o alianta prin care Ford va oferi asistenta pe zona de masini electrice si hibride iar VW va oferi asistenta pe zona de vehicule comerciale. Iar asa cum Ford Tourneo e un VW Caddy cu sigla Ford, asa se va intampla si cu noul VW Amarok care va fi noul Ford Ranger dar cu sigla VW. In felul acesta, cei 2 producatori vor sa ajunga la un total de 8 milioane de vehicule comerciale produse.


Sursa: carscoops.com


Ce motorizari aduce noul Tourneo?


Ca la VW Caddy, vom avea un 1.5 TSI turbo benzina de 112 cai si clasicul 2.0 TDI diesel de 110 si 101 cai, cu un model hibrid pe vine. Si va fi doar un model hibrid atat pentru Tourneo cat si pentru Caddy intrucat scaunul full electric va fi ocupat de catre noul VW ID. Buzz, sa speram ca va fi un scaun normal si nu de wc.


Practic, cu aceasta miscare Ford spera sa vanda mai multe Tourneo pentru ca vor sa atace si segmentul de outdoor, nu de comercial. Cu alte cuvinte, vor sa aduca si o versiune „Active” care se va lua la tranta cu Skoda Yeti. Practic va avea cateva elemente de caroserie care sa para de off-road si va avea in premiera si optiunea de tractiune integrala. Pe langa asta mai poti opta si pentru cruise control adaptiv, lane assist si asistenta pentru unghiurile moarte, faruri LED adaptive, plafon panoramic, parbriz incalzit si/sau oglinzi incalzite. Cat despre echipamentul standard, primesti franare de urgenta, cruise control, asistent pentru mentinerea benzii si driver alert.


Sursa: Motor1.com


Pe langa asta mai avem si optiunea unui sistem infotainment de origine VW, cu diagonala de 8,25 sau 10 inch, la care te poti conecta prin Fordpass, o aplicatie prin care poti face multe lucruri la masina, printre care sa o si pornesti de la distanta. 


Toate aceste semne duc clar in directia anuntata de Ford, care vrea sa se retraga usor usor din zona de autoturisme si sa intre puternic in zona de vehicule comerciale, iar alianta cu VW este doar o continuare a planului, dupa ce au investit 2,6 miliarde de euro in Decembrie 2019 in fabrica din Turcia, unde se construieste Ford Transit.


Sa fie acesta un veritabil #Fordexit? Scapam in sfarsit de miliardele de Puma de pe strada?


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA