Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo planuieste a treia fabrica in Europa in 2025

Volvo Cars vrea sa construiasca o a treia fabrica in Europa dupa 2025. Sa vedem daca ramane doar cu vrutul sau daca obtine chiar si finantarea.



 


Sursa:Pixabay


 


Volvo planuieste  sa creasca vanzarile globale la 1,2 milioane pana la jumatatea deceniului de la sub 700.000 anul trecut, pentru a depasi obiectivul de a vinde 1,2 milioane de vehicule anual, o crestere de peste 80% in comparatie cu 661.713 unitati vandute in 2020, a declarat directorul financiar Bjorn Annwall.


Compania cu sediul la Goteborg, care a devenit a doua cea mai mare listare a Suediei dupa IPO de la sfarsitul lunii octombrie, cu o evaluare de 18 miliarde de dolari, are in prezent doua fabrici in Europa, una in Torslanda, Suedia, si cealalta in Ghent, Belgia.


Annwall a declarat pentru ziarul suedez de afaceri Dagens Industri in iulie despre planul Volvo de a adauga capacitate de productie dupa 2025, spunand ca fabrica „se va afla probabil in Europa. Unde va fi amplasată acea fabrica nu este inca clar” .



 


Directorul de tehnologie Volvo, Henrik Green, a  declarat pentru Automotive News Europe in iulie ca producatorul auto isi poate atinge obiectivul de 1,2 milioane de vanzari doar daca va creste capacitatea maxima in toate fabricile pe care le au.


O purtatoare de cuvant a Volvo a confirmat duminica ca producatorul auto are in reteaua sa globala o fabrica in Statele Unite si trei in China, capacitatea fabricilor folosita pentru a atinge 1,2 milioane de vanzari pana in 2025. CEO-ul Hakan Samuelsson a declarat pentru Automotive News Europe intr-un interviu recent ca Volvo va fi aproape de a depasi recordul sau de vanzari din 2019 de 705.452 de vehicule in acest an si ca urmareste vanzari de 800.000 de vehicule in 2022 sau 2023. Pana in 2025, Volvo vrea ca masinile complet electrice sa reprezinte jumatate din vanzarile sale globale, care ar fi de 600.000 de unitati, de asemenea, intentioneaza sa devina o marca exclusiv electrica pana in 2030.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA