Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche adauga variante sport pentru anemicul Taycan

Taycan GTS are autonomie mare iar GTS Sport Turismo vizeaza cumparatorii care cauta practicalitatea, dar ce ne facem cu amatorii de sport si senzatii tari?



Sursa:Behance


 


Prima incercare a Porsche de a avea o masina sport electrica a fost lansata in ajunul pandemiei de coronavirus, iar acum Porsche lanseaza doua variante ceva mai sportive: berlina Taycan GTS si dricul Taycan GTS Sport Turismo.


Modelele GTS au acelasi motor fata cu o singura viteza cu magnet permanent si transmisie spate cu doua viteze. Aceasta configuratie ofera pana la 590 CP, plasand modelele GTS intre Taycan 4S (462 CP) si Taycan Turbo (670 CP).


Taycan GTS are o autonomie de pana la 504 km (313 mile) pe baza cifrelor WLTP.


Ambele masini GTS pot accelera de la 0 la 100 km/h (62 mph) in 3,7 secunde. Au o viteza maxima de 250 km/h (155 mph). Taycan GTS Sport Turismo se concentreaza pe caracterul practic de zi cu zi, avand cu 45 mm mai mult spatiu la cap decat berlina si o capacitate de incarcare de 1.200 de litri.



 


Spre deosebire de Taycan Cross Turismo off-road, GTS Sport Turismo nu are elemente de design off-road. Este destinat celor care doresc un nivel similar practic de zi cu zi cu cel oferit de Taycan Cross Turismo, dar care nu doresc sa rateze performanta pe sosea ale berlinei Taycan, dupa spusele Porsche.


Sistemul de franare standard al modelelor GTS are acelasi etrier rosu fata cu sase pistoane si etrier spate cu patru pistoane la fel ca Taycan 4S, dar este echipat cu discuri fata mai mari de 390 mm. Sport Turismo ofera optional plafonul panoramic cu functia de control variabil al luminii, care permite soferului sa ajusteze cantitatea de lumina din interior activand noua segmente de film cu cristale lichide in plafon. Setarea poate fi ajustata prin intermediul ecranului tactil. Cand vehiculul este oprit, plafonul trece automat pe mat si  odata repornit, sistemul isi va aminti setarea anterioara a plafonului.


Taycan GTS incepe de la 131.834 de euro in Germania, iar Taycan GTS Sport Turismo are un pret de la 132.786 de euro. Ambele variante vor fi lansate la dealeri in primavara lui 2022. Vor urma si alte optiuni de motorizare pentru Sport Turismo. In SUA, GTS incepe de la 132.750 USD, in timp ce versiunea Sport Turismo incepe de la 134.650 USD.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA