Schenker, unitatea de logistica a Deutsche Bahn va comanda aproape 1.500 de camioane electrice de la startup-ul Volta Trucks.
Companiile au anuntat ca aceste camioane vor fi folosite pentru a transporta marfuri de la terminalele europene in centrele oraselor si zonele urbane. DB Schenker va folosi prototipuri de camioane electrice in primavara si vara anului 2022 in operatiunile de distributie, iar rezultatul va fi folosit in productia a 1.470 de camioane electrice.
In loc sa-si construiasca propria fabrica costisitoare si sa gaseasca o modalitate de a-si construi camioanele electrice la scara larga, Volta va contracta Steyr Automotive pentru a le construi. Camioanele electrice vor functiona in 10 locatii DB Schenker din cinci tari. Companiile nu au oferit imediat detalii despre valoarea tranzactiei.
Volta Trucks, cu sediul in Stockholm, care opereaza si in Marea Britanie, trebuie sa inceapa sa produca Volta Zero, un camion electric de 16 tone la sfarsitul anului 2022 si sa producă 5.000 de vehicule pentru clienti in 2023, inainte de interzicerea camioanelor diesel la Paris, care va intra in vigoare in 2024.
Interdictiile asupra vehiculelor comerciale pe baza de combustibili fosili vor intra in vigoare in unele orase europene in urmatorii ani, punand presiune pe furnizorii de logistica pentru a gasi alternative cu zero emisii.
„Parteneriatul pe scara larga cu Volta Trucks ne permite sa crestem semnificativ ritmul de electrificare a flotei noastre si sa investim in solutii de transport mai ecologice”, a declarat Cyrille Bonjean, vicepresedinte executiv al DB Schenker pentru transport terestru in Europa.
DB Schenker are aproximativ 74.200 de angajati in peste 130 de tari.
Cea mai recenta comanda de pe agenda comenzilor celor de la Volta Trucks duce la aproximativ 4.500 de camioane electrice. Cea mai mare comanda publica anterioara a fost pentru 1.000 de camioane, de la firma franceza de camioane frigorifice Petit Forestier. Volta Trucks planuieste in prezent patru modele de camioane electrice de diferite dimensiuni si spune ca se asteapta sa produca peste 27.000 de camioane anual pana in 2025.
Similar Articles