Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault Zoe, rating de zero stele Euro NCAP

Renault Zoe, a primit un rating de siguranta de zero stele, devenind a treia masina din istoria Euro NCAP care a inregistrat un rating de zero stele.



Sursa: Auto-Data.net


Zoe a detinut anterior un rating de cinci stele Euro NCAP, dar a fost introdus in teste in urma unui facelift substantial anul trecut, care nu doar a introdus o baterie mai mare si o putere suplimentara, ci si dupa cum noteaza organizatia de siguranta, un nou airbag lateral montat pe scaun, care protejeaza doar toracele ocupantului, mai degraba, decat capul si toracele asa cum a facut anterior.


Aceasta modificare reprezinta „o degradare a protectiei ocupantilor”, conform Euro NCAP, care a raportat ca in testul de impact cu stalpii laterali, „capul soferului a lovit direct stalpul de intruziune, iar valorile ranilor la cap au indicat o protectie slaba a acestei parti a corpului.”


Performanta in testul de impact frontal a fost, de asemenea, „slaba”, Euro NCAP invocand faptul ca exista o protectie slaba pentru zona pieptului soferului si gatul copiilor de pe scaunele din spate.


Sursa: Motor1.com


Se spune, de asemenea, ca lui Zoe ii lipseste tehnologia de siguranta activa „instalata in mod obisnuit ca standard”, cum ar fi avertizarea la parasirea benzii si franarea automata de urgenta(AEB) standard. Prin urmare, a obtinut un rating de doar 14% in categoria Safety Assist, cu aproximativ 61% mai mic decat media din 2021.


In general, Zoe a obtinut un rating de siguranta de 43% pentru ocupantii adulti (cel mai scazut din ultimii 11 ani), un rating de 52% pentru ocupantii copiilor si un rating de 41% in categoria ,,Utilizatori vulnerabili ai drumurilor”.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA