Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW va produce si mai putine masini in 2022 decat anul acesta

Grupul Volkswagen se asteapta sa produca si mai putine masini in 2022 decat anul acesta, din cauza problemelor de aprovizionare cu semiconductori.



Sursa: Wikimedia Commons


Producatorul de automobile, care si-a redus prognoza pentru livrarile de vehicule in 2021 saptamana trecuta la 9 milioane de la 9,3 milioane, se pregateste pentru posibilitatea ca deficitul actual de cipuri sa dureze cel putin pana la inceputul anului 2023, se arata in raport.


In cel mai rau scenariu, livrarile ar putea scadea la 8 milioane de masini anul viitor dar chiar daca lucrurile merg relativ bine, livrarile ar putea fi usor sub cele din acest an, managerul magazin a raportat joi, citand persoane familiare cu problema.


Grupul VW, care detine marci precum Audi, Porsche, Bentley si Skoda, a refuzat sa comenteze raportul, declarand ca se asteapta la o usoara relaxare a situatiei aprovizionarii in 2022, dar ca prima jumatate a anului va ramane foarte volatila.


Livrarile Grupului VW au crescut cu 6,9%, pana la putin sub 7 milioane de vehicule in primele noua luni, a declarat producatorul auto intr-o declaratie a veniturilor din 28 octombrie.


Vanzarile Grupului VW au scazut cu 16%, pana la 9,2 milioane de vehicule in 2020, lovite de opririle productiei si de inchiderile temporare ale showroom-urilor in timpul blocajelor pentru a reduce raspandirea COVID-19.


Sefa fortei de munca de la VW, Daniela Cavallo, se asteapta si ea sa se inrautateasca criza de semiconductori.  „Vor fi inca lipsuri tot anul viitor. Si lucrurile nu se vor imbunatati brusc nici in 2023. ,,Inca nu a trecut ce este mai rau”, a spus Cavallo.


Audi si Skoda isi prelungesc vacantele de Craciun pana pe 10 ianuarie din cauza blocajelor de aprovizionare.


Audi a declarat de asemenea, ca se asteapta ca situatia sa continue „luni intregi”. „Ne asteptam sa fim ocupati de aceasta criza luni de zile in anul care vine”, a spus un purtator de cuvant.


Sursa: Volkswagen


Porsche a declarat in noiembrie ca aceasta criza a evidentiat necesitatea ca producatorii de automobile sa ia productia in propriile maini. „Oricine crede ca aceasta criza cipurilor se va calma in anul urmator se inseala”, a declarat directorul general Oliver Blume pentru Boersen-Zeitung din Germania .


Producatorii de automobile, inclusiv BMW si Daimler, au spus ca se asteapta ca problemele cu cipurile sa continue pana in 2022, BMW confirmand joi pentru Reuters ca nu se asteapta ca toata aceasta criza sa se atenueze pana in a doua jumatate a anului viitor.


Fie ca vor cumpara cipuri de computer direct de la producatori, reconfigureaza masini sau le produc cu piese lipsa, multi producatori de automobile devin creativi pentru a face fata penuriei globale la care unii se asteptau sa o atenueze pana la inceputul anului viitor.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA