Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW va folosi uzina germana Tesla ca model pentru noua fabrica de vehicule electrice

Noua fabrica VW ar produce caroserii auto folosind doar cateva blocuri de piese, in loc de mii de componente singulare.



Sursa: electrive.com


Grupul Volkswagen foloseste noua fabrica europeana Tesla ca sablon pentru construirea unei noi fabrici in Germania. Consiliul de supraveghere al VW a aprobat pe 9 decembrie un plan de a adauga o noua fabrica de masini electrice in apropierea fabricii de la sediul central din Wolfsburg. Situl va construi masina emblematica a marcii VW, Trinity, care va avea tehnologie avansata de conducere autonoma, autonomie electrica mare si timpi de incarcare redusi.


O decizie cu privire la locatia exacta a santierului ar putea fi luata in urmatoarele cateva saptamani, iar cladirea in sine va fi construita in termen de trei ani, a declarat Christian Vollmer, seful de productie al producatorului auto.


Aceasta inseamna ca in definitiv, constructia ar trebui sa dureze doar putin mai mult decat fabrica Tesla Gruenheide de langa Berlin, care isi propune sa fie finalizata in doi ani. „Nu vom avea nevoie de mai mult de trei ani pentru a construi uzina Trinity”, a declarat Vollmer intr-un interviu pentru publicatia germana de afaceri Wirtschaftswoche , dupa cum a raportat publicatia Automotive News Europe Automobilwoche.


Vollmer a spus ca imediat ce locatia a fost decisa, constructia poate incepe rapid. „Atunci, conform planificarii actuale, fabrica ar trebui sa fie gata in 2025 astfel incat productia si livrarile de serie sa poata incepe conform planificarii in 2026”, a declarat el.


Scopul este construirea unei uzine cu un singur etaj pentru ca aceasta este solutia cea mai eficienta, dupa spusele lui Vollmer, insa daca zona este prea mica se va folosi planul unei constructii cu doua etaje.


Sursa: News in 24


Potrivit informatiilor de la Automobilwoche zona fabricii va acoperi 2 kilometri patrati, adica aproape o treime din suprafata fabricii principale actuale, aproximativ acelasi volum urmand sa fie adaugat pentru logistica si furnizori.


Similar cu fabrica Tesla, uzina Trinity ar putea produce de asemenea caroserii auto din doar cateva componente uriase. „Folosirea unor piese mari din aluminiu turnat pentru partea din fata si din spate a masinii, de exemplu, ar putea accelera productia”, a spus Vollmer.


Totodata, compania are in vedere ca vehiculele sa circule autonom prin fabrica cat timp acestea sunt inca in productie. „Cred ca este foarte realist ca vehiculele Trinity sa fie deja autonome inca din fabrica, de exemplu, pentru a conduce pana la locuri de parcare sau pentru a face test drive pentru controlul tehnic al calitatii”, a declarat Vollmer.


Vollmer a declarat ca nu doreste inca sa comenteze posibila locatie, dar, potrivit rapoartelor, atat orasul Wolfsburg cat si municipalitatile invecinate incearca sa castige oferta proiectului de anvergura nationala.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA