Marca Stellantis ofera o privire asupra viitorului sau crossover-ul electric Airflow, pe care il va comercializa sub sigla Chrysler.
Stellantis planuieste sa debuteze cu primul sau model electric cu baterii pana in 2025 si va elimina motoarele cu ardere interna pana in 2028.
Stellantis ofera o privire asupra drumului de urmat cu un concept de crossover electric numit Chrysler Airflow, care va fi dezvaluit miercuri la CES din Las Vegas.
Compania estimeaza ca crossover-ul incarcat cu tehnologie, care permite pasagerilor sa participe la intalniri video si serveste ca o extensie a stilului lor de viata digital, va avea o autonomie electrica de la 350 mile (563 km) la 400 mile (645 km).
Airflow are capabilitati autonome de Nivel 3 prin sistemul STLA AutoDrive, dezvoltat in parteneriat cu BMW, care poate fi actualizat fara fir.
Conceptul Airflow pregateste scena pentru ceea ce pot astepta consumatorii de la marca Chrysler, pe masura ce se reinnoieste in era Stellantis.
„Cu siguranta merge in directia pe care vrem sa o reprezinte viitoarele noastre modele”, a declarat Christine Feuell, CEO-ul marcii , pentru Automotive News . „Ceva foarte elegant si dinamic, ceea ce este important. Vehiculele electrice cu baterie, pentru a va atinge obiectivele de autonomie, trebuie să fie aerodinamice. Dar vrem sa putem face asta intr-un mod foarte frumos, intr-un mod interesant.”
Airflow evidentiaza progresele care vin la Stellantis prin trei noi platforme tehnologice : STLA Brain, STLA SmartCockpit si STLA AutoDrive va fi lansat in 2024.
Conceptul se bazeaza pe arhitectura software STLA Brain, un sistem despre care producatorul auto spune ca va folosi actualizari ,,over-the-air: pentru a „rupe legatura actuala dintre generatiile de hardware si software, permitand dezvoltatorilor de software sa creeze si sa actualizeze functii si servicii rapid, fara a astepta lansarea de hardware nou.”
Airflow are doua motoare electrice de 150 de kilowati, unul in fata si unul in spate. Producatorul auto a precizat :,,conceptul este construit pentru a gestiona motoare mai mari daca este necesar, deschizand posibilitatea pentru aplicatii viitoare de inalta performanta”.
Similar Articles