Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Verkor alege Dunkirk ca locatie pentru noua ,,gigafabrica”

Verkor, un startup francez detinut partial de Renault, va construi o fabrica de baterii in nordul Frantei pentru 300.000 de vehicule.



Sursa: European Battery Alliance


Startup-ul francez Verkor a selectat portul Dunkerque pentru o fabrica de baterii ce este planificata pentru putea furniza Grupului Renault, acesta fiind cel mai recent proiect dintr-o serie de proiecte din industria de vehicule electrice care vor fi anuntate in Franta. Constructia este programata sa inceapa in 2023, inceputul livrarilor fiind vizat doi ani mai tarziu, dupa cum a declarat Verkor. Capacitatea amplasamentului va creste la 50 gigawati/ora pana in 2030, de la 16 gWh la mijlocul deceniului.


Faza initiala, care ar putea furniza suficiente baterii pentru aproximativ 300.000 de vehicule, ar putea ajunge la o investitie de aproximativ 1,5 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), a declarat intr-un interviu cofondatorul Verkor, Sylvain Paineau. Fabrica va fi al treilea proiect de acest fel planificat in Franta, deoarece impreuna cu Uniunea Europeana fac eforturi pentru productia locala de baterii pentru a rivaliza cu dominatia asiatica a sectorului.


Verkor si Renault au convenit anul trecut asupra unui acord de aprovizionare pentru baterii de inalta performanta pentru vehicule mai mari si premium, marcand un punct de cotitura pentru startup-ul care s-a extins rapid in ultimele luni, dar care are inca doar 85 de angajati. Verkor a spus ca prima faza a noii fabrici va putea crea pana la 1.200 de locuri de munca.


Sursa: Autocar


Renault a declarat saptamana trecuta ca va construi vehicule electrice Alpine de inalta performanta, la fabrica sa din Dieppe, care se afla la aproximativ 200 km de Dunkerque.  Verkor a studiat 40 de locatii potentiale in Franta, Italia si Spania inainte de a alege Dunkirk, care ofera teren suplimentar pentru extindere, a spus Paineau.


Renault detine aproximativ 20% din Verkor. Startup-ul este sustinut si de companii precum EIT InnoEnergy, Groupe IDEC, Schneider Electric si Capgemini.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA