Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vanzarile de masini din Rusia scad pentru a saptea luna consecutiv

Vanzarile in Rusia au scazut pentru a saptea luna consecutiv, pana in ianuarie, deoarece deficitul de cipuri continua sa aiba un impact negativ, in ciuda recuperarii cererii interne.



Sursa: Economica.net


Vanzarile de masini noi in Rusia au scazut pentru a saptea luna consecutiv in ianuarie, a anuntat vineri Asociatia Intreprinderilor Europene (AEB), in timp ce sectorul continua sa sufere de o penurie globala a unor piese, in ciuda unei redresari interne a cererilor. Vanzarile de masini noi au scazut cu 3,7%, la 91.662 de unitatii, a spus AEB.


„In mod traditional, ianuarie este o luna cu un volum scazut de vanzari de masini noi”, a declarat Thomas Staertzel, presedintele Comitetului Producatorilor de Automobile AEB, intr-un comunicat. „Asa cum s-a prognozat, nu ne asteptam la o redresare rapida a pietei in acest an, dar speram totusi ca tendinta se va schimba in a doua jumatate a acestuia”.


AEB, care reprezinta investitorii straini in Rusia, a declarat luna trecuta ca se asteapta ca in ceea ce priveste  vanzarile de masini noi, sa scada la 3,3% in 2022, cu vanzari de 1,72 milioane de unitati, dupa ce piata a crescut cu 4,3% in 2021. Vanzarile de masini noi au fost in crestere in prima jumatate a anului 2021, determinate de cererea primita, dupa ce masurile de sanatate restrictive introduse pentru a combate raspandirea coronavirusului au lovit vanzarile in 2020.


Alaturi de factorii care afecteaza industria auto globala, inclusiv deficitul de componente electronice, provocarile logistice si costurile mai mari ale materialelor precum si noile sanctiuni impotriva Rusiei amenintate de Washington, ar putea duce la o intrerupere de la livrarile electronice globale si ar putea aduce piedici si mai multe industriei auto.


Cel mai mare producator auto din Rusia, producatorul de masini Lada, a fost nevoit sa-si suspende asamblarea aproape in fiecare luna anul trecut, din cauza lipsei de componente. Lipsa de cipuri va mentine probabil vanzarile de masini din 2022 in Rusia aproape de nivelurile de anul trecut, a spus Vladimir Bespalov, analist la VTB Capital.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA