Toyota va reduce productia incepand cu luna martie, dar inca spera sa compenseze productia pierduta, deoarece blocajele continue in aprovizionare inca afecteaza producatorul auto.
Pentru a recupera din productia intarziata si pentru a diminua din listele de asteptare, Toyota va reduce din nou productia incepand cu martie, chiar daca planurile sa construiasca un numar record de vehicule la nivel global ramane in vigoare. Toyota, care si-a modificat in mod repetat planul de productie pentru anul fiscal, a decis initial sa extinda productia din fabrica la maximum in luna martie, pentru a recupera terenul pierdut in timpul penuriei de semiconductori.
Doar ca blocajele persistente au fortat Toyota sa ajusteze cu 100.000 de unitati si sa vizeze 950.000 de vehicule. Recordul anterior al producatorului auto a fost de 870.000 in luna martie 2012. Saptamana trecuta, Toyota a avertizat ca se asteapta sa piarda intre 100.000 si 200.000 de unitati de productie, din cauza blocajelor semiconductoarelor, dupa ce a pierdut 140.000 de unitati in ianuarie din cauza intreruperilor cauzate de COVID-19. Un total arata ca Toyota ar putea pierde pana la 480.000 de unitati de productie din ianuarie pana in martie. Toyota ridica productia globala la 8,5 milioane de vehicule pentru anul fiscal care se incheie pe 31 martie, in scadere fata de tinta de 8,87 milioane preconizata la jumatatea lunii ianuarie. Compania a inceput anul fiscal urmarind tinta de 9,3 milioane de vehicule, apoi a redus-o la 9,0 milioane pe masura ce criza cipurilor s-a accentuat.
Modelele ce vor fi afectate includ si modele Lexus precum crossoverele NX, RX si UX, precum si berlina ES. Productia crossover-ului compact Toyota C-HR si a hibridului Aqua va fi, de asemenea, deteriorata. Producatorul auto si-a redus prognoza globala de vanzari consolidate la 8,25 milioane de vehicule pentru anul fiscal curent care se incheie pe 31 martie, de la o previziune anterioara de 8,55 milioane de vehicule. Totusi, Toyota s-a agatat de perspectivele sale anterioare de profit pentru intregul an fiscal, spunand ca conversiile valutare benefice vor compensa scaderea vanzarilor. Atat profitul operational cat si tinta de venit net reprezinta al doilea cel mai mare castig inregistrat la companie.
Toyota si-a mentinut de asemenea prognoza de vanzari retail intr-o forma neschimbata, la 10,29 milioane de vehicule pentru anul fiscal curent, incluzand vanzarile companiilor satelit Daihatsu si Hino. Acest total ar fi in crestere fata de 9,92 milioane de unitati in anul fiscal precedent si chiar sub recordul de 10,6 vehicule vandute in anul fiscal incheiat in martie 2019.
Similar Articles