Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Audi construieste o noua fabrica in China

Audi si FAW Group au primit aprobarea autoritatilor chineze pentru a incepe constructia unei fabrici de vehicule electrice in Changchun.



Sursa: AutoEvolution


Marca premium Audi a Grupului Volkswagen si partenerul sau de stat chinez FAW Group au primit aprobarea autoritatilor chineze pentru a incepe constructia unei fabrici exclusiv dedicata vehiculelor electrice si estimata la 3,3 miliarde de dolari, potrivit unei notificari guvernamentale.


Autoritatea de Reglementare a Planificarii din provincia Jilin, din nord-estul Chinei, a declarat ca lucrarile la fabrica, care va avea sediul in capitala provinciei orasului Changchun, sunt planificate sa inceapa in aprilie si ca cele doua companii vor investi un total de 20,93 miliarde de yuani (3,29 miliarde de dolari) in uzina.


Fabrica va incepe productia in decembrie 2024 si va avea capacitatea de a produce 150.000 de masini pe an, potrivit Autoritatii de Reglementare. Declaratia sa a mai aratat ca aprobarea a fost anuntata pe 11 februarie si ca societatea intentioneaza sa produca trei modele electrice, inclusiv SUV-ul e-tron de la Audi.


Sursa: AutoMarket


„Proiectul Audi FAW NEV este o piatra de temelie importanta a strategiei de electrificare a Audi in China”, a declarat un purtator de cuvant al Grupului VW, confirmand aprobarea. „In consecinta, promovam lucrarile relevante in acest proiect. Constructia fabricii este planificata sa inceapa in al doilea trimestru al anului 2022”. In noiembrie, Audi a declarat ca fabrica a avut intarziere din cauza unei amanari a aprobarii de catre autoritatile relevante.


Audi a semnat un memorandum de intelegere cu grupul de stat FAW din China in octombrie 2020 pentru a produce in comun vehicule electrice premium in China, reprezentand cea mai mare piata auto din lume. Audi are un parteneriat de lunga durata cu FAW pentru a produce masini cu motor cu combustie in Changchun si in orasul Foshan din sud. De asemenea, Audi intentioneaza, sa produca vehicule cu producatorul auto din Shanghai SAIC Motor, cu scopul ca vehiculele electrificate sa reprezinte o treime din vanzarile chineze pana in 2025.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA