Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault revine pe profit dupa 2 ani de pierderi

Grupul Renault a declarat ca a avut un profit net de 1 miliard de dolari in 2021, depasind asteptarile analistilor si fiind pentru prima oara pe plus, post-pandemie.



 


Sursa: Flickr


Grupul Renault a anuntat vineri ca a revenit la profitabilitate in 2021, depasind asteptarile si reusind sa depaseasca doi ani consecutivi de pierderi agravate de pandemia de coronavirus si de problemele ulterioare de aprovizionare cu cipuri care inca afecteaza industria auto.


Producatorul auto a raportat o cota de grup din profitul net de 888 de milioane de euro (1,0 miliarde de dolari), depasind asteptarile analistilor chestionati de Refinitiv, care au preconizat o cifra de 818,7 milioane de euro.


„Grupul Renault si-a depasit cu mult obiectivele financiare pentru 2021, in ciuda impactului crizei de semiconductori si a cresterii preturilor materiilor prime”, a declarat CEO-ul Luca de Meo, intr-un comunicat. El a spus ca performanta a fost ajutata de strategia grupului de a alege „calitatea si cantitatea” si „disciplina financiara”.


In prezentarea rezultatelor financiare, directorul financiar Clotilde Delbos a spus ca va renunta la aceasta functie dupa sase ani pentru a se concentra pe Mobilize, brandul de servicii de mobilitate al Renault. Ea a spus insa ca va continua sa lucreze alaturi de CEO-UL de Meo. Delbos va fi inlocuita de Thierry Pieton, director financiar adjunct Renault din 2020.


Sursa: Wikimedia Commons


Renault, afectat de scaderea vanzarilor si indirect de dificultati cauzate de partenerul sau de alianta Nissan, si-a stabilit un cash flow de numerar operational pozitiv pentru 2021, dupa o pierdere de 4,5 miliarde de euro in 2020, fiind afectat de pandemie. Pentru 2022, Renault vizeaza o marja operationala de 4% si cel putin 1 miliard de euro cash-flow. De Meo a spus ca deficitul de cipuri va aduce de asemenea, un deficit de aproximativ 300.000 de unitati, mai ales in prima jumatate a anului.


Renault a declarat ca in 2022 va plati o rambursare suplimentara de 1 miliard de euro pentru 5 miliarde de euro in imprumuturi garantate de stat pe care le-a obtinut in 2020. Imprumuturile vor fi rambursate integral pana la sfarsitul anului 2023, dupa spusele producatorului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA