Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Alfa Romeo gata sa dubleze vanzarile odata cu sosirea SUV-ului Tonale

Alfa Romeo este gata sa dubleze vanzarile globale odata cu sosirea SUV-ului compact Tonale in acest an, declara CEO-ul.



Sursa: Motor1.com


Cu Tonale, primul model nou Alfa Romeo de cand a lansat SUV-ul mediu Stelvio in 2016, filiala Stellantis se alatura pentru prima data segmentului SUV-urilor compacte. Numai in Europa, acest segment reprezinta 2,5 pana la 3 milioane de vanzari pe an, a spus CEO-ul Alfa, Jean-Philippe Imparato, motiv pentru care el considera ca o lansare cu succes a Tonale ar putea dubla volumul global al Alfa la peste 100.000 pana in 2023.


Imparato si-a impartasit perspectivele de vanzari ale marcii cu Automotive News Europe Editor, asociat si editor Luca Ciferri si corespondent Andrea Malan.


Acesta a precizat ca anul trecut ca Alfa a livrat 55.000 de masini in intreaga lume, in scadere de la 63.300 in 2020. Aceasta cifra includea 14.400 de unitati ale modelului hatchback compact Giulietta, pe care au incetat sa-l produca la sfarsitul anului 2020, insa au raportat 4.800 de vanzari anul trecut.


In cazul flotelor, care reprezinta aproximativ jumatate din vanzarile Alfa in Europa, faptul ca nu detin modele electrificate i-au costat 30% din vanzarile  potentiale. Asta se traduce in aproximativ 15% din vanzarile totale. Trecerea la modelele electrifice a fost, de asemenea, rapida. De exemplu, vanzarile modelelor electrifice in Italia in segmentul in care concureaza, au crescut la 79% la sfarsitul anului 2021 de la 29% la inceputul lui 2020. Pentru a concura, trebuie reactionat rapid. De aceea, noul SUV compact Tonale va fi oferit de la inceput cu sisteme de propulsie hibrid. Versiunea hibrid plug-in de 275 CP va fi lansata in octombrie. Asta inseamna ca hibridul plug-in va ajunge pe piata in 2023.


Sursa: Alfa Romeo


Cat despre volumul vanzarilor Tonale, Imparato a continuat spunand ca nu este vorba de volum pentru ca volumul nu este egal cu profitabilitatea. ,, Avem o mare flexibilitate la fabrica noastra din Pomigliano, Italia, unde va fi construit Tonale. Avand in vedere ca Tonale va debuta in iunie, ne vom bucura daca vom vinde 30.000 de unitati anul acesta. Pentru intregul an, potentialul global de vanzari al lui Tonale ar putea fi in intervalul de la 70.000 la 80.000 de unitati. Europa ar putea avea intre 45.000 si 60.000 de unitati, cu 10.000 pana la 15.000 posibile in SUA” a spus acesta.


Intrebat daca pragul de rentabilitate al lui Tonale este de doar 45.000 de unitati, acesta a raspuns: ,, Este mult mai scazut de atat. Nu trebuie sa fortam produsul pentru a mentine deschisa uzina din Pomigliano, deoarece fabrica construieste Fiat Panda. Daca facem 30.000 de Tonale, asta nu va fi o problema. Este o alegere strategica. Stim de unde incepem. Nu poti construi un brand premium daca esti sub presiune sa faci volume mari.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA