Inginerii de la Aston adopta o compozitie chimica a bateriilor cunoscuta sub numele de High Ni NMC sau baterii cu ioni de litiu de mare putere care folosesc o combinatie de nichel, mangan si cobalt.
Primul vehicul electric al Aston Martin din 2025 va fi alimentat de baterii facute la comanda si dezvoltate cu Britishvolt, producatorul de baterii din Marea Britanie. Britishvolt, a carei echipa de management include veterani din industria auto de la Ford, a decis sa detina acorduri scrise cu producatorii inainte de inceperea productiei de celule in 2024. In ianuarie, compania, care isi propune sa fie cel mai mare producator de baterii din Marea Britanie, a semnat o intelegere cu producatorul de masini sport Lotus .
Bateriile pentru viitorul Aston Martin ar putea fi o provocare grea. Ei nu vor trebui doar sa furnizeze performanta ,,zguduitoare” pe care cumparatorii Aston Martin o asteapta de la marca de lux, ci si o autonomie rezonabila intre incarcari.
Bateriile cu o densitate mare de energie pot stoca mai multa energie electrica si pot oferi distante lungi de rulare intre incarcari. Bateriile cu o densitate de putere mai mare pot elibera mai multa energie electrica mai repede, permitand performante ridicate.
Memorandumul de intelegere semnat de companii precizeaza obiectivele pentru noile baterii: „Stabilirea standardelor de performanta repetabila in grafic, timp de incarcare si autonomie”. Inginerii Aston si Britishvolt vor incerca sa atinga aceste tinte cu o compozitie chimica a bateriilor cunoscuta sub numele de High Ni NMC, care sunt baterii litiu-ion de mare putere care folosesc o combinatie de nichel, mangan si cobalt. Parteneriatul va avea in vedere ca echipele de cercetare si dezvoltare de la Aston si Britishvolt sa dezvolte bateriile si sistemul de management al bateriilor.
Britishvolt si-a creat propriile celule cilindrice cu ioni de litiu pe care le va vinde producatorilor de automobile odata ce fabrica sa din Northumberland, in nord-estul Angliei, langa granita cu Scotia, va incepe productia. Compania dezvolta si baterii cu stare solida.
„Aceasta colaborare puternica combina 109 de ani de maiestrie in inginerie cu expertiza unei afaceri tehnologice in crestere rapida din Marea Britanie”, a declarat CEO-ul Aston Martin, Tobias Moers, intr-un comunicat. „Lucrand impreuna cu Britishvolt, cred ca putem crea noi tehnologii pentru a propulsa masinile electrice Aston Martin de referinta, care se vor potrivi cu reputatia noastra de inalta performanta si ultralux cu cele mai inalte standarde de durabilitate.”
Se asteapta ca viitoarea masina electrica Aston Martin va fi un inlocuitor pentru DB11 si Vantage. Purtatorul de cuvant al Britishvolt, Ben Kilbey, a declarat ca inginerii vor lucra impreuna la unitatile Britishvolt din Midlands si la centrul de dezvoltare a produselor Aston din Gaydon, Warwickshire.
Similar Articles