Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Opel prezinta noul stil si directia tehnologica, cu conceptul Experimental

Conceptul are un sistem steer-by-wire (eliminarea conexiunii fizice dintre volan si rotile unei masini) si un volan care poate fi rabatat in situatii de conducere autonoma.



Sursa: insideevs.com


Opel a declarat despre conceptul sau Experimental complet electric ca ofera o „viziune clara” asupra directiei viitoare de design si tehnologie.


Conceptul sportiv va fi dezvaluit la salonul IAA Mobility de la Munchen, care va avea loc de luni, 4 septembrie, pana vineri, 8 septembrie.


Experimental se bazeaza pe o platforma Stellantis BEV si este echipat cu tractiune integrala electrica, a declarat Opel intr-un comunicat de miercuri.


Opel nu a spus ce platforma Stellantis BEV foloseste conceptul, dar se asteapta ca o versiune de productie sa fie construita pe platforma Stellantis STLA Medium axata pe electricitate si sa reinvie numele marcii Manta, folosit pe un coupe sport Opel construit intre 1970 si 1988.


STLA Medium poate gazdui pachete de baterii intre 87 si 104 kilowati/ora si ofera o autonomie de pana la 700 km (440 mile), a declarat Stellantis anul trecut.


Stilul de caroserie fastback al coupe-crossover al Experimental a devenit un design preferat la Stellantis pentru inlocuirea masinilor de dimensiuni medii ale grupului, asa cum se vede in Citroen C5 X si Peugeot 408 construit in China.


Experimental ofera „o interpretare mai extrema” a limbajului de design actual al Opel, care se concentreaza in jurul grilei frontale opace Vizor, a declarat seful de design al Opel, Mark Adams, in declaratie.


Grila a fost redenumita 4D Vizor cu 4D referindu-se la sistemele lidar, radar si camere incorporate in ea.


Conceptul este echipat cu „clapete” active in fata si in spate pentru a imbunatati calitatile aerodinamice ale masinii, in timp ce un difuzor din spate se poate extinde sau retrage ca raspuns la viteza masinii. Oglinzile exterioare au fost inlocuite cu camere pe stalpul C.


Sursa: electrive.com


In interiorul conceptului are scaune usoare si un tablou de bord simplificat care proiecteaza informatii in loc sa ofere un ecran traditional.


Conceptul are un sistem steer-by-wire si un volan care poate fi rabatat in situatii de conducere autonoma. Iluminarea din cabina este imbunatatita de „tesaturi electrocromice” care emit lumina.


Noul model Opel pe platforma STLA Medium va fi construit in Italia la inceputul anului 2025 in Melfi, sudul Italiei. Urmeaza un model de la DS construit la aceeasi fabrica incepand cu 2024.


Platforma STLA Medium este conceputa pentru vehicule premium si definita de Stellantis drept „BEV by design”, ceea ce inseamna ca a fost conceputa in principal pentru vehicule alimentate cu baterii, dar ar putea sprijini si variantele cu ardere interna in pietele si regiunile care ar necesita acest lucru.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA