Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Ssangyong Korando III ( 2010 – 2019 )

Ce mai vrei romane? Asta ar spune Buhnici, desi nu stiu parerea lui despre Ssangyong Korando III. Tot ce pot spune ca e una din cele mai bune masini low-cost de care nu ai auzit niciodata.



Am mai vorbit in articolul despre Kia Cee’d si cred ca si despre i30, ca prin 2010 coreenii s-au trezit la realitate si au realizat ca daca vrei sa vinzi masini in Europa, trebuie sa faci masini pentru Europa. Si asa cum Cee’d si i30 au fost primele eforturi europene ale grupului Kia – Hyundai, Ssangyong Korando III a fost prima masina europeana a grupului Ssangyong. Normal ca au inceput cu Korando, pentru ca numele Korando e prescurtarea de la „Koreea Can Do” si sa moara Gibilan daca te mint ca asta e realitatea, indiferent de cat de distorsionata de bautura ar parea.


Doar ca Ssangyong nu are pieptul celor de la Hyundai – Kia, la fel cum Cosmin Selesi nu are pieptul Simonei Patruleasa, asa ca Ssangyong a trebuit sa se descurce si s-au descurcat cat de bine au putut, cu resursele pe care le-au avut. Incearca sa arate a masina europeana si le-a iesit cumva, pentru ca masina asta a fost contemporana cu primul Qashqai si cu primul Tiguan si cu ix35 si cand privesti din perspectiva asta parca nu arata chiar atat de invechit la exterior, indiferent de cat de distorsionata de bautura ar parea lucrurile.


Din pacate la interior treaba e tipica pentru masinile ieftine din Coreea anilor 2000 si nu te va impresiona pana la lacrimi, dar la banii astia ce pretentii sa ai? Pentru ca daca esti genul de om care se uita la Ssangyong, cel mai probabil vrei ieftin si bun, iar in cazul asta e decent si bun.


 


 


Ssangyong Korado III front aproapemasini


Motoare Ssangyong Korando III


Benzina


2.0 e-XGi de 150 cai – As vrea sa vorbesc de bine despre singurul motor pe benzina disponibil pe Korando III, dar distributia este pe lant si trebuie schimbata la fiecare 100,000 km. Asa ca va trebui sa spun pas cu pas, te cuprinde ritmul de chitara. Ceas de ceas, ne imbata muzica, fara glas, am ramas si pentru prima oara. Nu te las, vreau sa fii numai a mea.


Diesel



  • 2.0 CDI de 175 cai – Motorul oficial al politicienilor. Mult zgomot, nimic concret. Dar macar e relativ fiabil si e singurul motor disponibil pana a venit facelift-ul.

  • 2.2 e-XDi de 177 cai – Lansat in 2016 ca sa pensioneze vechiul 2.0 diesel si pentru ca aveau nevoie de Euro 6, motorul de provenienta Mercedes e tot motorul de care ai nevoie. De fapt, e atat de bun incat coreenii au decis sa il foloseasca in continuare, chiar si pe chestii mai mari gen Rexton-ul.


 


Ssangyong Korado III rear aproapemasini


Probleme Generale Ssangyong Korando III



  • Nu e cel mai agil si mai abil in curbe, iar directia mai vaga decat informatiile de pe aceasta fosa septica online nu te ajuta nici in curbe, nici la viteze mari si nici macar prin oras.

  • E un Ssangyong deci asteptarile tale legate de calitatea interiorului trebuie sa fie la fel de mari ca asteptarile tale legate de aceasta fosa septica online.

  • Cutiile automate nu sunt foarte fiabile si cand se strica nu pot fi reparate. De asta recomand sa eviti cutia automata cu totul, asta daca mai gasesti un model cu cutie automata care a scapat de tomberonul remat-ului.

  • Filtrul de particule pentru motoarele diesel iti va da dureri de cap mai ceva decat 2 litri de Babanu bauti talpa, asa ca tine-l departe de oras.


 


 


Ssangyong Korado III side aproapemasini


Ssangyong Korando III Verdict


A venit, a facut niste zgomot, a plecat. Dar a pus bazele Ssangyong Europa, pentru ca de aici au invatat coreenii cum si ce trebuie sa faca. Si nu ai mare lucru de ales aici, pentru ca un Korando 2.0 diesel manual e tot ce ai nevoie si e si singura combinatie fiabila disponibila. Si nu ai nevoie de mai mult. Pentru ca daca vrei ieftin si bun sau macar decent, atunci Ssangyong Korando III e o alegere interesanta. Nu e chiar prima sau nici macar a doua alegere, dar e o alegere interesanta.


Ce motoare recomand? 2.2 diesel e-XDi de 177 cai si o cutie manuala. Atat. Si nu ai nevoie de mai mult.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA