Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Subaru Outback II ( 1999 – 2004 )

Probabil una din cele mai obscure masini de pe piata, dar fara Subaru Outback II nu pot vorbi despre degeneratiile urmatoare, care sunt la fel de obscure.



Bun venit intr-un colt foarte obscur al internetului din Romanistan si ai ajuns pe partea ciudata a strazii, Unde baietii n-aplica legea justitiei ci legea brigazii. Pe partea ciudata a strazii, unde privesti cu ochii vanatorului din locul prazii. Cam la fel cum s-a simtit si Subaru Outback II, primul Outback care a ajuns cumva si in Europa si care a incercat sa cimenteze numele masinii oficiale a lesbienelor din SUA.


Suntem in 1999 si inca suntem departe de a cunoaste Subaru si mai ales masinile lor oficiale cum ar fi Impreza sau Forester, chiar daca primul Forester se lansase cu un an inainte. De fapt, in 1999 abia se lanseaza faimosul Krabby Patty, Nokia 3210, Age of Empires II si la noi in Romanistan ne pregateam sa ii votam pe Iliescu zambeste maestrul si pe Tribunul pentru functia de presedinte, ca in final Iliescu zambeste maestrul sa castige cu 66% din voturi, cu o prezenta la vot in turul 2 de 57,5%.


Totusi, mai vorbim si noi despre Outback sau doar vom plange dupa vremurile bune cand eram tineri si in putere?


Subaru Outback II se vede ca a fost efectiv urcat in container si trimis in Europa, fara prea multa bataie de cap. Si asta se vede din satelit pentru ca acest Outback a venit doar cu benzinarele de 2.5 si 3.0, pe cand Impreza din aceasta generatie are motoare de 1.5 – 2.5 si evident 2.5-ul de pe WRX, iar Forester venea doar cu 2.0 si 2.5. Daca vroiai 3.0, trebuia sa mergi pe mana lunga a lui Outback. Care era mai lung decat Forester dar mai apropiat de Impreza ca si garda la sol si abilitati off-road, pentru ca Outback-ul are un sistem 4×4 foarte capabil in zapada dar nu neaparat pe teren accidentat, ca Impreza. Asa ca daca vrei un Impreza mai mare si nu vrei neaparat sa escaladezi Pietrele Doamnei, Outback-ul este pentru tine si pentru orice canadian sau bastinas de zona cu foarte multa zapada in general.


Si nici macar nu se strica pentru ca nu prea are ce sa se strice. In afara de niste rugina pentru ca vorbim de o masina lansata odata cu predecesorul 3310-ului, Subaru Outback II e o masina care rezista, si rezista, si rezista. Asta doar daca mai gasesti unul cat de cat functional, pentru ca in momentul in care am delirat acest articol, pe olx era un singur Outback din generatia asta, pentru suma de 1000 de euro doar ca avea nevoie de o pompa de benzina noua. Sau macar functionala, din dezmembrari.


 


Subaru Outback II rear aproapemasini


Motoare Subaru Outback II


Benzina



  • 2.5 MPI H4 de 165 cai – Outback II incepe de unde Forester SG se termina si anume motorul boxer in 4 cilindri de 2.5 si 165 cai. Are distributia pe curea si trebuie sa o schimbi la fiecare 100,000 km, in rest are probleme tipice pentru Subaru din aceasta perioada asa ca voi trece la monstrul urmator.

  • 3.0 MPI H6 de 212 cai – Doar ca aici avem 6 cilindri pentru motorul boxer, si distributie pe lant care nu trebuie schimbata decat daca e uzata, nu are un interval regulat de schimb.


 


Subaru Outback II front side aproapemasini


Probleme Generale Subaru Outback II



  • In cazul putin probabil in care gasesti un Outback II si care sa mai aiba si transmisie automata, trebuie sa stii ca acea cutie automata in 4 trepte este fiabil dar nu foarte eficienta si va trebui sa ii schimbi uleiul la fiecare 60,000 km. Ceea ce proprietarul anterior probabil ca nu a facut asa ca ai grija ce faci, cu cine te bagi, si vezi cum poti sa fii peste tot.

  • E un Subaru din anii 2000 asa ca vine momentul complementar in care trebuie sa vorbesc despre consumul galactic de benzina si ulei. Iar ca puncte bonus esti in zona zoste…asta, in zona motoarelor cu probleme la racire iar arderea garniturii de chiuloasa e doar o chestiune de „cand” si nu de „daca”.

  • Rugina pentru ca e un Subaru vechi si probabil neingrijit. Rugina incepe de la aripi si apoi se extinde peste tot asa ca verifica atent.


 


Subaru Outback II side aproapemasini


Verdict Subaru Outback II


Nu a fost proiectat pentru Europa dar totusi si-a facut intrarea si a facut loc generatiilor urmatoare. Sunt slabe sanse sa mai gasesti un Subaru Outback II functional sau sa te intereseaza asa ceva, dar e bine ca exista. Plus ca aveam nevoie de articolul asta, ca sa pot scrie despre generatia urmatoare.


 


Ce motoare recomand? Daca reusesti sa mai gasesti un Outback II functional, atunci cel mai probabil va avea motorul de 2.5 de 165 de cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA