Subaru Outback IV, primul Outback care a prins la noi in Europa si pe care il vezi constant prin anunturi. Dar oare merita sa arunci un ochi peste Outback la fel cum l-a aruncat Tolea pe Domnul Dan in tomberon in 2008?
Presimt ca va fi un articol la fel de scurt ca salariul dar nu ca organul meu genital, pentru ca daca il pun pe tastatura e lung de la A la Z. Dar nu poti spune asta si despre Subaru Outback IV, care este mai lung decat un Audi A4 Allroad, Volvo V70, este la fel de lung ca un Touareg din a doua generatie si este marginal mai scurt decat campioanele pe sate la lungime, Audi A6 Allroad, Ford Mondeo si foarte departe de monstrii gen E Class break.
Nu se mai compara cu Impreza in schimb. Daca inainte Outback-ul statea la jumatatea drumului dintre Impreza si Forester, acum e strict un Forester mai mare. Outback nu mai primeste motoarele turbo de pe Impreza si nu mai primeste motoare sub 2.5 si deodata a plecat de la mijlocul clasei catre varful copacului, stand fix sub Tribeca.
Benzina
2.5 MPI EJ253 si FB25B de 167, 170 si 173 cai – FB25B-ul a fost disponibil doar in perioada 2013-2014 asa ca mult noroc si vine si cu AVCS deci pas. Asa ca in mod realistic vei gasi versiunea EJ253, care e acelasi devorator de benzina, ulei si chiuloase pe care il stim. Dar macar e distractiv si e singurul motor pe care realistic merita sa il cumperi. A da, iar pe motorul de 173 cai debuteaza si cutia automata CVT Lineartronic, pe care as evita-o. Doar ca e singurul motor cu cutie automata.
3.6 H6 EZ36 DAVCS de 258 cai – La fel ca si motorul de 2.5, H6-ele primeste si el un dublu AVCS si intradevar trebuie sa vrei sa fii miliardar pentru motorul asta. Gasit de obicei sub capota lui Tribeca, unde se chinuie sa taraie cele 6 tone ale masinii, pe Outback va fugi la modul serios. Dar numai daca vei plati taxele si asigurarea la un asemenea motor. Si schimbi distributia la fiecare 100,000 km si chiuloasa la fiecare 50,000 km si uleiul la fiecare 5,000 km.
Diesel
2.0d EE20 de 150 cai – Nu. Esti exact in zona de aur a motorului 2.0 diesel boxer de la Subaru, motorul care a distrus irefutabil reputatia Subaru in Europa.
De departe cel mai memorabil episod din trilogia Subaru Outback. Daca nu ar fi avut motoare pe benzina excesive si daca nu ar fi avut doar acel diesel pacatos, cu Dan Capatos, poate ca ar fi prins mult mai bine la publicul din Europa. Dar asa ramane doar un Forester mai scump si mai mare si merita doar in situatia in care considera ca portbagajul lui Forester e prea mic.
Ce motoare recomand? Singurul motor pe care il recomand in mod realistic este benzinarul de 2.5 EJ253 de 167 cai.
Similar Articles
15 May 2024
sfat achizitie , achizitie , auto , aproape masini , pareri , probleme , motoare , europa , subaru , SUA