Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Alpine va afisa masina A390 la Paris inainte de lansarea in 2025

Urmatorul model Alpine va fi un crossover electric compact pe care marca Renault Group il descrie drept „sport fastback”. Acesta va fi dezvaluit pe 11 octombrie, apoi va avea debutul public la Salonul Auto de la Paris, cateva zile mai tarziu.




                                                                                                      Sursa: uk.motor1.com


Conceptul se va numi A390 Beta si va fi un „precursor al viitorului sport fastback al marcii”, care va intra in productie anul viitor, a spus Alpine intr-un comunicat din 6 septembrie.


A390 Beta urmeaza A290, cu o mica trapa electrica bazata pe Renault 5. A290 a fost, de asemenea, dezvaluit mai intai sub forma de concept „beta” inainte de lansarea sa oficiala, iar modelul de productie si conceptul impartaseau aceeasi silueta.


Alpine a lansat o imagine cu silueta A390 Beta. In trecut, marca s-a referit la model ca „C-XO GT” sau crossover compact GT.


CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, extinde brandul Alpine de la coupe sport A110 la o gama completa in urmatorii patru ani, modelele viitoare urmand sa includa un nou A110 in configuratie coupe si open-top; A390; A310, un 2+2 bazat pe A110 si doua vehicule electrice mai mari.


De Meo a spus ca Alpine vizeaza piata din SUA spre sfarsitul deceniului, cu cele doua vehicule electrice mai mari. Nu au aparut alte detalii despre masini, inclusiv ce platforma ar putea folosi sau unde vor fi produse.



                                                                                                                   Sursa: topgear.com


Pe langa rolul sau de CEO Alpine, Philippe Krief a fost numit luna trecuta pentru a-l inlocui pe Gilles Le Borgne in functia de sef al departamentului de tehnologie la Renault Group.


Se asteapta ca A390 sa imparta bazele cu Renault Scenic, un SUV electric compact care a intrat in productie anul acesta. Acesta va fi construit in fabrica istorica Alpine din Dieppe, nordul Frantei, orasul in care marca a fost fondata de catre Jean Redele la mijlocul anilor 1950.


Tot la salonul de la Paris, Alpine va prezenta Alpenglow Hy6, o noua versiune a unui prototip de curse sportive alimentat cu hidrogen, precum si versiuni personalizate ale actualului A110, care este in productie din 2017. Show-ul are loc incepand cu 14 octombrie pana pe 20 octombrie.

Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA