Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Mai multe limuzine concept care aproape au fost lansate.


Tura trecută am făcut introducerea. Astăzi vine și continuare. Pentru că un material auto pornografic se savurează, nu se trece peste el LA FEL CUM AȘ TRECE CU MAȘINA PESTE HIPSTERI. Unde am rămas ? A da, limuzine concept.



Data trecută ( aici -http://aproapemasini.com/2017/04/02/10-limuzine-concept-care-aproape-au-fost-comercializate/ ) am vorbit despre nemți și am râs despre americani. Acum să trecem la alte 5 limuzine concept absolut spectaculoase, dar care au ratat ”OK”-ul milimetric.


1.BMW Concept CS ( 2007 )



Motorizare : Gama de pe E65 Seria 7


Ce este mai opulent decat un BMW Seria 7 ? Un Seria 7 mai mare. Fizic. Aceasta a fost ideea din spatele Concept CS. Poate că designul arată ca modelele contemporane, dar Conceptul are deja 10 ani vechime. Dacă îl puneai lângă Seria 7 de atunci, era o navetă spațială.



De ce nu s-a mai produs ? Pentru că 2007 a fost fix ultimul an dinainte de criză. 2007 a fost climaxul opulenței și al aruncatului cu bani in orice direcție. Dar a venit 2008 și a măturat rapid toate chestiile opulente de pe stradă. Inclusiv acest BMW. Mare păcat.


2. Lamborghini Estoque ( 2008 )



Motor : 5.2L V10 luat de pe Murcielago.


Credeai că Porsche Panamera a pornit nebunia supermașinilor cu 4 portiere ? Nope, au venit italienii primii. E drept, au venit la caterincă cu acest concept, dar au venit. Problema lor a fost că acest concept a avut un succes neașteptat și foarte multă lume era dispusă să cumpere un Estoque, pe loc.



Și atunci de ce nu l-au transformat din concept in mașină de serie ? Pentru că italieni. Au văzut că este piață, au văzut că au primit feedback pozitiv, dar nu s-au obosit. Poate că dacă Lamborghini se decidea să producă Estoque-ul și să nu rămână la capitolul de limuzine concept, poate că Estoque-ul era Panamera-ul zilelor noastre. Deși la 300.000 euro mă indoiesc.


3.Porsche 989 ( 1988 )



Motor : 3.6 sau 4.2 ( sursele diferă ) V8 de 300 de cai putere. Amplasat în față.


A spus cineva Porsche Panamera ? Uite că acum 20 de ani a mai existat o asemenea idee. O idee pornită din succesul neașteptat a lui 928 ( un roadster cu motor in față ), o idee țintită spre o mașină cu 4 portiere care să fie și practică dar și performantă.


Aduce a Panamera.


Doar că la inceputul anilor 90 Porsche avea probleme financiare. Mai rău decat atat, inginerul șef responsabil pentru proiectul 989 a părăsit corabia. Acești 2 factori au făcut din proiectul 989, o mașină complet funcționabilă, doar o poveste uitată din cartea limuzine concept.


4. Citroen Metropolis ( 2010 )



Motor : 2.0L V6 290 cai putere + motor electric de 55 cai putere


Una din puținele limuzine concept care chiar există in stradă și se pot deplasa. Și mai este și un Citroen ! Pe lângă faptul că Metropolis era un rival direct pentru S Class, Seria 7 sau A8, Metropolis a reprezentat și inauguratorul noului limbaj de design Citroen



De ce nu l-au mai produs ? Probabil că dezastrul lui C6 i-a făcut pe francezi să stea departe de limuzine pentru o perioadă de timp. Așa că s-au reprofilat pe mașini mici. Gen DS3. Gen genial.


5.Peugeot 907 ( 2004 )



Motor : 6.0L V12 de 800 de cai putere.


Bine. Nu este o limuzină. Dar este suficient de luxoasă. Păcat că nu a fost considerată niciodată punerea in producție a lui 907, chiar dacă este 100% funcționabil. A fost doar un showcase al noului limbaj de design al celor de la Peugeot.



Eu cred că ar fi avut succes. La urma urmei, Peugeot RCZ îi face probleme lui Audi TT ( chiar dacă nu are aceeași finanțare ) și lui Mercedes SLK. Acest 907 ar fi fost un competitor redutabil pentru Mercedes SL sau orice alt Grand Tourer.


Ferrari 456 GT Venice.


Aici se termină lista mea de top 10 limuzine concept. Absolut spectaculoase toate. Care este preferata ta ? Aștept păreri și opinii in comment-uri.


A da, ghiciți oare despre ce concepte vom vorbi data viitoare ?


Până ghiciți, eu vă urez drumuri bune colegii & drive safe.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA