Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Sfat achizitie : Masini break sub 4000 de euro – Partea I

Iată că AproapeMasini este în continuare prins cu SuperBlog 2018, dar asta nu înseamnă că am renunțat la chintesența acestui site: Locul unde aproape vorbim despre mașini. Iar astăzi avem un articol care vine direct din sfera auto, gata să ne lovească în moalele  capului. Tema zilei: Cele mai bune masini break sub 4000 de euro.




Sunt fascinant de conceptul de masini break. Cunoscute în lumea largă, mioritică și devoratoare de Ion Dolănescu sub numele de dricuri, o mașină break este mașina perfectă atunci când vine vorba despre utilitate, spațiu și câteodată aspect. Da știu, arată ca niște dricuri și se parchează greu, dar majoritatea românilor vor recunoaște că sunt cele mai bune. Așa că dacă ești în căutarea unei masini break și nu vrei să îți ruinezi contul bancar făcând o asemenea achiziție, articolul de astăzi este dedicat pentru tine și pentru prietenii tăi care au de asemenea un fetish pentru masini break.


Ce părere am eu despre mașinile break?


În momentul în care văd masini break, mereu mă gândesc că posesorul are 40 de ani, 2 copii și cel mai probabil cară ocazional și cartofi cu acea mașină. De asemenea, sunt șanse mari ca în torpedou să găsești un CD cu Ioana Radu.


De ce masini break și de ce 4000 de euro buget?


Practic răspund provocării unuia dintre cei 2 cititori ai acestui site, care momentan este în căutare de mașină break. De ce 4000 de euro buget? Pentru că atât are momentan disponibil pentru a cumpăra o mașină.


De asemenea, faptul că avem un buget de 4.000 de euro înseamnă că toate mașinile din listă sunt alese și pe criterii de fiabilitate, nu doar aspect și/sau performanță.


AproapeMașini nu crede în a cumpăra o mașină doar pentru imagine și apoi să o ții parcată pentru că nu ai bani de carburant și de piese. Nu, o mașină trebuie cumpărată luând în calcul și costul întreținerii, cu atât mai mult cu cât fiecare mașină merită doar cele mai bune piese. Așa că să trecem la treabă, cu prima parte a incursiunii în lumea mașinilor break. Lista nu este construită în ordinea preferințelor, deci nu te lua după locul din listă.


1. VW Golf 4 / Bora Variant ( 1997 – 2004 )



Deschidem lista cu alegerea cea mai clasică, pentru ca să putem scăpa de ea repede. Faptul că această mașină încă există, încă se vinde și încă se cumpără îmi provoacă dezinterie instantă. O mașină care a fost foarte bună în 2005, în 2010, în 2012, dar 2018 este deja mult prea mult. Cea mai nouă mașină are 14 ani vechime. Poți spune că este un testament al fiabilității, un monument mobil al lucrului bine făcut, dar este momentul să se retragă.


Ce motor vrei: Păi dacă ești fan benzină ai motorul 1.6 SR de 105 cai sau cel de 1.8T de 150 de cai putere (doar că este destul de rar). Dacă ești fan diesel atunci ai clasicul 1.9 TDI, cel mai bun fiind legendarul ALH de 90 de cai putere.


La ce trebuie să am grijă? Golf 4 este o mașină recunoscută pentru fiabilitate, fiind bine închegată și fără probleme specifice. Va trebui în schimb să te uiți foarte atent după rugină, fiind o mașină atât de veche.


2. VW Passat B5.5 Variant ( 2001 – 2005 )



Un alt Viorel Lis pe roți, Passat-ul B5.5 demonstrează încă o dată că mașinile germane de la începutul anilor 2000 au fost construite să reziste. De altfel, singurul motiv pentru care se află pe listă este că Passat-ul B6 nu se încadrează în acest buget.


Ce motoare vreau? La fel ca la Golf 4, ai veșnicul, clasicul, nemuritorul 1.9 TDI. Dar spre deosebire de Golf 4, motorul de 1.6 benzină este prea mic de aceea orientează-te către un 1.8T de 150 de cai putere și multă distracție. Deși probabil că vei lua un diesel. Normal că vei cumpăra un diesel.


La ce trebuie să mă uit? Passat-ul B5.5 este iarăși o mașină destul de fiabilă, singurul punct slab fiind suspensia pe față, fiind construită din aluminiu și care are nevoie de atenție specială.


3. Mazda 6 ( 2002 – 2008 )



Iar acum că am trecut de opțiunile clasice și complet raționale, lipsite de imaginație auto, putem trece la lucrurile cu adevărat pentru pasionați auto. Mazda 6 este un astfel de exemplu. Ca și masini break, Mazda 6 este o prezență rară pe străzile patriei. De fapt, Mazda 6 în orice formă este o prezență rară pe străzile patriei. Construită pe platforma de Ford Mondeo, Mazda 6 este una dintre cele mai sportive prezențe din top, ducând sportivitatea clasică Ford la superlativ.


Ce motor vreau? La banii ăștia ai de ales între motorul de 1.8 MZR de 125 de cai putere, benzinar aspirat și motorul de 2.0 diesel și 136 de cai putere. Dar dacă îți cumperi o Mazda cel mai probabil ești pasionat(ă) (sau ai prins un pont) așa că vei opta pentru un benzinar cel mai probabil.


La ce trebuie să mă uit? Chiar dacă s-au dovedit a fi destul de fiabile, Mazda mereu a avut o problemă serioasă cu rugina. Chiar dacă modelele exportate către Europa nu au fost atât de afectate, este important întotdeauna să verifici acest aspect.


4. Renault Megane II ( 2002 – 2009 )



Dacă ești în căutarea unei mașini unde practicul primează, mașina perfectă pentru a face treabă, dacă ai nevoie de ceva solid, atunci ai nevoie de un Megane II. Succesorul spiritual al lui Golf 4, Megane II s-a consacrat ca fiind un cal de bătaie excelent. Cu toții cunoaștem pe cineva care are un Renault Megane care în continuare merge, indiferent de cât abuz mănâncă.


Ce motor vreau? Vrei un singur motor: Legendarul motor 1.5 dci K9K. Unul dintre cele mai polivalente motoare, K9K-ul s-a montat pe Dacia Sandero până la Mercedes CLA. De asemenea, vrei versiunile de peste 85 de cai putere, pentru că folosesc injectoare de calitate.


La ce trebuie să mă uit? Ca orice mașină mai veche și franceză, mereu se vor strica chestii mici. Nimic care să te lase în drum în schimb. Mai puțin cheia/cartela. Ai grijă la cheie/cartelă, pentru că dacă se strică o să te coste mai mult decât ți-ai imaginat.


5. Toyota Avensis T25 ( 2003 – 2009 )



Mai bine ascult Doru Octavian Dumitru decât să conduc o Toyota Avensis, dar dacă ai nevoie de un cal de bătaie iar Renault Megane este prea mic pentru tine, atunci Avensis-ul este o mașină decentă. Nu am o părere despre această mașină.


Ce motor vreau? ….alege unul și va fi bine. A da, evită motorul 2-2 D-CAT diesel de 177 de cai putere, care este un dezastru mai mare decât asaltul vizual pe care îl oferă această mașină.


La ce trebuie să mă uit? La ceva mai interesant. Toyota Avensis este ca un cartof: foarte bun, hrănitor, îți faci treaba cu el și te poți baza pe el mereu. Dar parcă viața vorbește despre mai mult decât de a mânca barabuli bătușiți.


După această mică listă, am nevoie să merg să îmi clătesc ochii și să îmi calmez gâtul. Așa că voi pleca la o bere și voi reveni în curând cu un nou articol.


Care este mașina ta preferată din listă și de ce este Mazda 6, aștept răspunsurile voastre (celor 2 cititori) în cadrul rubricii de comentarii.


Scrie un raspuns
  • Tudorel Gifei

    2018-11-24 03:29:18

    Foarte interesante articolele!!! Citesc cu multă plăcere și curiozitate tot ceea ce scrieți! Felicitări!

  • Cristian Matei

    2018-03-22 22:23:02

    Cand vine vorba de break, oscilez intre 3 modele : Mazda 6 , Saab 9-3 ( versiunea in jurul anului 2008 ) si chrysler 300c . Mazda 6 pentru ca e o placere sa conduci orice Mazda. Saab deoarece sunt cele mai robuste masini daily de pe planeta, ar trebui sa se faca o clasa speciala pentru ei la Euro NCAP, probabil sunt singurii carora le-a pasat de clienti mai mult decat de ei si asta i-a dus la faliment. Chrysler pentru aspectul de gangsta, dar nu stiu mare lucru despre ele si mai mult ca sigur daca incep sa ma documentez , ii scot din lista. Totusi, din moment ce portbagajul unei Mazda 6 se deschide cu tot cu luneta, plasezi bagajele de sus in jos (nu le impingi pe orizontala ca la logan) si ai mult spatiu , nu vad rostul unui break. 😀


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA