In 2009 Skoda Octavia II se transforma din masina oficiala “am 40 de ani, 2 copii, un job decent si am renuntat la visele mele” in masina oficiala a agentului de vanzari cu pretentii. In 2009 apare Skoda Octavia II Facelift si aduce noutati modelului ceho-german. Un facelift foarte, foarte nemtesc.
Am discutat deja despre Skoda Octavia II, avand o parere destul de impartiala. Pentru mine, acea masina este ca o ciorba de cartofi: buna, ieftina, care isi face treaba cum trebuie, o mancare placuta, dar cam plictisitoare.
Da si nu. Pe deoparte, imaginea Skoda a fost impinsa inspre zona premium, furand din tortul vanzarilor si ajungand la o calitate a materialelor asemanatoare masinilor VW. Spre deosebire de prima generatie de Octavia, care era un Golf 4 dus la extremul ieftinelii, Skoda Octavia II Facelift a venit ca o alternativa zdravana la Golf si chiar Passat.
La exterior avem cateva elemente de caroserie noi, in special la faruri si stopuri. O grila noua, un fund nou, acest facelift aduce cateva condimente si niste carne in ciorba de cartofi a modelului anterior. Acum e momentul sa arunci PS3-ul pentru ca a venit PS4. Acum ai trecut de la Nokia 3310 la BlackBerry, nu mai asculti Campionii Manelelor Vol. 3 la CD, acum asculti direct MP3.
Mai mult decat atat, casetele cu Dolanescu se vor auzi HD, pentru ca la nivel de interior faceliftul aduce un sistem nou de sonorizare si un volan nou. Un facelift suficient de mare incat Skoda Octavia II Facelift se transforma din Viorel Lis in Pavel Bartos.
Skoda Octavia II Facelift – Pavel Bartos al lumii auto. Tanara, de succes rezonabil, cu care nu ti-e rusine sa iesi, care intotdeauna se imbraca la sigur. Nu este cea mai interesanta masina posibil, dar se descurca in orice situatie. Nimeni n-o sa zambeasca prea tare conducand o Skoda Octavia II Facelift, dar vei fi multumit(a) de prestatia adecvata a masinii. Daca masina asta ar fi un accesoriu vestimentar, atunci ar fi un tricou polo din mall. Daca ar fi un dans, ar fi Dunarea Albastra valsata de catre miri – ceva elegant, cu care mergi la sigur, dar care nu intra in zona exclusivista.
Una dintre schimbarile majore este trecerea la noua generatie de cutie automata, DSG7. Mai fiabila si mai rapida, DSG7 este un salt peste DSG6. Atentie la faptul ca trebuie in continuare sa schimbi uleiul la fiecare 60.000km.
Unele au fost scoase din uz, unele si-au facut debutul. Ca la azil, in esenta.
Benzina:
Diesel (chiar trebuie?)
Important de stiut este ca toate motoarele diesel sunt echipate cu tehnologie Common-Rail, fiind mai silentioase si fiabile decat vechea generatie de Pump-Duse. In continuare suna a pietris cazand din roaba, dar roaba e mai aproape de pamant.
Ne intoarcem la discutia despre diesel versus benzina. Problema este data de faptul ca motoarele pe benzina care au si o turbina, au cam acelasi consum ca un diesel si cam aceleasi performante. Evident, 2.0 TDI este mult mai muschea decat 1.4 TSI, dar oare se merita?
Singura situatie in care 2.0 TDI castiga detasat este atunci cand ai de condus mult, prin tara, si ai de carat multe chestii si/sau tractat remorci sau rulote. In rest, e o discutie interesanta.
Un facelift care schimba identitatea Skoda si care urca brandul spre zona medie-premium. Venita la pachet cu Superb II, astea 2 masini sunt un punct de cotitura pentru Skoda. Ca si masina in sine, facelift-ul e mai degraba cosmetic, dar ii da acea imagine premium atat de necesara. Parca nu-ti mai vine sa asculti Radio Romania Actualitati si Trinitas la volanul unui Facelift.
Skoda Octavia II Facelift – o ciorba de legume transformata intr-o ciorba radauteana. E tot ce trebuie, fara sa iti violeze portofelul. Doar ca aceasta ciorba nu o mai servesti acasa, ci o servesti la un restaurant de nivel mediu. Si nu mai pui margele pe scaun, pentru ca vei boti camasa si/sau costumul, iar firma nu iti va deconta drumul la spalatorie.
Similar Articles
Salutare Lucian,
Majoritatea sunt fiabile. Este doar BXE-ul care mai scapa bielete prin motor dar per total sunt vechi dar fiabile.
Succes!
Dar motorul de 1.9 TDI 105 Hp , cum este ? Ce “defecte “ ar avea este fiabil ?
Buba ziua.Am o intrebare legat de schimbat o curea care antreneaza pompa de ulei.Daca o schimba trebuie sa dea distributia jos?
Buna
Ma interesează Skoda 1,4 Tsi , 122 cp, am gasit una din 2012 ,196000 km , masina pare ok, as fi interesat din punct de vedere ,fiabilitate, întreținere, costuri .
Mulțumesc.
Salut, sa intelegem ca 1.6 tdi ul de pe octavia 2 fl nu are aceleasi probleme cu cel de pe golf 6, de exemplu?
Skoda Octavia 2010 1.4 122 cp TSI DSG.
Imi poti da o parere? am gasit una la 6500E, posibil sa o scot in 6000.
Provenienta Olanda cu 180.000 km.
Vreau sa o folosesc 90% oras. (munca-acasa. acasa-shopping) 10% o mai scot din oras la cate un drum lung.
Apreciez ce faci, iti urmaresc vlogul de ceva timp. Datorita tie am evitat multe tepe.
Salutare! Am găsit o skoda octavia 2 facelift motor 1.8 tsi 160 cai din 2011 cu vreo 170000 km la un preț de 5100, un sfat dacă se poate in vederea achiziției.
Asta dacă îți permiți întreținerea stupidă la un diesel. Dacă n ai de cărat porci si remorci, pentru ce diesel? Benzină + GPL pentru România.
Confirm afirmatiile despre Skoda Octavia (cumparat de nou si intretinut regulat ) 2.0 tdi Common Rail an 2013-Dsg- 140.000 KM !!! 100 % – ,incepe sa faca span foarte fin ( pilitura ),masina inca merge foarte bine ,porneste , trage etc…. Oare cat ? depinde de noroc ! Deci baieti o reparatie costa foarte mult de la pompa la injectoare … curatit rezervor conducte etc !!!
-Sincer sunt tare dezamagit de grupul VAG !