Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cum pregatesti bucataria de vis – Viziunea AproapeMasini

Am vorbit despre cat de important este sa ne pregatim masina pentru iarna. Am vorbit despre cat de important este sa ne alegem corect garderoba pentru iarna. Iar astazi vorbim despre cum sa ne pregatim bucataria in mod adecvat.




Tot timpul vorbim despre masini, fie ca sunt ele mai vechi sau ca sunt ultima nebunie in materie de mecanic si electric. Dar foarte rar vorbim aici despre cea mai complexa si mai avansata masinarie dintre toate: omul. Bineinteles, sunt masinarii mai puternice si masinarii mai slabe. Plus ca faptul ca meduzele supravietuiesc de peste 500 de milioane de ani fara creier ofera speranta multor oameni.


Totusi, indiferent de calitatile cu care am pornit la drum in „veata”, cu totii meritam sa ne alimentam cu tot ceea ce este mai bun. Cu totii meritam sa ne intretinem corpurile in cel mai bun mod posibil.


Ce loc din lume este mai important decat bucataria?


Da, ai putea argumenta si ai spune ceva de genul „o sala de fitness” sau „un concert Veritasaga” sau „Nu stiu bai nene, ca nu sunt din zona…parerea mea!”. Dar chiar si atletii de performanta afirma ca dieta este mai importanta decat sportul. Chiar si cei mai infocati ascultatori ai muzicii de calitate vor afirma ca o masa copioasa le ofera tot ceea ce au nevoie.



Nu, acesta nu este un articol marca MasterChef, nu vom discuta despre retete de mancare sau despre cel mai bun ulei de gatit. Nici macar nu voi fi in rand cu toata lumea si nu voi vorbi despre bucataria vegana, raw-vegana, macrobiotica, terapia Reiki, Tetha Healing si tot tacamul.


Acesta este un articol unde vorbim despre sculele necesare: ustensilele de bucatarie.


Oricat de bun(a) ai fi intr-o activitate, ai nevoie de unele performante. Inginerii lui Ferruccio Lamborghini nu au construit Lamborghini Miura folosind doar suruburi si ciocane. Gordon Ramsay nu gateste folosind cutite cumparate din bazarul amenajat saptamanal intr-o parcare din Londra. Cei de la SuperBlog, pentru a caror competitie le este dedicat acest articol, nu folosesc un laptop cumparat dintr-un amanet non-stop, la 2 noaptea


Evident, nu trebuie sa fii Gordon Ramsay pentru a te bucura de mancare de calitate, gustoasa si hranitoare. Dar poti sa iti achizitionezi ustensile performante, cum ar fi cutite de calitate inalta. Poti sa nu ai nicio tangenta cu bucatarie, dar daca ai cutite potrivite pentru orice misiune si orice meniu, te vei transforma instant intr-un bucatar sau o bucatareasa ce emana o aura de profesionalism.



De ce ai nevoie in special de cutite de calitate intr-o bucatarie?



  • Am mentionat importanta cutitelor pentru ca ma gandesc si la colegii cutitari din DB, CL, BR si GL

  • Cutitele iti pot face viata mai grea sau mai usoara, depinde doar de tine. Daca ai un cutit dedicat taierii legumelor iar tu incerci sa tai peste, vei trece prin multe stari emotionale si vei repeta ABC-ul limbajului licentios. Daca vei folosi un cutit dedicat pt a taia peste, viata ta va fi mult mai usoara iar mancare va fi mult mai gustoasa. In acelasi mod functioneaza si masinile, au nevoie de piesele croite specific pentru nevoile lor. Nu vei folosi injectoare de diesel la o masina pe benzina.

  • Toata lumea considera ca esti profesionist(a) in momentul in care observa o colectie de cutite. N-am vazut ustensile de bucatarie care sa transmita acest mesaj mai puternic decat un set dedicat de cutite.

  • Altfel arata Instagramul atunci cand poza uploadata de tine are atat mancarea cat si colectia de cutite. Pe langa faptul ca sunt performante, cutitele profesionale sunt si estetice. Serios, mi-am cumparat recent un set de cutite ceramice si trebuie sa recunosc ca arata intr-un mare fel.

  • Au o durata de viata mult mai mare fata de niste cutite obisnuite, cumparate in plictiseala si de nevoie. Pe langa durabilitate extinsa, un set de cutite profesionale este si mult mai usor de intretinut. Sfat deosebit de util pentru cei din DB, CL, BR si GL.

  • Nu schimba gustul mancarii. Ce gatesti, aia mananci, iar cutitul nu influenteaza absolut deloc gustul.


Mai ai nevoie de motive suplimentare pentru un set de cutite profesionale in bucataria ta?



Bucataria de vis nu trebuie sa vorbeasca neaparat despre ultima nebunie in materie de mobila, gresie sau tehnologie. Pentru ca bucataria trebuie sa vorbeasca despre experienta. Experienta gatitului, care pentru unii poate fi o relaxare, pentru unii un hobby, pentru unii un banc de experimente si de stimulare a creativitatii.


Ceea ce ai nevoie in schimb sunt ustensilele profesionale si mancare de calitate. Sa ai controlul asupra meniului, sa respecti reteta aceea a lui Jamie Oliver si sa tai carnea si legumele cu o precizie chirurgicala. Sa simti ca gatitul este asemanator cantatului la pian, lasand mainile sa isi faca magia.


Daca este sa recomand o achizitie pentru bucataria ta, as pune pe primul loc setul de cutite. Intotdeauna.


Similar Articles

AproapeMasini

11 October 2018

Fără categorie



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA