Esti hipster avansat si nici macar Mazda 6 sau Toyota Avensis nu iti satisfac nevoile? Ai 40 de ani dar tu in continuare iti iei fiecare mic dejun cu Red Bull? Esti pasionat auto pana la moarte? Atunci Honda Acord VII este toata masina de care vei avea nevoie vreodata.

Honda. Acel brand pe care prea putini europeni il cunosc. In afara de Ciric si de CRV, Honda este o prezenta slaba si ascunsa pe plaiurile mioritice. Iar Honda Accord VII este una dintre cele mai rare. Chiar daca nu are sigla germana, Honda Acord VII ramane una dintre cele mai bune berline pentru pasionatii auto.

Honda Accord – Acel copil care a refuzat sa se maturizeze

Honda Accord VII este de departe cea mai sportiva berlina din clasa ei si dedicata doar celor mai sportivi dintre noi. Plasata deasupra lui VW Passat B6 sau Ford Mondeo IV dar sub Audi A4 sau BMW Seria 3, Honda Accord VII ramane o propunere mai interesanta decat daca ar veni Eva Kent si Salma Hayek si m-ar invita la un weekend intens la o cabana din alpii Austriei.

E clar si din oferta de motoare cam cui i se adreseaza Honda Accord VII – 2 benzinare in 3 stagii de tuning fiecare si un amarat de diesel.

 

Exista vreun minus la masina asta?

De obicei vorbesc despre probleme la sectiunea de Probleme generale. Dar aici vreau sa vorbesc despre caracterul ciudat al masinii. Avem motoare si transmisii indreptate spre latura sportiva, dar in acelasi timp Hond Accord VII vine si cu lux, confort si fiabilitate. Genul de om care este interesat de un 2.0 VTEC de 155 cai in general nu este interesat de scaune de piele sau de antifonare sau de geamuri electrice sau de volan sau alte chestii de lux. Genul de om care este interesat de un 2.0 VTEC de 155 cai de obicei isi arde cauciucurile prin parcarile hypermarket-urile si facand cerculete. Are 20, maxim 25 de ani, sapca intoarsa (sau capul invers??), este abonat la Autobaza si Junimea, poarta ochelari de soare tot timpul si isi da intalnire cu prietenii lui la automatul de cafea din parcarea de la Agronomie. Sa ii dai unui tip din asta o masina cu scaune din piele si bluetooth e ca atunci cand scuipi si ai vantul in fata. Sa ii dai unui tip din asta o masina antifonata e ca atunci cand ai fi paralizat la pat in paradis.

Motoare Honda Accord VII

Benzina

  • 2.0 i-VTEC K20 de 150 si 155 cai – Legendarul 2.0 i-VTEC este singurul motor care face sens sau noima pe Honda Accord VII. Un motor legendar ca si fiabilitate, acest porno cilindrat are nevoie doar de ulei de calitate schimbat la intervale regulate. Undeva tarziu in viata dezvolta o uzura la axul cu came, care va trebui schimbat.
  • 2.4 i-VTEC K24 de 190 caiAcelasi 2.0 K20 marit la 2.4, asta in cazul in care nu iti ajung cei 155 de cai. In cazul in care nu iti ajunge Red Bull la micul dejun si ii dai cu kerosen. In cazul in care nu iti ajunge ca vine prietenul ei acasa si te ascunzi sub pad, faci si un live pe facebook ca sa fie mai intens. In cazul in care o narghilea banala nu este pentru tine si torni vodka in loc de apa.

Diesel

2.2 i-CDTI de 140 cai – Nu. Nu. Boo. Stop. Refuz. Mare greseala. Nu. In general fiabil, dar mai tarziu in viata se uzeaza suportii motorului, galeria de evacuare crapa, consumul de ulei creste, turbinele pica si ocazional injectoarele pocnesc mai rau ca un stomac dupa mancare indiana. Am spus-o si la Toyota, japonezii nu se pricep la diesel.

Probleme generale Honda Accord VII

  • Modulul ABS si senzorul G201 sunt cea mai serioasa problema a lui Honda Accord VII. Si vorbim de cazuri destul de rare.
  • Electricele sunt puse pe distractie si la Honda si pot strica orice, de la navigatie pana la stopul de la portbagaj. In unele cazuri pot fi si probleme la ECU, dar trebuie sa fii mai ghinionist ca Fakiru atunci cand a lesinat de la tras lapte pe nas.
  • Discurile de frana de pe puntea spate au o viata mai scurta decat emisiunea „Vrei sa fii milionar” prezentata de Teo Trandafir.

 

Verdict Honda Accord VII

Honda Accord VII este o masina mai rara decat momentele lui Doru Octavian Dumitru la care chiar rad. Este o masina foarte nisata, o masina construita pentru acei golani care rupeau anvelopele la un Golf III undeva prin anii ’90 si acum au 40 de ani, 2 copii si o flacara interioara la fel de intensa. O berlina inchegata, construita la standarde inalte, pentru acei copii care au refuzat sa se maturizeze. Asta spune ceva despre lumea noastra, pentru ca au mai ramas foarte putine Honda Accord VII in Europa, la fel cum au supravietuit foarte putini copii, in lupta cu lumea adultilor.

Ce motor recomand? Chiar daca as recomanda bezinarul de 2.4, cel mai logic motor pentru Romania este 2.0 i-VTEC de 150 sau 155 cai. Mult noroc in schimb sa gasesti unul!