Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Din redactie: Masini noi buget 18000 de euro

Nu vorbesc despre masini noi. Nici nu vorbesc despre masini noi versus masini second-hand. Totusi, pentru Adrian am facut un top de masini noi buget 18000 de euro.




 


Acum ca au trecut sarbatorile si ne pregatim sa incingem gratarele si sa plecam la all inclusive in Bulgaria unde caram 5 farfurii pe o mana si 5 farfurii pe alta mana fara sa lucram acolo ca si ospatari, AproapeMasini is reia activitatea. Astazi ii raspundem lui Adrian si facem o lista de masini noi buget 18000 de euro. 18000 de euro.


Intrebarea lui Adrian suna cam asa:


Știu că nu prea ai timp dar poți să faci un text despre mașinile din reprezentanță? Adică mai este rentabil în 2019 să îți cumperi o mașină nouă? Și ceva păreri, sfaturi la achiziție, modele, dotări, pro sau contra a unei rate pe termen de 5 ani etc. P. S. Înclinații spre un motor pe benzină, cutia e irelevantă, iar la caroserie ca mărime, cel puțin un sedan.( de preferat un SUV)


L-am intrebat apoi cat timp are de gand sa tina masina, pentru ca trebuie sa luam in calcul si deprecierea si fiabilitatea. Dar Adrian a zis ca vrea sa lase masina zestre la nepoti, asa ca fiabilitatea conteaza, deprecierea nu.



Kia Cee’d 1.4 T-GDi de 140 cai – 16.100 euro in echipare BEST


Ca de obicei, nici o masa fara peste si nici o lista fara Kia Cee’d. Dechid lista de masini noi buget 18000 de euro cu una din cele mai bune masini din perioada recenta. Si-a pierdut din simplitatea primei generatii si din agresivitatea celei de a doua generatie, dar Kia Cee’d ramane o alegere excelenta. Mai mult decat atat, punctul forte la Kia a fost intotdeauna garantia de 3 ani fara limita de kilometri sau 7 ani in limita a 150.000 km. Daca vrei sa dai masina zestre la nepoti, Kia Cee’d e pentru tine.



Dacia Duster 4×2 TCe 130 GPF benzina – 15250 euro


COMFORT


Din pacate, singurul benzinar 4×4 e cel aspirat de viata si cu doar 114 cai si care incepe de la 14750 euro, mult prea mult. Alternativ, daca doresti un 4×4 muncitoresc diesel atunci ai versiunea 1.5 dci de 115 cai, de la 16.800 euro. Scuze, dar la banii astia un Duster nu mai e o masina muncitoreasca, ci doar un alt cross-over. Totusi, e singura din lista de masini noi buget 18000 euro care sa fie realmente capabila de off-road, nu doar de mers pe iarba si incalecat borduri.



Suzuki Vitara 1.0 benzina 112 cai Allgrip 4×4 – 18000 euro – echipare PASSION


E usor de inteles de ce Vitara-ul se da ca painea calda. Personal as merge pe 4×4, pentru ca versiunea cu tractiune fata costa 17.260 euro in echiparea de mijloc Passion, asa ca fa in asa fel incat sa ai o masina care e realmente fiabila, decenta si capabila. Totusi, ne aflam in stratosfera de la capatul bugetului si  sa dai 18000 euro pentru un Vitara, nu stiu ce sa zic.



Renault Megane IV berlina 1.3 TCe de 140 de cai in echipare Business – 15900 euro


Cauti o berlina care sa arate bine, sa fie fiabila si spatioasa? Renault Megane IV continua povestea lui Renault Megane III si acum vine si ca o berlina care arata mai bine decat combinatia dintre Antonia si Roxana Ionescu, lasand in urma fiabilul dar plicticosul Fluence. Iar la 15900 euro primesti motorul de 1.3 TCe de 140 de cai, care si-a demonstrat fiabilitatea si performantele. Da, nu vei face liniute cu nimeni, dar nu vei simti lipsa de putere.



Skoda Octavia III 1.0 TSI 115 cai – echipare ACTIVE – 16950 euro


Vrei multa masina? Nu neaparat luxoasa sau buna, ci multa? Atunci e greu sa nu bati un ochi asupra Octaviei III. Doar ca la banii astia poti cumpara doar motorul entry-level 1.0 TSI de 115 cai. Nu ca ar fi un motor prost, din contra, doar ca pe Octavia, e ca si cum l-ai pune pe Ion Paladi sa il care in spate pe Hafbor Bjornsson. Si probabil ca vrei si mai multe dotari, dar e bine de stiut ca poti cumpara o Octavia III cu toate cele esentiale, cu mai putin de 18000 de euro.



Hyundai Elantra 1.6 benzina 128 cai – 18.150 euro – echipare COMFORT


Mergand pe aceeasi idee cu Skoda Octavia III voi nominaliza pe lista de masini noi buget 18000 de euro o masina pe care am nominalizat-o si in alt top. Daca nu pui pret pe sigla pe cat pui pret pe masina, atunci Hyundai Elantra 1.6 benzina e una din cele mai mari si mai bune berline pe piata. Cu un motor de moda veche, cu o fiabilitate demonstrate, nivelul de echipare COMFORT aduce tot ceea ce ai nevoie. Da, nu vei impresiona pe nimeni ca ai o Hyundai, dar te vei impresiona pe tine. Si ai nevoie de mai mult?



Alegerea mea: Seat Arona 1.0 TSI 95 cai manual – echipare Style – 15700 euro


Alegerea mea pentru masini noi buget 18000 de euro e, in mod ironic, un cross-over. Seat Arona e in esenta un VW T-Roc, un alt cross-over care se da ca painea calda. Incepand de la 15700 euro, Seat Arona vine cu 1.0 TSI de 95 de cai, o cutie manuala si bani ramasi pentru optiuni. Tehnologia din cadrul VW s-a cam uniformizat si diferentele dintre Seat, Skoda si VW s-au micsorat. Daca pe vremuri in Audi stateai ca intr-o masina, in VW ca in roaba, in Seat ca pe o carpeta si in Skoda ca pe jos, astazi Seat si Skoda sunt foarte apropiate de VW, iar Audi ramane in gama de lux. La fel ca si la Hyundai, Seat Arona e o masina unde trebuie sa pui mai mult pret pe masina decat pe emblema. Din pacate, Seat Arona vine doar cu tractiune fata, asta fiind problema majora a masinilor cross-over. Dar probabil ca pe Adrian nu il intereseaza sa aiba un sistem 4×4. De ce Seat Arona si nu Renault Captur? Pentru ca un Captur aduce prea mult a un Clio cu picioroange.



Asadar, asta e lista mea de masini noi buget 18000 de euro. Masini fiabile, care arata bine si care pot fi suficiente pentru familiile tinere. Personal, daca as avea 18000 de euro mi-as lua un Mitsubishi Pajero 3.2 D-ID din 2010 la 12.000 de euro si cu restul mi-as lua anvelope pentru ca impozit nu platesti la autoutilitare. Doar ca Mitsubishi Pajero 3.2 D-ID are o clientela mai specifica decat intrebarile de la examenul de specializare la nefrologie. 


 


P.S. Nu am de gand sa particip prea curand la discutia despre masini noi versus masini second-hand. Ca toate lucrurile in viata, ambele au avantaje cat si dezavantaje. De ce mi-as lua eu un Pajero din 2010? Pentru ca masini agricole precum legendarul Pajero nu se mai fabrica in societatea zilelor noastre.


Similar Articles

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

Sfat achizitie - masina, buget 8,000 euro

01 September 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

Sfat achizitie - Autoturism pe benzina, buget fara numar

24 August 2024 In „Din Redactie”
Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

Sfat achizitie - Troaca japoneza, buget 5,000 euro

24 August 2024 In „Din Redactie”
AproapeMasini

26 April 2019

Din Redactie



Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2019-09-29 10:16:08

    Salutare Cristian, Kia Cee’d 1.4 benzina de 109 cai si cu restul de 11.000 de euro iti poti cumpara altceva. E o masina fenomenala pentru oras si nu are probleme notabile in afara de suspensia facuta din carton. Dar, la fel ca si cartonul, macar piesele sunt ieftine. Alternativ mai exista si Mazda 3 1.6 benzina cu acel aproape-delicios benzinar japonez cu distributie pe lant. Nu m-as arunca la Avensis sau Accord in oras pentru ca sunt mai mari decat frica unui absolvent de facultate atunci cand depune primul CV. Succes!

  • Cristian

    2019-09-29 03:04:29

    Salut, Te rog dă-mi un sfat pentru o mașină de oraș (deci pe benzina), pentru un rulaj de 15-20 mii km/an. Am trei copii și sunt mai multe drumuri de făcut zilnic cu ei, pe diferența de nivel semnificativă (urcat și coborât pante). In afara orasului, la drum lung, nu mă interesează, pentru că ar fi a doua mașina, am deja un Volvo XC60 diesel. Mă interesează în special fiabilitatea, și mi-e greu sa mă hotărăsc intre mașini mici noi (Mazda 2, Suzuki Swift, Toyota Yaris, Skoda Fabia, etc., toate in jur de 11000-12500 euro), și variante second-hand (Toyota Avensis, Honda Accord sau Civic, Ford Focus, VW Golf, etc.). Pentru second-hand, nu m-aș duce mai vechi de 3 ani, maxim 4, iar ca și buget, n-aș trece de 15000 euro. Mulțumesc.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA