Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri: Renault Scenic IV ( 2016 – prezent )

Renault Scenic IV, mai-mare-decat-un-Captur-mai-mic-decat-un-Kadjar. Renault Scenic IV, un nou look, un nou concept. Dar merita banii tai?



 


Renault Scenic a fost intotdeauna un MPV de dimensiuni mici, un fel de Touran mai mic pentru oamenii care vor o masina de familie dar care nu vor chiar o duba cu geamuri. Doar ca vanzarile slabe ale lui Scenic III i-a fortat intr-un final pe cei de la Renault sa treaca Renault Scenic IV in zona de cross-over, chiar daca ei insista ca e in continuare un MPV. E o masina inaltata, cu elemente de caroserie de cross-over si cu un aspect nascut dintr-un experimente de unde s-a luat spatele unui Xtrail lovit in spate de un tir, iar in fata s-a pus un bot de Captur. Un fel de VW Golf Plus, aceasta generatie de Scenic reprezinta un amalgam de piese si de design.



De ce sa cumperi un Scenic nou?



  • Pentru ca ramane o masina fiabila, practica si ieftina. Daca ai mai multi bani decat pentru un Captur dar prea putini pentru un Kadjar, Renault Scenic IV poate fi calea de mijloc. Ca si performante, tehnologie, confort si siguranta, a patra generatie de Scenic e in ton cu restul grupului. Da, nu vei face liniute cu un Scenic, dar nivelul de tehnologie (in special pe partea de siguranta) din aceasta masina necesita cateva cursuri de programare IT pentru a le intelege pe toate. Franare automata de urgenta, avertizare la parasirea benzii cat si detectarea automata a marcajelor rutiere, astea sunt cateva din dotarile standard de pe Scenic. Practic, tu nu mai trebuie sa fii acolo prezent la volan sau chiar in masina.

  • Totusi, faptul ca s-a facut o combinatie intre MPV si Cross-over a adus cateva probleme in special pe partea de vizibilitate. Pentru ca s-a recurs la un design agresiv, peste tot ai prea multi piloni si prea putina sticla. Dupa ce ca are un portbagaj taiat fix cu toporul, francezii s-au zgarcit la sticla si au pus un geam demn de cluburile dubioase ce se afla intr-o hala si unde usile de fier au doar o linie mica unde poti vedea doar ochii persoanei care se afla inauntru. Mai mult decat atat, Renault Scenic IV e construit pe platforma de Espace, nu de Megane ca pana acum. Asta inseamna ca ai un parbriz lung de 50 de metri inclinat la 2 grade, si cu niste piloni zdraveni. Asta inseamna ca nu stii niciodata unde te afli atunci cand virezi prin parcari.


 


Motoare Renault Scenic IV


Benzina



  • 1.2 TCe de 115 si 130 caiMarul Discordiei dintre Nissan si Renault, acest motor a lansat un scandal monstru intre cele doua companii in 2018 si inca se mai cearta in 2019. Totusi, la Renault problemele au fost mai putine, iar la Nissan acest motor pierde lichide mai ceva decat un student care a baut prea mult in Surubelnita si caruia acuma ii e cam rau. 1.2 TCe, motorul oficial al “5 litri ulei talpa”. Spre deosebire de VW si Audi unde se duce uleiul gradual, pe acest 1.2 TCe pierzi tot uleiul instant. Macar stii o treaba.

  • 1.3 TCe de 115, 140 si 160 cai – Dupa scandalul cu 1.2 TCe, Renault a venit cu noul 1.3 TCe care s-a dovedit a fi un motor fiabil pana acum. Totusi, motorul a fost lansat acum 5 minute deci mai e timp pentru dezvoltat probleme. Mai ales va fi interesant de urmarit faptul ca este unul din primele motoare pe benzina ce au filtru de particule.


Diesel



  • 1.5 dCi de 95 si 110 cai – Acelasi 1.5 dCi K9K cu care ne-am obisnuit si care a ajuns la final de cariera. Problemele specifice au fost rezovlate, asa ca ramane doar sa schimbi distributia la fiecare 4 ani sau 60.000 de km.

  • 1.6 dCi de 130 si 160 cai – Alt motor aflat la capat de linie, acest 1.6 dCi si-a mancat malaiul in mod onorabil, fara probleme sau performante notabile. 1.6 dCi – motorul “Sa fie”.

  • 1.7 dCi de 120 si 150 cai – Un motor lansat acum 5 minute pentru a inlocui vechiul 1.6 dCi si care momentan nu a facut probleme. Vom vedea.



Probleme generale Renault Scenic IV



  • Cutia automata EDC e in continuare o combinatie dubioasa asa ca se recomanda mai degraba o cutie manuala pentru a evita problemele.

  • In mijlocul bordului s-a trantit o placa de surfing care controleaza absolut toate functiile masinii. Se pare ca probleme electrice s-ar putea sa se intoarca in gradina Renault. In special la Renault Scenic IV se remarca probleme pe partea de clima.

  • Dupa cum spuneam si mai devreme, Renault Scenic IV are un parbriz de aproximativ 50 de metri patrati si evident ca e imposibil sa lipesti responsabil un asemenea parbriz. De aici vei auzi intotdeauna greieri pe la marginile parbrizului. Dar macar poti vedea orice in trafic de la minim 2 kilometri distanta.

  • Pentru ca traim in 2019, masinile nu mai au materiale interioare de calitate de moda veche. Asadar nici plasticul de pe Renault Scenic IV nu te va impresiona pana la lacrimi.

  • Scaunele din spatele teatrului amplasat in interiorul lui Renault Grand Scenic IV sunt mai degraba de forma. Le poti admira, te poti uita la ele, dar cu siguranta nu poti sta in ele daca ai mai mult de 130 de centimetri inaltime si maxim 26 de kilograme.



Verdict Renault Scenic IV


O masina care avea o imagine unica si care traia singura si fericita intr-o lume unde competitia era mai slaba decat Ion Paladi. Totusi, acum devine doar o alta masina din brosura unui agent de vanzari plictisit care ar prefera sa iti vanda un Kadjar decat un Scenic. Sincer, daca ma intrebi pe mine, aceasta e o masina pe care o cumperi doar daca prinzi o promotie, un discount, o oferta ceva avantajoasa. Si aparent nu sunt singurul cu ideea aceasta.


Ce motoare recomand? Pentru benzina singurul motor ce merita este fabulosul 1.3 TCe de 140 de cai. Cat despre diesel, toata lumea in continuare cumpara pe banda rulanta 1.5 dCi de 110 cai. Si nu e nimic gresit in asta.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2024-07-29 20:32:51

    Salutare Daniel, Da, vorbim despre acelasi Scenic care e la 50% reducere fata de restul pietei, in conditiile in care e parc auto deci probabil l-au luat la nici jumate din pretul pietei. Acuma na, banii tai, daca insisti. Cat despre EDC, da, abia in 2017 se lanseaza a doua generatie de cutie EDC, care nu mai musca din ambreiaje la fel cum musca Silvestru Sosoaca din jurnaliste italience. Succes!

  • Daniel

    2024-07-29 17:20:47

    Salut, este vorba despre acesta https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/renault-scenic-tce-160-gpf-edc-business-edition-ID7Hos3J.html?_gl=1%2Azwhejx%2A_gcl_au%2AOTEzMzY5MzkwLjE3MTg4MDEyNjE.%2A_ga%2AMTQ4NDAxNDA1Mi4xNjM5MTMwODE2%2A_ga_Q0GQ41R48F%2AMTcyMjA3NjkzMi45Ni4xLjE3MjIwNzY5MzcuMC4wLjA. de la IVS AUTO RULATE CONCEPT SRL din Bucuresti se pare. Parafrazand descrierea lor, kilometrajul e garantat juridic si accepta orice test, masina ne-avand probleme, erori sau daune. Ce pot sa zic … macar nu au scris ca e „impecabila” ca altfel era skipped… Deci sa inteleg ca acest EDC + 1.3 TCE dupa 2017 ar fi ok pe partea de mers predominant in oras? Multumesc pt info

  • AproapeMasini

    2024-07-27 14:51:30

    Salutare Daniel, Presupun ca vorbesti despre acel Scenic de pe autovit care este de vanzare la o reprezentanta din Pitesti. In primul rand vanzatorii din Arges sunt faimosi pentru tepele pe care le dau si eu inchid instant un anunt din acel judet. In al doilea rand pretul este foarte mult sub pretul pietei. Pe mobile.de cel mai ieftin 1.33 de 160 cai EDC costa 20,000 euro, dar are 50,000 km in loc de 200k km cati are asta si in realitate cel mai probabil are si mai multi km. Plus ca daca il vinde cu 12,500 euro, nu vreau sa stiu cu cat l-a cumparat pentru ca trebuie sa iei in calcul si transportul, taxele, cheltuielile operationale, salariile angajatilor, chiria spatiului si la final profitul. Scenic-ul si orice masina cu 1.3 TCe si cutia automata EDC, dupa 2017, este ok, doar ca masina asta in mod specific e mult prea dubioasa. Succes!

  • Daniel

    2024-07-27 12:45:21

    Salut, ma intereseaza si pe mine un model de genul acesta si am gasit un Scenic 2019, 1.33 160hp EDC la ~12.500Euro. Masina o sa fie folosita cam 80% oras – 20% exterior iar criteriul principal este cutia automata (din cauza, pardon datorita nevestii). Ce parere aveti? Ce alte recomandari aveti? Cum se impaca EDC cu mersul prin oras? Multumesc


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA