Suzuki Swift III vine din nou ca sa iti fure femeia. Serios, care e treaba cu fetele care se calca in picioare pentru a cumpara masina asta? Macar merita banii nostri sau e doar un alt accesoriu de fashion?

 

Suzuki Swift III e continuare logica a uneia din cele mai iubite masini de catre posesoarele de 18-30 de ani. Doar ca fiabilitatea le-a dezamagit pe fete mai ceva decat i-a dezamagit iubitii lor la pat pentru ca ele isi imaginau ca o partida de amor intens va dura pe putin 6 ore, nu un gafait de 5 minute. Apropo, stiti care e cea mai buna masina in care sa faci dragoste? La varsta noastra, probabil ca o ambulanta.

Totusi, la fel ca multe alte lucruri in viata, prima oara nu iese asa de bine si va fi nevoie de imbunatatiri. Si asa s-a trecut de la Swift II, care nu era ultimul cuvant in materie de fiabilitate, la Suzuki Swift III, care a venit cu tehnologie noua si fiabilitate imbunatatita. S-a trecut la o cutie automata noua, desi nu neaparat mai buna, s-a trecut la noua generatie de motoare DualJet care se foloseste si in 20-20 la masini noi si s-a lucrat la manevrabilitatea masinii. S-au reparat din defecte si astazi Suzuki Swift III ramane una din cele mai fiabile si ieftine masini de oras.

Sigur, ramane si pentru noi barbatii motorul de 1.6, dus acum la 130 de cai. Suzuki Swift III Sport a ramas in continuare continuarea spirituala a lui Lupo GTI si al lui Golf II GTI, dar acum e si mai fiabil. Vedeta va ramane in schimb benzinarul de 1.2 DualJet si, in mod straniu, dieselul de 1.3 furat…cumparat de la Fiat. Serios acuma, suntem atat de ahtiati de diesel incat il punem si pe masini de oras? Ce mai urmeaza, sa punem diesel pe scutere? Poze cu Dorian Popa puse la intrarea la fast food ca sa te faca sa te simti prost? Numarul de telefon al Roxanei Ionescu trimis intr-un mesaj privat catre pagina de Facebook AproapeMasini sa-ti dea Dumnezeu sanatate si Maica Domnului ?

Motoare Suzuki Swift III

Benzina

  • 1.2 MPI de 92 de cai – Aici se lanseaza progreria…asta, respectabilul 1.2 DualJet de la Suzuki. Nu sunt probleme notabile, in schimb are un avantaj mai mare decat bidoanele Danielei Crudu. E unul din ultimele motoare moderne care sunt aspirate natural dar care sunt si in 4 cilindri. Poate ca pe Suzuki Swift III impactul nu e asa mare, dar la urmatoarea generatie asta e un atu greu de ignorat.
  • 1.4 MPI de 95 de cai – Primesti 3 (trei) cai frumosi si platesti mult prea mult incat sa merite. Parca am mai vazut asta undeva, nu-i asa Ignis?
  • 1.6 MPI de 130 cai – Gloriosul motor de pe Swift Sport ramane vechiul M16A de pe generatiile anterioare. Nu sunt probleme notabile in afara de un apetit pentru ambreiaje, asa ca te poti distra realmente pe bani putini.

Diesel

1.3 DDiS de 75 de cai – Se vede ca in departamentul Suzuki Swift nu ii pasa nimanui de diesel asa ca avem acelasi 1.3 CDTI de pe Fiat Punto, Opel Corsa sau Fiat 500. Probleme ocazionale la EGR si la filtrul de particule si ma bucur ca la urmatoarea generatie l-au scos complet.

Probleme generale Suzuki Swift III

  • Cutia automata nu mai e doar o manuala robotizata lenta, acum e o cutie CVT lenta. Cat despre cutia manuala, are nevoie de ulei schimbat ocazional pentru ca iar are probleme cu bagatul in viteza. Practic, e mai greu sa marchezi in viteza, spre deosebire de Ciprian Marica.
  • Stergatoarele erau proaste din fabrica dar cel mai probabil deja au fost schimbate de catre primul proprietar. Desi nu se stie niciodata.
  • Revenind la o problema comuna pentru masinile asiatice si anume interiorul ieftin facut din plastic si mai ieftin. Serios, ai o masina simpla, fiabila, aspectuoasa si economica si la sfarsit primesti un interior unde nici macar un student din Regie nu ar sta. Si nu e neaparat problema ca e ieftin plasticul, ci faptul ca acel plastic va incepe sa scoata sunete de zici ca iti canta 5Gang in torpedou.

Verdict Suzuki Swift III

Nici mie nu mi-a iesit bine din prima. La fel a fost si cu Suzuki Swift, a fost nevoie de Suzuki Swift III ca sa devina o masina excelenta de oras, facuta parca special pentru doamne si domnisoare de 18-30 de ani. Arata inofensiv, arata dragut chiar, e ieftina, e usor de condus si de parcat, e ieftin de reparat daca ai zgariat-o in parcare la mall si nici nu te va judeca cineva vreodata, cum ai pati daca ai avea vreun X3 sau vreun ML. Nu e o masina pentru latura mea feminina, dar cu siguranta exista vreo cititoare undeva in Romania care citeste articolul asta si isi va lua un Swift.

Ce motoare recomand? Excelentul 1.2 DualJet de 92 de cai e tot motorul de care ai nevoie. Am sa mentionez si dieselul de 1.3 pentru ca trebuie. La revedere domnule prim ministru!