Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Honda Jazz I ( 2001 – 2008 )

Daca ai 2000 de euro buget si trebuie sa cumperi o masina la nevasta, atunci Honda Jazz I e unul din candidatii principali la asa ceva. Repet, doar in cazul in care trebuie.



Spun asta pentru ca Honda Jazz I e victima perfecta pentru femeile care nu vor sa conduca dar sunt obligate sa faca asta. De fapt, in Italia Honda Jazz I e un fel de masina nationala pentru femeile care conduc de nevoie, Jazz si Opel Corsa C.


De ce e atat de buna pentru femeile care conduc de nevoie?



  • Este o masina foarte usor de condus. Ai o pozitie relativ inalta de condus, ai hectare de geamuri deci vizibilitatea e mai mare decat a trupei 5Gang si ai doua motoare prietenoase cu abuzul si care sunt usor de condus.

  • E o masina ieftina de cumparat si ieftina de intretinut. Plus ca motoarele sunt in general rezistente la abuz si la genul de mentenanta cand ai bani sau cand iti aduci aminte.

  • Ai hectare de spatii de depozitare, peste tot. Chiar poti lua cu tine absolut tot ce ai nevoie in viata si poti depozita prin toate locasurile din masina. Iar piesa de rezistenta sunt cele doua locasuri pentru bauturi care sunt puse intuitiv si sunt usor de folosit, spre deosebire de multe masini unde suportul de pahare e o chestie de care iti aduci aminte dupa ce ai proiectat bordul.


 


Si daca iei toate aspectele astea in considerare, e usor de vazut de ce Honda Jazz I e o masina excelenta pentru treaba asta. Honda Jazz I este pentru femei ceea ce berea Stejar este pentru mine. Ceea ce can can-ul este pentru Capatos. Plus ca a fost si ieftina de cumparat de noua si destul de ieftina de cumparat second-hand. Si ai si suficient spatiu incat sa iei copii de la gradinita si toti colegii lor si sa ii duci acasa. Si daca ai luat din greseala o bordura cu prea mult entuziasm sau ai avut prea multa forta si ai impins caruciorul de cumparaturi prea tare si a intrat in portiera masinii, nu vei plange prea tare. Sau deloc.



Motoare Honda Jazz I


Benzina



  • 1.2 MPI de 77 cai – Nu, nu are probleme specifice. De aceea e si singurul motor recomandat de pe Honda Jazz I si e fix ce trebuie. Sigur, nu o sa depaseasca pe linie dubla continua pe nimeni pe drumuri europene in ce va da flashuri, dar pentru viata de oras pentru care e proiectat se descurca de minune.

  • 1.4 MPI de 99 cai – Ala de 1.2 e de moda veche dar asta din pacate e cu tehnologie i-DSI si vine cu 8 bujii si 8 bobine de inductie, care trebuiesc schimbate in acelasi timp. Plus ca motorul asta are o bataie la nivel de pistoane pentru care e consacrat si asa uite ca nu il recomand peste benzinarul de 1.2.



Probleme Generale Honda Jazz I



  • Transmisia de pe primul Jazz nu e cea mai reusita opera de arta. Cutiile manuale au probleme cu sincroanele si timoneria iar cutia automata e un CVT pe care nu il poate repara nimeni in momentul inevitabil in care se va strica.

  • Rulmentii pe spate sunt facuti din hartie igienica cu 2 straturi asa ca vei avea de schimbat constant la ei, in masura in care iti pasa.

  • Hmm, inginerii de la Honda s-au uitat la rulmenti si au zis ca materialele sunt prea scumpe asa ca au decis sa cumpere materiale si mai ieftine, in special chedere. Iar rezultatul, la fel ca si in cazul lui Ford Focus si Mondeo, este ca iti ploua in masina prin portierele spate si prin haion. Dar macar tot ce ai de facut este sa schimbi chederele pentru echivalentul in bani al unei sticle de coniac. Sankt Petersburg.



Verdict Honda Jazz I


Sigur, nu e cea mai fiabila masina din univers dar macar e rezistenta si se taraie cu demnitate de la urmatorul schimb de ulei la urmatorul schimb de ulei, facut cand iti aduci aminte sau cand ai bani. E o masina pe care o recomand pe ideea de unica folosinta. Ieftina de cumparat, relativ ieftina de reparat iar cand vine devizul ala mare, nu vei plange prea mult dupa Honda Jazz I.


Ce motoare recomand? Absolut 1.2 MPI de 77 de cai. Din partea mea, primul Jazz trebuia sa se vanda doar cu motorul asta.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA