Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Ford Cougar ( 1998 – 2002 )

Isi mai aminteste cineva de batranul Ford Cougar? Probabil ca nu. Dar macar a fost o incercare decenta de Grand Tourer din partea celor de la Ford.



Cum spuneam si in articolul despre Puma, Ford Cougar a venit cu limbajul de design „New Edge” si vroia sa ne ia ochii si banii. Doar ca Puma s-a vandut cu miliardele, pe cand Ford Cougar a ramas doar o curiozitate ce s-a vandut in putin peste 10 mii de exemplare. Drept urmare in 2001 se opreste productia iar in 2002 se vand si ultimele bucati ramase pe stoc.


De ce a fost un esec mai mare decat cariera mea in IT?


Ford Cougar nu a fost cea mai sportiva masina posibil si era si prea scumpa pentru cei care vroiau senzatii tari, mai ales in conditiile in care aveai Ford Puma la dispozitie care era mai ieftina, mai agila si mai fiabila. Cougar nu era neaparat o masina de fuga ci era una de croaziera, mai degraba in stilul Mercedes CLK doar ca mai ieftin. Sau Peugeot 406, cred ca ala era cel mai apropiat rival al lui Cougar. In orice caz, lumea care vroia masini de genul vroiau si o emblema pe masura ( ce avea Mercedes CLK ) sau macar un aspect pe masura ( Ce avea Peugeot 406 ). Plus ca erai si limitat in optiunile de motoare pentru ca in esenta aveai doar 2 benzinare deci daca vroiai un diesel care sa mearga mult cu putin, trebuia sa te duci in alta parte gen Peugeot 406. Personal imi place design-ul, dar se pare ca verdictul general a fost negativ si asa l-au trimis acasa.



Motoare Ford Cougar


Benzina



  • 2.0 MPI de 125 cai – Nu prea s-a cumparat pentru ca e un motor de promenada dar nu de fuga asa ca masina arata ca poate dar in realitate nu e chiar asa. In orice caz, daca nu te grabesti nicaieri, e un motor excelent.

  • 2.5 V6 de 170 cai – Toata distractia aici. Pentru ca la un moment dat au pensionat 2.0 MPI-ul datorita vanzarilor jalnice si 2.5 V6-ele Duratec era singurul motor disponibil. Usor de dus in 200 de cai si daca ai suficienti bani il poti duce chiar si in 480 de cai, motorul asta e relativ fiabil. De retinut faptul ca pompa de apa are pale din plastic si cel mai bine cauti o solutie aftermarket din metal. Iar al doilea punct de interes este chiuloasa care se prajeste ca la Untold si e chermeza in totul satul atunci cand trebuie sa o schimbi.



Probleme Generale Ford Cougar



  • La fel ca si gunoiul muzical al lui Catalin Stefan Ion, Ford Cougar a fost in editie limitata asa ca va fi destul de greu sa gasesti piese fie ca vorbim despre dezmembrari fie ca vorbim despre aftermarket sau chiar originale.

  • Vizibilitatea e slaba din orice unghi si perspectiva te-ai uita. Maria Carneci ar putea juca table cu Roxana Ionescu, pe portbagaj, si tu nu ai avea nici cea mai vaga idee.

  • Scaunele nu sunt cele mai confortabile posibil asa ca fa un test drive mai lung de 50 de metri ca sa te asiguri ca te poti intelege cu acele scaune.


 



Verdict Ford Cougar


O masina usor uitata de trecerea timpului si pe buna dreptate. Nu a impresionat cu mare lucru, aspectul era discutabil si nu era o masina distractiva sau foarte puternica. Plus ca avea mereu ghimpele de Puma care ii statea ca sula in coaste. Totusi, daca ai un fetish bizar pentru un Mondeo coupe, atunci Cougar e pentru tine. In rest exista Peugeot 406 Coupe.


 


Ce motoare recomand? Clar 2.5 V6 Duratec de 170 de cai, eventual dus in cat mai multi cai putere posibil.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA