Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche se retrage din intelegerea cu VW pentru masini sport

Porsche va plati despagubiri Grupului Volkswagen, dupa ce marca de masini sport a renuntat la un acord de productie.



Sursa: autoevolution.com


Divizia de furgonete a VW a fost programata sa construiasca noul flagship Porsche, alimentat de baterii, la fabrica sa din Hanovra, Germania, alaturi de modelele surori pentru Audi si Bentley. Cele trei masini electrice de lux fac parte din Proiectul Artemis al Audi, care creeaza noi tehnologii pentru automobile electrice, puternic automatizate.


Directorii Porsche cred ca marca, a carei baza de clienti este in principal formata din cumparatori axati pe performanta, nu are nevoie de functiile avansate de conducere autonoma Artemis. Marca a facut lobby pe grupul VW pentru ca versiunea sa sa fie construita intr-o fabrica Porsche asa ca acum Porsche va plati aproximativ 100 de milioane de euro (113 milioane de dolari) catre VW Commercial Vehicles pentru a se retrage din proiect, au declarat surse pentru Automotive News Europe pentru publicatia Automobilwoche .


In schimb, Porsche isi va construi propriul flagship electric, cunoscut intern sub numele de K1, la fabrica sa din Leipzig, Germania incepand cu 2026, cu un an mai tarziu decat era planificat la Hanovra.


Sursa: Autocar


Modelul Porsche nu se va mai baza pe conceptul Artemis de la Audi, ci va fi folosita arhitectura Premium Platform Electric care a fost dezvoltata in comun de catre Audi si Porsche. Platforma a fost dezvoltata pentru a sprijini viitoarea versiune complet electrica a SUV-ului Macan si a unui Panamera electric, care urmeaza a fi lansate in 2024 sau 2025.


Hanovra trebuia sa construiasca 25.000 de unitati ale modelului Porsche pe an, pe care VW Commercial Vehicles le-a inclus in planificarea financiara pentru a asigura siguranta locului de munca in fabrica pana in 2029.


Fabrica va construi ID Buzz, o iteratie electrica a emblematicului sau microbuz din era hippie, care va fi dezvaluit pe 9 martie. Uzina din Hanovra va fi folosita ca loc de productie pentru a furniza caroserii pentru vehicule fabricii Audi din Bruxelles incepand cu 2026, daca capacitatea fabricii belgiene este insuficienta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA