Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Raspunsul Continental la criza microcipurilor este designul flexibil

Spre deosebire de rivalul Bosch, Continental nu isi planifica propria fabrica de microcipuri.



Sursa: Continental AG


Continental a decis sa nu-si produca proprii semiconductori, in ciuda deficitului global de microcipuri. „Am analizat, dar ne-am decis impotriva”, a declarat CTO Continental, Gilles Mabire, citat de publicatia Automotive News Europe Automobilwoche . Mabire a declarat publicatiei ca se asteapta ca situatia semiconductorilor sa se imbunatateasca in anul viitor.


In loc sa-si faca propriile cipuri, compania intentioneaza sa colaboreze mai strans cu furnizorii si clientii sai si sa schimbe designul cipurilor, astfel incat sa poata fi modificat mai rapid daca este necesar.


,,Cipurile sunt insuficiente peste tot, iar tehnologia semiconductoarelor variaza foarte mult de la componenta la componenta”, a declarat Mabire pentru Automobilwoche. El a mai spus ca reducerea numarului de semiconductori instalati in vehicule nu va rezolva blocajele de aprovizionare.


Cea mai importanta lectie din criza cipurilor este ca „trebuie sa planificam mult mai mult pe termen lung”, a spus Mabire. „Trebuie sa lucram mai strans cu furnizorii si cu clientii nostri de aici.” In viitor, dupa cum a spus el, Continental vrea sa ia in considerare problema aprovizionarii cu semiconductori „inca din etapa de planificare strategica, astfel incat sa putem da un semnal suficient de devreme daca ar putea exista un blocaj”.


In plus, a spus el, compania doreste sa-si schimbe designul cipului „pentru a deveni mai flexibil si pentru a putea trece rapid la alt furnizor”. Mabire a adaugat ca, desi se asteapta ca situatia „sa ramana dificila” in 2022, a prezis legat de criza cipurilor, ca va incepe sa se relaxeze incepand cu 2023.


Rivalul continental Bosch a mers intr-o directie diferita, deschizand in iunie o fabrica de cipuri de 1 miliard de euro (1,2 miliarde de dolari) in Germania, intr-o investitie record a furnizorului, in timp ce se pregateste pentru cele mai noi masini electrice si autonome.


Continental ocupa locul 6 pe lista Automotive News Europe a primilor 100 de furnizori globali, cu vanzari in 2020 catre producatorii de automobile de 29,7 miliarde de dolari.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA