Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW i7 electric, cea mai puternica varianta a noului Seria 7

I7-ul complet electric al BMW va avea 600 CP si va fi cea mai puternica versiune a berlinei emblematice Seria 7.



Sursa: Motor1.com


Varianta complet electrica a noului  BMW Seria 7 va livra mai mult de 600 CP, a spus CEO-ul Oliver Zipse, oferind mai multa putere decat versiunile hibrid plug-in, pe benzina si diesel. In conformitate cu strategia recenta de denumire a marcii, versiunea electrica se va numi i7.


Urmatoarea generatie a modelului BMW Seria 7 va fi dezvaluita la Salonul auto de la Beijing pe 20 aprilie, a declarat Zipse miercuri la conferinta de presa anuala a BMW Group. Versiunile cu ardere interna vor avea noi motoare dezvoltate pentru a respecta reglementarile Euro 7 privind poluarea, care urmeaza sa fie anuntate in iulie, a spus Zipse. El a descris noua Seria 7 drept „urmatorul as in strategia noastra de crestere de succes in clasa de lux”.


Noul model este deja in faza de pre-productie si va intra in vanzare pana la sfarsitul anului. Miercuri, producatorul auto a oferit o perspectiva asupra partii frontale, cu faruri orizontale inguste „de cristal” si o grila mare, patrata, similara cu cea a SUV-ului mare iX complet electric.


Directorul tehnic Frank Weber a prezentat mai multe caracteristici interioare, inclusiv un ecran de inalta definitie de 31 de inchi pentru pasagerii din spate, care este rabatabil pe plafon si care se rabateaza in spatele tetierelor. O privire asupra zonei tabloului de bord a dezvaluit un design minimalist intalnit si in iX.


Seria 7 va oferi asa-numitele functii de asistenta pentru sofer „Nivelul 2 plus” la lansare. Urmand modelul Mercedes-Benz S-Class, BMW spune ca modul de conducere autonom de Nivel 3 va fi activat.


Toate sistemele de propulsie ale noii Serii 7 se vor baza pe o singura arhitectura, cea mai recenta evolutie a platformei CLAR cu tractiune spate/tractiune integrala si au practic acelasi stil de caroserie.


Sursa: Motor1.com


Vechea rivala, Mercedes, a ales o strategie diferita pentru a-si electrifica berlinele emblematice. Clasa S traditionala ofera putere cu ardere interna, inclusiv un hibrid plug-in, in timp ce EQS complet electric utilizeaza o platforma diferita si are propriul stil de caroserie.


Anul trecut, Porsche Taycan a fost cel mai vandut in Europa, cu 17.106 vanzari, de peste trei ori mai mare decat omologul sau cu ardere interna de la Porsche, Panamera, dupa cum arata cifrele Dataforce. Clasa S s-a clasat pe locul al doilea cu 11.219 vanzari, iar Seria 7 a fost pe locul al treilea cu 5.531 vanzari.


I7 va fi unul dintre cele 15 modele complet electrice despre care BMW spune ca vor fi in productie pana la sfarsitul anului 2022.


BMW spune ca pana in 2030, jumatate din vanzarile globale vor fi complet electrice, desi Zipse a declarat miercuri ca grupul depune toate eforturile pentru a atinge acest obiectiv mai devreme. El a spus ca vanzarile de vehicule electrice ale grupului ar putea ajunge la 1,5 milioane anual pana in acel an, in functie de modul in care se dezvolta infrastructura si aprovizionarea cu materii prime pentru baterii.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA