Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW se asteapta ca deficitul de microcipuri sa dureze pana in 2024

Livrarile de semiconductori nu se vor normaliza pana in 2024, moment in care va exista inca o subaprovizionare structurala, a declarat seful financiar al Grupului VW, Arno Antlitz.



Sursa: vw.com


Grupul Volkswagen se asteapta ca deficitul de semiconductori sa continue mai mult decat se astepta, a declarat seful financiar al producatorului auto, Arno Antlitz. Grupul VW a fost fortat sa opreasca productia la mai multe fabrici, inclusiv uzina din Wolfsburg si fabricile sale de vehicule electrice din Zwickau si Dresda, Germania, de mai multe ori din cauza lipsei de cipuri.


Antlitz a spus ca se asteapta ca situatia semiconductorilor sa se atenueze in acest an si anul viitor, dar deficitul va continua pana in 2024, deoarece producatorii de cipuri nu vor putea face fata cererii in crestere de semiconductori.


„Vedem o oferta structurala insuficienta in 2022, care este probabil sa se diminueze oarecum in al treilea sau al patrulea trimestru”, a spus el. Situatia ar trebui sa se imbunatateasca in 2023, dar problema structurala nu va fi inca rezolvata pe deplin.”


CEO-ul BMW Group, Oliver Zipse, a facut predictii similare intr-un interviu pentru ziarul Neue Zuercher Zeitung, publicat luni. „Suntem inca in apogeul deficitului de cipuri”. Ma astept sa incepem sa vedem imbunatatiri cel tarziu anul viitor, dar va trebui totusi sa ne confruntam cu o penurie fundamentala in 2023”, a declarat Zipse.


BMW a declarat in timpul conferintei anuale de presa de la mijlocul lunii martie ca se asteapta ca deficitul de cipuri sa dureze pe tot parcursul anului 2022.


Sursa: europe.autonews.com


Producatorii de automobile se confrunta cu dubla provocare a deficitului de microcipuri si a intreruperii cablajelor de cabluri fabricate in Ucraina, cauzate de invazia Rusiei in tara.


Antlitz a spus ca fabricile individuale ale Grupului VW sunt fortate in mod continuu sa anuleze schimburile, deoarece furnizorul producatorului auto din Ucraina opereaza doar intr-o singura tura. „Am infiintat o echipa de criza si, in unele cazuri, am deplasat si volumele catre alte unitati de productie ale acelorasi furnizori. Cu toate acestea, locatiile alternative nu sunt menite sa inlocuiasca unitatile de productie din Ucraina pe termen lung. Ne sustinem site-urile furnizorilor existente in Ucraina si sa oferim asistenta acolo unde putem”.


Intrebat despre cresterea costurilor la energie si despre posibilitatea interzicerii importurilor in Germania de gaze naturale rusesti, Anlitz a declarat ca  producatorul auto nu a decis inca cand sa-si puna in aplicare planul de a converti operatiunile centralei electrice din Wolfsburg din carbune in gaze naturale.


„Nu ne-am schimbat inca. Dar in prezent suntem in proces de tranzitie. In momentul de fata, nevoia de centrala pe carbune este inca in functiune, in timp ce nevoia de centrala pe gaz creste. Urmarim foarte atent ce se intampla in urmatoarele zile si saptamani. Momentan nu ne-am hotarat cand vom opri, in sfarsit, centrala pe carbune.”


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA