Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Chevrolet Aveo I ( 2002 – 2011 )

Poate ca la noi in Romanistan am luat in ras masina asta, dar Chevrolet Aveo I a fost un succes mai ceva decat „Ciao Darwin!” prin tarile unde oamenii au nevoie de o masina si atat.



De multe ori se intampla ca atunci cand vine un stapan nou, treaba se impute rau. Avem atatea exemple – BMW cand a cumparat Land Rover, a furat tehnologia 4×4 si a plecat, Ford a cumparat Volvo, a furat tehnologia de siguranta si a plecat. Ford a cumparat Mazda, a furat motoarele si a plecat. Iar General Motors a cumparat Opel si a incercat sa faca agitatie pe piata auto europeana. Iar Chevrolet Aveo I?


Chevrolet Aveo I a fost prima masina construita de catre Daewoo, dupa ce au fost cumparati de catre cei de la General Motors. Si in mod miraculos, Chevrolet Aveo I s-a vandut ca painea calda sau casetele cu Alina Plugaru. Lumea suna la Chevrolet pentru a cumpara un Aveo la fel cum suna lumea la 0906020252 pentru dedicatii la Hora TV. Nu era cea mai calitativa masina posibil, dar macar era ieftina si si-o putea permite aproximativ orice roman care facea un efort minim in viata. Un fel de Matiz cu portbagaj, cam asta era ideea lui Chevrolet Aveo I. S-a vrut a fi o alternativa la Golan si cu siguranta a fost o alternativa pentru romanii prea snobi pentru Golan si care au vrut sa plateasca mai mult pentru mai putin. Iar primul Aveo chiar era un Matiz cu portbagaj, pentru ca motorul de 1.2 era o evolutie a motorului de 0.8 de pe Daewoo Matiz, Daewoo Tico si Suzuki Alto. Probabil ca si restul masinii a fost construita in acelasi timp cu Matiz, doar ca au fost tinute afara in soare cativa ani ca sa se pensioneze Matizul si sa poata pleca pe conducta si Aveo.


Totusi suntem pe Aproape Masini iar lucrurile incep sa isi revina cu o viteza de te ia cu ameteala la fel cum l-a luat ameteala pe Mircea Badea dupa ce si-a luat un pumn de la un motociclist. Spun asta pentru ca Aveo concura cu Golan atunci cand erau noi, dar in 20-22 aka pe piata second-hand, Chevrolet Aveo I reuseste performanta cumva de a fi mai ieftin chiar si decat Loganul. Si da, amandoua au fost folosite intens in taximetrie deci de rezistat rezista chiar si la modurile mai creative de intretinere specifice zonei noastre balcanice.


 



Motoare Chevrolet Aveo I



  • 1.2 MPI de 72 si 84 cai – Versiunea de 72 cai are 6 valve si cea de 84 are 12 valve per cilindru si cam asta e diferenta principala. Dupa cum spuneam, motorul asta e o evolutie a motorului de pe Tico. Un motor destul de rezistent dar lipsit de performante. Plus ca nu a auzit de cuvinte gen „economie” sau „consum”, nici la benzina si nici la ulei. Masina asta probabil ca e usoara pentru ca e echivalentul auto al Irinei Rimes ca si dimensiuni, dar consuma de zici ca e Gojira.

  • 1.4 MPI de 83, 94 si 101 cai – Facem un salt tehnologic imens si trecem de la Micutzu la Gojira si de la 1.2 de pe Tico la 1.4 de pe Corsa B. As fi dat tag la Corsa B dar nu m-am intors atat de mult in timp. Am in schimb un ceas de perete din ala de mana, auriu. Stii despre ce vorbesc. De fapt, motorul asta e atat de vechi incat nici nu avea bec de check engine. Mare atentie la consumul de ulei si sa iei sonde lambda cu tine la drum lung.

  • 1.6 MPI de 106 cai – Deja vorbim despre altceva, pentru ca facem inca un salt de putere de la Cosmin Selesi la Ion Oncescu. Nu mai avem un 1.4 de pe Corsa B ci avem 1.6-ele de pe Opel Vectra A. La fel, sa iei cu tine bidoane de ulei, ECU si sonde lambda.


 



Probleme Generale Chevrolet Aveo I



  • E un Daewoo pe care scrie Chevrolet iar asta inseamna ca e o masina de calitate scazuta in general. Dar macar e suficient de ieftina incat sa nu iti pese. Nu are probleme specifice in sensul ca toate piesele vor ceda mai devreme sau mai tarziu. Daca merita a fi reparate, ramane la alegerea ta.

  • Motoarele sunt puse pe treaba la fel de mult ca un bugetar asa ca nu te astepta la performante din partea lor.


 



Verdict Chevrolet Aveo I


O alternativa mai ieftina la Dacia Logan. Da. Exista. Un Logan mai ieftin. Sigur, Golanul are probleme de calitate si rugina, dar macar are un diesel, e mai fiabil si poate fugi mai repede. Dar e si mai scump. Trebuie sa recunosc in schimb ca la categoria „sub 1000 de euro” e foarte greu sa bati Chevrolet Aveo I si poate ca daca vrei un mijloc de transport ieftin si atat, nu te mai intereseaza nimic altceva, Chevrolet Aveo I e o masina decenta pentru genul asta de misiune.


 


Ce motoare recomand? Vechiul 1.4 benzina de 94 de cai e de departe cel mai echilibrat motor pentru Chevrolet Aveo I, o masina care sta in dezechilibru total.


Scrie un raspuns
  • Andrei

    2024-08-15 18:34:13

    La motorul de 1.2 nu prea ai nimerit-o. Nu vad cum poate avea 6 supape la 4 cilindrii. Da, incredibil alte 4 cilindrii și are un consum decent de 7.5 in oraș.

  • Cosmin Cionvică

    2022-08-16 22:49:29

    Multumesc !

  • AproapeMasini

    2022-08-16 20:24:07

    Salutare Cosmin, Motorul e foarte fiabil si popular, fiind pus si pe Hyundai Tucson sau Elantra. Problema e la restul masinii care e low-cost rau. Succes!

  • AproapeMasini

    2022-08-16 20:24:07

    Salutare Cosmin, Motorul e foarte fiabil si popular, fiind pus si pe Hyundai Tucson sau Elantra. Problema e la restul masinii care e low-cost rau. Succes!

  • Cosmin Cionvică

    2022-08-15 22:08:18

    :))))

  • Cosmin Cionvică

    2022-08-15 22:08:18

    :))))

  • Cosmin Cionvică

    2022-08-15 22:02:57

    Salutare. Am găsit o mașina pe olx și de care nu am reușit sa aflu NIMIC. Ajuta-ma te rog cu o părere,prețul este foarte bun pentru ceea ce oferă. Este vorba de un Chevrolet Nubira,2008,2.0 diesel,121 CP. Multumesc anticipat!

  • Cosmin Cionvică

    2022-08-15 22:02:57

    Salutare. Am găsit o mașina pe olx și de care nu am reușit sa aflu NIMIC. Ajuta-ma te rog cu o părere,prețul este foarte bun pentru ceea ce oferă. Este vorba de un Chevrolet Nubira,2008,2.0 diesel,121 CP. Multumesc anticipat!

  • Sket

    2022-06-29 18:04:02

    La inceput de facultate, m-am obligat sa scap de un Ibiza 1.2 fara AC, coupe si am trecut la abominatia numita Aveo, asta pentru ca-mi placea si pescuitul si am zis ca am nevoie de 1/4 masina si 3/4 barca si cam asta am primit. Bratele erau facute din chit de rosturi si bucsele erau la fel de misto precum surprizele din pungile de pufuleti cu surprize. Am pierdut numaratoarea elementelor de directie si suspensie pe care le-am schimbat in vreo 4 ani. Probabil mai cumparam un Aveo. Sau o barca pe bune. Aeroterma se activa la palme, una sau doua, sub torpedou – rareori trebuia sa bati ca-n tarabana si sa faci dedicatii pentru electrician. Farurile sufereau de cataracta, miopie si astigmatism si noaptea se duceau la nani inaintea soferului. Frana de mana era probabil facuta din ceva resturi de parama de pe vreun vapor din china. Aerul conditionat (probabil conversie la Vericu, insa de data asta Vericu San, undeva printr-o provincie din China sau) avea incontinenta urinara astfel incat la fiecare 1000 km trebuia sa-i faci plinul de freon. Daca cumva iti lua pastilele la timp si nu pisa freon pe undeva, era semn sa-ti pregatesti banii de week-end pentru ca va trebui inevitabil sa-i schimbi ori vreo conducta, ori vreun furtun sertizat. Acum, intr-o nota mai pozitiva, motorul ala probabil putea rula si pe urina de vaca care sufera de pietre la rinichi. Si cand zic ca rula pe urina, zic EXCLUSIV pe urina, insa atentie, am mentionat urina de vaca pentru ca literalmente iti trebuiau galeti de combustibil, avand un consum minim de 14l/100km in oras. N-avea nevoie de filtru de aer, puteai sa-i pui o bucata dintr-o perdea de Pascani si era suficient. Uleiul? Habar n-am. II trebuie asa ceva? Airbag-uri: aveai probabil sanse mai mari sa castigi la 6/49 decat sa-ti sara vreunul dintre airbag-uri in cazul unui impact. De asta, Duminica, obligatoriu toti posesorii de Aveo se intalneau la meeting-urile Coffee&Church la Sf. Parascheva. Mai o cafea, mai un pomelnic. Cei mai norocosi luau premiul pentru Best Custom Windshield Crosses. Performante: performante la ce? La carat saci de cartofi? Din 94 de cai, 30 erau la piata, 10 erau la scoala, 50 faceau nani. Overall, o masina corecta pentru Ion de la ferma care isi cara porcii de la balci pana la cotet.

  • Sket

    2022-06-29 18:04:02

    La inceput de facultate, m-am obligat sa scap de un Ibiza 1.2 fara AC, coupe si am trecut la abominatia numita Aveo, asta pentru ca-mi placea si pescuitul si am zis ca am nevoie de 1/4 masina si 3/4 barca si cam asta am primit. Bratele erau facute din chit de rosturi si bucsele erau la fel de misto precum surprizele din pungile de pufuleti cu surprize. Am pierdut numaratoarea elementelor de directie si suspensie pe care le-am schimbat in vreo 4 ani. Probabil mai cumparam un Aveo. Sau o barca pe bune. Aeroterma se activa la palme, una sau doua, sub torpedou – rareori trebuia sa bati ca-n tarabana si sa faci dedicatii pentru electrician. Farurile sufereau de cataracta, miopie si astigmatism si noaptea se duceau la nani inaintea soferului. Frana de mana era probabil facuta din ceva resturi de parama de pe vreun vapor din china. Aerul conditionat (probabil conversie la Vericu, insa de data asta Vericu San, undeva printr-o provincie din China sau) avea incontinenta urinara astfel incat la fiecare 1000 km trebuia sa-i faci plinul de freon. Daca cumva iti lua pastilele la timp si nu pisa freon pe undeva, era semn sa-ti pregatesti banii de week-end pentru ca va trebui inevitabil sa-i schimbi ori vreo conducta, ori vreun furtun sertizat. Acum, intr-o nota mai pozitiva, motorul ala probabil putea rula si pe urina de vaca care sufera de pietre la rinichi. Si cand zic ca rula pe urina, zic EXCLUSIV pe urina, insa atentie, am mentionat urina de vaca pentru ca literalmente iti trebuiau galeti de combustibil, avand un consum minim de 14l/100km in oras. N-avea nevoie de filtru de aer, puteai sa-i pui o bucata dintr-o perdea de Pascani si era suficient. Uleiul? Habar n-am. II trebuie asa ceva? Airbag-uri: aveai probabil sanse mai mari sa castigi la 6/49 decat sa-ti sara vreunul dintre airbag-uri in cazul unui impact. De asta, Duminica, obligatoriu toti posesorii de Aveo se intalneau la meeting-urile Coffee&Church la Sf. Parascheva. Mai o cafea, mai un pomelnic. Cei mai norocosi luau premiul pentru Best Custom Windshield Crosses. Performante: performante la ce? La carat saci de cartofi? Din 94 de cai, 30 erau la piata, 10 erau la scoala, 50 faceau nani. Overall, o masina corecta pentru Ion de la ferma care isi cara porcii de la balci pana la cotet.

  • AproapeMasini

    2022-04-22 09:12:32

    :))

  • AproapeMasini

    2022-04-22 09:12:32

    :))

  • Zarax

    2022-04-21 21:26:27

    Toate bune și frumoase, doar că Aveo a reușit performanța de a fi mai puțin sigur in caz de accident chiar și decât clasicul Logan.

  • Zarax

    2022-04-21 21:26:27

    Toate bune și frumoase, doar că Aveo a reușit performanța de a fi mai puțin sigur in caz de accident chiar și decât clasicul Logan.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA