Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mitsubishi L200 III ( 1996 – 2006 )

Daca esti in cautarea unui Mitsubishi L200 III, e foarte putin probabil ca sa intri pe site-ul asta si cu atat mai putin probabil ca sa ai internet.



Mitsubishi L200 III e genul de masina care vine si cu stigma sociala ca vei intrebat in trafic cat e mai e kg de cas sau de pastrama.  Si totusi scriu despre L200 III pentru ca e o masina atat de populara printre oierii patriei noastre si nu numai.


Spun asta pentru ca Mitsubishi L200 III cat si derivatul sau Mitsubishi Pajero Sport  au fost foarte populare in Anglea, unde au fost cumparate in baxuri si vapoare intregi de catre oierii englezi si acum sunt aduse la noi, pentru a se tarai de la stana din Cheshire la stana din Campulung Moldovenesc.


De ce a fost atat de populara si de ce nu vrei neaparat unul?


Pentru ca Mitsubishi a construit o camioneta de moda veche, atat de agrara si de muncitoreasca incat nici macar Ceausescu nu ar fi visat la asa ceva. Masini de munca adevarata, nu munci usoare de femei gen carat ciment, paleti, termopane sau fer. Nu, cu un L200 din asta poti pleaca iarna, in noapte, de pe Rarau si pana la primul cabinet veterinar pentru ca oaia nu se simte foarte bine.


Spuneam in articolul despre Toyota Hilux ca masinile de genul sunt de trei tipuri – zile bune, zile rele si zi-le Gutza. Nu, stai, am in-cur-cat. Camionetele in general sunt de 3 tipuri.



De cate tipuri sunt camionetele?


3. 3 in mana mea. Avem camionetele adaptate mai degraba pentru asfalt dar slabe in off-road cum ar fi Ford Ranger si Nissan Navara, apoi sunt camionetele decente si pe asfalt si pe off-road dar excelente la nimic cum ar fi Toyota Hilux, si apoi ai camionetele slabe pe asfalt si exceptionale in off-road cum sunt Mitsubishi L200 si Isuzu D-Max. Motiv pentru care daca nu ai de gand sa te muti undeva la o stana sus in munti si ai o problema personala cu amestecul de nisip, pietris, piatra zdrobita si bitum? Atunci Mitsubishi L200 III e fix ce trebuie.


A da, inainte de a trece la motoare verticale cu figuri paranormale si opturi americane, trebuie sa iti traduc ce inseamna scrisul sau macar nivelele de echipare. 4Work inseamna versiunea muncitoreasca, cea mai ieftina si cea mai Benone Sinulescu, iar versiunile 4Life si Warrior sunt pentru cei care fac diferenta dintre membri ai familiei si saci de cartofi si implicit au si dotari gen scaune sau geamuri sau aer conditionat.


 



Motoare Mitsubishi L200 III


Benzina



  • 2.0 MPI de 92 cai – Am mai vorbit despre motorul asta in articolul despre Mitsubishi Galant dar nu voi vorbi prea mult aici pentru ca e un motor insuficient renal si plus ca urmatorul motor e doar versiunea mai mare.

  • 2.4 MPI de 132 cai – Si acum am ajuns la legendarul 2.4 4G64. Am mai vorbit in multe articole despre el, pentru ca motorul asta a fost construit la gramada, in alianta Daewoo / GM – Hyundai / Kia – Mitsubishi, unde motorul e acelasi ca si design dar calitatea pieselor difera. Excelent ca si fiabilitate, doar ca nu prea a prins la noi in Europa, spre deosebire de SUA unde benzina costa 3 centi litrul. Sunt unele probleme de fiabilitate, dar nu aici pentru ca Mitsubishi a folosit componente mai de Doamne ajuta.

  • 3.0 V6 de 148 si 178 cai – Versiunea cu 24v si 178 cai e mai predispusa la scurgeri pe la capacul axei cu came decat versiunea de 12v si 148 cai, dar problema cea mai mare e ca motorul asta nu e un motor de munca si nu are ca cauta Mitsubishi L200 III cum nu am eu ce cauta la tri-atlon. Sa pui motorul asta la munca pe un L200 e ca si cum ai pune un culturist sa praseasca. Arata bine, pare capabil, dar iti garantez ca nu se va descurca la dat cu sapa printre straturi.


Diesel



  • 2.5D de 84 cai – Nu.

  • 2.5 TD de 100, 115 si 133 cai – De departe cel mai popular pe care il gasesti la L200-urile de la noi, avem iarasi un diesel facut impreuna cu cei de la Hyundai si Kia si este un motor indestructibil, exceptand turbina. Dar motorul asta merge la fel si cu dar si fara turbina. Asta e singurul motor de care ai nevoie pe L200 din generatia asta sincer.

  • 2.8 TD de 123 si 138 cai – Mai degraba gasit pe Pajero pe bune, dar s-a infiltrat cumva si peste ocean si mai specific UK. Destul de fiabil atata timp cat ai grija de sistemul de racire si schimbi distributia pe lant la fiecare 150.000 de km si bujiile in fiecare an.


 



Probleme Generale Mitsubishi L200 III



  • Cea mai mare problema la L200 din generatia asta de departe e rugina. Daca mai gasesti vreun anunt cu un L200, inseamna ca ori a scapat de rugina ori un traseu mai are si cam aia e. 

  • Spuneam ca L200 e pentru genul de om care abia face diferenta dintre oameni si cartofi. Asta pentru ca versiunile Benone Sinulescu au in dotare standard doar imobilizatorul pentru motor si inchiderea centralizata. Restul, inclusiv airbag-urile, sunt optionale. Asta nu este o masina pentru pretentiosi, orice ar scrie samsarii in anunt.

  • Suspensia spate este adaptata pentru munca grea iar asta inseamna ca daca nu ai incarcatura in bena, camioneta va fi la fel de agila ca fuga pe gheata.


 



Verdict Mitsubishi L200 III


O masina veritabila muncitoreasca. Ca esti padurar, ca esti oier, ca ai o ura intensa fata de asfalt si utilitati publice, atunci Mitsubishi L200 III clar merita atentia. Nu stiu in schimb daca merita si banii, la cat costa. Dar avand in vedere ca 90% dintre ele au volanul pe dreapta, L200-ele va fi limitat pe ruta Rarau – Giumalau in 2020.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina 2.4 MPI de 132 de cai iar pentru diesel oricum vei gasi doar 2.5 TD de 115 cai.


 


Similar Articles

AproapeMasini
Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA