Te-ai gandi ca Fiat Albea e o masina nationala pentru italieni si ai gresi mai mult decat atunci cand Perversu’ de pe Targu Ocna s-a provocat la skandenberg pe Fachiru la emisiunea Sa’rup Mainile.
Poate ca Perversu’ a dat de i-a julit pe altii, dar Fachiru’ la julit la 6 – 0. Dar sa revenim la Fiat Albea, care a fost pentru turci ceea ce Loganul a fost pentru nemti, Suzuki Swift pentru unguri si Corolla pentru moldovenii de peste Prut. Dap, exact cum ar trebui sa fie.
Si asta pentru ca Fiat Albea reprezinta chintesenta masinii low-cost, alaturi de Logan si partial Corolla (pentru ca nu e chiar low-cost) si s-a fabricat in Turcia deci e clar ca a prins mai bine decat „Vrei sa fii milionar” – editia Teo Trandafir.
Plus ca este o masina de moda veche, o berlina. Pentru ca atunci cand ai buget comparabil cu salariul meu, vrei sa tragi de bani ca de guma si vrei maximul din banii tai. Asa ca vrei 4 porti si un portbagaj, pentru ca masina trebuie sa fie masina, alcoolul trebuie sa fie alcool, femeia sa fie femeie si masina sa fie masina.
Plus ca este o masina care merge pe logica „nu se strica pentru ca nu are ce sa se strice”. Nu glumesc, Fiat Albea e comparabil cu Loganul din aproape toate punctele de vedere, de la motorizari la fiabilitate la siguranta la dotari la pret de achizitie si pret de intretinere. Singurul avantaj a lui Albea a fost de fix 2 ani pana sa se lanseze Loganul, masina de 5000 de euro.
Benzina
Diesel
1.3 Multijet de 70 cai – Motorul asta s-ar integra perfect in poezia „Doina” a lui Eminescu. Doar ca nu e de la Nistru pan’ la Tisa, ci e de la Corsa pan’ la Albea pan’ la Ignis pan’ la Swift pan’ la Punto si lista e mult prea lunga pentru masinile unde a fost montata aceasta bicicleta a satului. Fiabil, dar zgomotos.
Fiat Albea a fost atat de popular incat a meritat sa vina si continuarea lui, Fiat Linea. Cel putin in Turcia si in A.S.I.A. in general. Dar si la noi a prins pentru ca a fost o masina simpla si fiabila, care a facut concurenta reala Loganului. Cumparata de noua de catre varstnici de 50-60 de ani si vanduta apoi altor varstnici de 50-60 de ani, pentru ca acum sa ajunga pe mainile oricui vrea o masina dar nu vrea sa cheltuie nimic dupa ce a cumparat-o cu 2000 de lei. Cu sau fara fiscal. Sau asigurare. Sau ITP. Sau talon. Sau orice fel de acte.
Ce motoare recomand? Pentru benzina clar 1.4 Fire de 77 de cai, iar pentru diesel 1.3 Multijet de 70 de cai pentru ca oricum e singurul.
Similar Articles
19 June 2023
sfat achizitie , achizitie , auto , baterie , baterie auto , benzina , aproape masini , pareri , motoare , europa , fiat
In România nu a fost oficial importat motorul de 1.3 multijet.
Continuatorul lui Fiat Albea cred că a fost Fiat Linea.
In România nu a fost oficial importat motorul de 1.3 multijet.
Continuatorul lui Fiat Albea cred că a fost Fiat Linea.