Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Marea Britanie respinge interzicerea noilor masini ICE

Intarzierea va aduce Marea Britanie in conformitate cu planul Uniunii Europene de a cere masinilor noi vandute dupa 2035 sa aiba emisii zero.



Sursa: electrek.co


Marea Britanie va respinge interzicerea noilor masini si furgonete pe benzina si diesel pana in 2035 din 2030, a declarat prim-ministrul Rishi Sunak, in timp ce a stabilit ceea ce el a numit o „noua abordare” pentru combaterea schimbarilor climatice.


„Vom usura tranzitia la vehiculele electrice. Veti putea in continuare sa cumparati masini si camionete pe benzina si diesel pana in 2035”, a spus Sunak intr-un discurs de deschidere miercuri. „Chiar si dupa aceea, vei putea sa le cumperi si sa le vinzi la mana a doua”.


Sunak a spus ca se asteapta ca marea majoritate a vehiculelor vandute in Marea Britanie sa fie electrice pana in 2030 fara interventia guvernamentala, din cauza scaderii costurilor.


„Cel putin pentru moment ar trebui sa fiti tu, consumatorul, cel care face aceasta alegere, nu guvernul care te obliga sa o faci”, a spus el.


Intarzierea va aduce Marea Britanie in conformitate cu planul Uniunii Europene de a cere masinilor noi vandute dupa 2035 sa aiba emisii zero, interzicand efectiv vanzarea de noi modele pe benzina si diesel in blocul pe care Marea Britanie l-a parasit in 2020.


Producatorii de automobile, care au luat deja decizii cheie de investitii in conformitate cu tinta pentru 2030, au criticat decizia Sunak de a retrage tinta pana in 2025.


Kia, care intentioneaza sa lanseze noua modele electrice in Marea Britanie in urmatorii cativa ani, a declarat ca este dezamagitor sa vada o schimbare a politicii in care industria lucreaza si investeste.


Anuntul „altereaza negocierile complexe ale lantului de aprovizionare si planificarea produselor, contribuind in acelasi timp la confuzia consumatorilor si a industriei”, a spus un purtator de cuvant Kia.


Sefa Ford pentru Marea Britanie, Lisa Brankin, a declarat: „Aceasta este cea mai mare transformare a industriei de peste un secol, iar tinta Regatului Unit pentru 2030 este un catalizator vital pentru a accelera Ford intr-un viitor mai curat”.


Brankin a adaugat: „Avem nevoie de concentrarea politicii antrenate pe consolidarea pietei de vehicule electrice pe termen scurt si sprijinirea consumatorilor in timp ce vanturile in contra sunt puternice: infrastructura ramane imatura, tarifele cresc si costul vietii este ridicat”.


Ford a anuntat un angajament global de 50 de miliarde de dolari pentru electrificare, sustinut de 430 de milioane de lire sterline investite in unitatile sale de dezvoltare si productie din Marea Britanie, cu finantare suplimentara planificata pentru perioada 2030.


Un purtator de cuvant al Volkswagen Marea Britanie a declarat: „Avem nevoie urgent de un cadru de reglementare clar si de incredere care sa creeze certitudinea pietei si increderea consumatorilor, inclusiv obiective obligatorii pentru lansarea infrastructurii si stimulente pentru a asigura directia de deplasare”.


Cu toate acestea, Toyota a spus ca saluta aceasta miscare, deoarece ajuta industria si clientii sa se adapteze si ca „recunoaste ca toate tehnologiile cu emisii reduse si accesibile pot avea un rol de jucat intr-o tranzitie pragmatica a vehiculului”.


Sursa: carexpert.com.au


Analistii si directorii au spus ca respingerea de catre guvern a tintei pentru 2030 inseamna ca Marea Britanie risca sa piarda impulsul recent in adoptarea unui transport mai ecologic. De asemenea, va descuraja cumparatorii de masini care se gandesc sa treaca la vehiculele electrice si vor perturba planurile operatorilor de puncte de incarcare electrice, au spus acestia.


„Aceasta intarziere va pune, de asemenea, in pericol investitiile in infrastructura EV, ca sa nu mai vorbim de piata mai larga, inclusiv initiativele de baterii, solare si energie verde”, a declarat Adrian Keen, CEO al retelei publice de incarcare InstaVolt.


Sunak a prezentat schimbarea de politica ca alinierea Marii Britanii la interdictia similara a UE din 2035 privind vanzarile de masini cu combustie noi, dar un analist EY a spus ca cele doua piete „nu sunt asemanatoare”.


„Regatul Unit nu ofera aceleasi stimulente pe partea cererii sau aceleasi medii de infrastructura ca multe jurisdictii ale UE”, a declarat Maria Bengtsson, liderul EY pentru vehicule electrice din Marea Britanie.


Cu alegeri nationale asteptate anul viitor, Sunak pare sa parieze ca reducerea unor politici ecologice va castiga alegatorii care se lupta cu o inflatie ridicata si o crestere economica stagnata.


Sunak a spus ca guvernul sau ramane angajat cu obiectivul sau obligatoriu din punct de vedere legal de a atinge emisiile nete zero pana in 2050, dar el a spus ca guvernul isi poate permite sa-si incetineasca progresul, deoarece este deja „atat de mult inaintea oricarei alte tari din lume”.


El a spus ca a fost fortat sa schimbe politica deoarece guvernele anterioare au actionat prea repede in stabilirea unor tinte net zero, fara a asigura sprijinul publicului.


Industria auto din Marea Britanie s-a chinuit sa atraga investitii semnificative in fabricarea de vehicule electrice si fabrici de baterii, in ciuda angajamentelor recente ale grupului-mama Tata Jaguar Land Rover si ale BMW de a produce Mini-uri electrice la fabrica sa din Oxford .


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA