Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Lexus GS II ( 1997 – 2004 )

Inca nu suntem la una din masinile mele preferate din toate timpurile, dar Lexus GS II e o alegere foarte buna si o surpriza placuta daca o cumperi intai si te interesezi dupa.



Asa ca travaliul inca mai dureaza. Dar macar Lexus GS II e genul de masina pe care ai mari sanse ca sa o cumperi din greseala si apoi sa iti dai seama ca ai cumparat una din cele mai bune masini construite vreodata. Si cand spun din greseala o spun pentru ca Lexus in acele vremuri ca ochii mei – tulburi si goi – nu era un brand cunoscut prea bine in Europa, pentru ca pe atunci inca rupea picioarele concurentei in SUA, la fel cum Tolea rupea picioarele rau platnicilor lui Nea’ Gigi. Si in ce stil le-a rupt picioarele in SUA. Lexus GS II in continuare a venit cu motoare orizontale si figuri paranormale cu opturi e-germane si a devenit repede o victima a scenei de ciuning din SUA.


Dar la noi in Europa, de ce nu s-a vandut?



  • Pentru ca cur bun si pentru ca tzatze. Stai, asta era raspunsul la intrebarea „De ce sunteti fan Facebook?”. Ideea este ca si aici Lexus nu a facut nici un fel de compromis si a aruncat cu toate dotarile posibile, la fel cum aruncau si femeile cu dragoste spre Petre Roman atunci cand au venit cu faimoasa pancarta „Nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem doar Petre sa ne …”

  • Lexus GS II e o masina de lux din Japonia, orientata spre Asia si SUA asa ca nu exista motoare mici si nu exista nici motoare diesel, doua mari probleme in Europa. Lexus GS II trebuia sa se ia de gat in mod direct cu BMW Seria 5 E39, Mercedes E Class W210 si Audi A6 C5, toate venind cu motoare sub 2 litri si cu motorizari diesel. Iar Lexus GS II? Nop, au luat motoarele de pe generatia anterioara si le-au dat mai multa putere. Si au mai si adus un invitat special, monstrul 3UZ-FE de 4292 cc si 300 cai putere.

  • Si ca sa intelegi ideea si mai bine, in caz ca ai absolvit scoala vietii si nu ai inteles ca Lexus GS II nu este o masina pentru saraci, nu exista nici cutii manuale. Daca erai bogat aspirational si vroiai sa pari mai bogat decat esti, puteai scapa mai ieftin cu un A6 1.9 TDI manual, sau cu un E39 2.0 diesel manual, dar cu Lexus GS II nu ai nicio forma de acces daca stii cum arata o hartie de 50 de lei. As spune hartia de 200 lei, dar acolo vorbim despre Lexus LS600h.


 


Lexus GS II side aproapemasini


Motoare Lexus GS II


Benzina



  • 3.0 l-6 2JZ-GE de 225 cai – Acelasi 2JZ-GE luat de pe generatia anterioara si modificat minimalist ca sa treaca clasa. La fel, pompa de apa, pompa de injectie si consumul de ulei pot fi problemele specifice dar apar tarziu in viata, ca rudele care apar din senin din momentul in care incepi sa o duci bine.

  • 3.0 l-6 Turbo 2JZ-GTE de 320 cai – Vedeta cultului de ciuning, motorul de pe Toyota Supra isi continua existenta sub capota lui Lexus GS II. Dupa cum spuneam si in articolul despre generatia anterioara, motorul asta poate fi dus in 750 de cai fara interventii majore si de asta a fost atat de popular in comunitatile de ciuning.

  • 4.0 V8 1UR-FE de 300 cai – In 1997 cand a fost lansat, Lexus GS400 era cel mai rapid vapor cu 4 porti si scaune cu masaj pe care il puteai cumpara. Din lume. Asta pana a venit M5-ul, dar pentru o scurta perioada de timp, cea mai rapida berlina din lume a fost un Lexus.

  • 4.3 V8 3UZ-FE de 300 cai – Doar ca in 2000 se schimba placa pentru ca vine faceliftul si japonezii s-au gandit ca motorul V8 e mult prea mic asa ca i-au mai adaugat 300 cmc de volum, ca sa aiba loc si putere. Cu un acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde si o viteza maxima de 240 km/h, era foarte aproape de M5-ul de la BMW. Doar ca spre deosebire de M5-ul de la BMW, motorul asta nu are probleme specifice.


 


Lexus GS II interior aproapemasini


Probleme Generale Lexus GS II



  • Suspensia pe fata cedeaza pentru ca japonezii au instalat 6 tone de otel si aluminiu si le-au combinat intr-un festival al masculinitatii si al luxului. Dar oricum nu e problema ta daca suspensia cedeaza, suni la reprezentanta si se ocupa ei de tot.

  • Actuatoarele de la portiere in schimb sunt o problema minora pe care o poti repara si in parcare. Daca ti-ai cumparat un Lexus GS II in 2023 la ocazie si nu esti chiar genul de om care si-ar fi permis un GS de nou.


 


Lexus GS II front side aproapemasini


Verdict Lexus GS II


Daca nu te deranjeaza faptul ca toate motoarele sunt pe benzina si cel mai mic motor e de 3 litri, atunci Lexus GS II e una din cele mai bune masini de plimbat in confort, pe bani putini. E un Lexus pur sange deci nu e o masina de sport ci de confort, dar daca vrei un spa pe roti si ai buget de 4000 de euro, aceasta este masina pe care trebuie sa o cumperi. Si da, e peste Volvo S80 ca si confort. Si ai si butoane pe volan pentru schimbat vitezele!


 


Ce motoare recomand? Avand in vedere ca e o masina veche ce se vinde ieftin si publicul in consecinta nu este extraordinar de instarit, am sa ma limitez la motorul de 3 litri 2JZ-GE de 225 cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA