Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Citroen C-Crosser ( 2007 – 2012 )

Cel mai rar din tripleta Outlander – 4007 – C-Crosser, si totusi poate fi cea mai buna achizitie pentru tine. Citroen C-Crosser, componenta „pentru pretentiosi” a tripletei.



Povestea incepe undeva inainte de 2007 cand Mitsubishi cauta piata de desfacere iar PSA vroia o portie din tortul SUV-cross-over pentru ca nu aveau nimic pe atunci si in 2004 venise primul X3 si in 2005 a aparut a doua generatie a lui Rav4, si au luat piata auto pe sus si asa a inceput isteria. Au venit „anvingatorii” si „greii greilor” si anume Audi Q5, Mercedes GLK si, poate cel mai important cross-over recent si care a inceput cu adevarat intreaga isterie – Nissan Qashqai (sau Caci Cai, in limbaj mioritic). Si uite asa s-a intalnit hotul cu…stai, nu asta…s-a intalnit japonezul cu francezul, au pus de o ciorba de sake si usturoi si in 2007 iesea tripleta Mitshubishi OulanderPeugeot 4007 – Citroen C-Crosser. Ca la o cununie civila unde nu stii exact ce sa cumperi si nu stii daca sa dai direct bani, toata lumea a venit cu ceva. Japonezii au venit cu motoarele, Peugeot a venit cu design-ul si Citroen s-a ocupat de designul interior, pentru ca SUV-ul venea si configuratie de 7 locuri (inspirat de la C4 Picasso) si interiorul este optimizat in ceea ce priveste spatiile de depozitare.


De ce un C-Crosser si nu celelalte doua?


Nu stiu daca ti-ai dat cu seama, dar C-Crosser e ultimul venit in lista de articole si e destul de greu sa scrii acelasi articol de trei ori dar uite ca in viata totul este posibil, daca ai un Babanu langa tine. Daca atunci cand erau noi diferea doar sigla si lista de optiuni intre producatori, astazi C-Crosser se remarca pe piata SH ca fiind cel mai exclusivist, ca sa nu zic cel mai prost vandut dintre toate. Serios, Outlander s-a vandut ca filmele cu Titus Steel, 4007 s-a descurcat oarecum decent iar Citroen C-Crosser s-a vandut cel mai putin.


 


Citroen C-Crosser front side aproapemasini


De ce nu a fost un succes comercial?



  • Pentru ca nimeni nu stia ce e aia C-Crosser si francezii nici nu s-au obosit prea mult ca sa il promoveze si sa explice despre ce este vorba. Plus ca initial trebuia sa se numeasca Citroen C7 si era oarecum familiar pentru cumparatorii tipici, dar cu numele si cu fata asta nimeni nu a inteles nimic.

  • Masina e mult prea spartana si utilitara pentru un Citroen. Mitsubishi in general pare sponsorizat de catre Mandachi, iar cu Peugeot mai vezi si simplitate la interior, dar cu Citroen nu vezi niciodata nimic standard. Frana de mana pusa pe plafon, motoare verticale, opturi americane, orice dar nu apa…asta, orice dar nu normalitate. Si sa vii cu o masina spartana si sa o prezinti drept Citroen este ca si cum ai veni cu Vulpita si ai prezenta-o ca Next Top Model, by Catalin Botezatu.

  • Si acum vine si partea pozitiva pentru ca nu am sa-l las singurel la greu, pentru ca din anunturi pare ca Citroen C-Crosser a fost cumparat destul de modest dar de catre cumparatori privati, care si-au cumparat masina pentru ei si am observat si ca majoritatea celor 3 modele la vanzare vin cu majoritatea dotarilor si 1 dintre ele e full-full cum s-ar zice. Deci daca vrei un C-Crosser „pentru pretentiosi” si esti dispus sa platesti in plus pentru o masina mai ingrijita si mai dotata, atunci C-Crosser e cel mai bun din tripleta.


 


Mitsubishi Outlander II interior aproapemasini


Motoare Citroen C-Crosser


Benzina


2.4 4B12 de 140 cai – Foarte bun si frumos acest motor MIVEC adus de catre japonezi la masa, doar ca nu l-a cumparat nimeni. Nu in Europa cel putin si cu atat mai putin in Romanistan unde toti vrem doar diesel, vrem consum mic si nu vrem sa platim impozit dar vrem masini mari cu motoare mici. Dar daca totusi ai un fetish bizar cu motorul asta, ia-l cu incredere, schimba-i sonda lambda, pune-i benzina de calitate si distractie placuta.


Diesel


2.2 DW12 de 156 cai – Francezii nu s-au mai obosit cu alt motor si sincer nici nu aveau de ce. Legendarul 2.2 diesel DW12 cu o singura turbina e pe acolo cu dieselul de 2.2 de la Mercedes si e un motor fantastic de fiabil si pe care il poti cumpara cu incredere. De fapt, e atat de bun incat a fost montat si pe Freelander si pe Evoque. Singura problema specifica este simeringul de la vibrochen care crapa si scapa ulei si mai departe nu vrei sa stii ce se intampla. Nu, nu insista.


 


Citroen C-Crosser side aproapemasini


Probleme Generale Citroen C-Crosser



  • Cutia manuala nu este foarte buna la tractat pentru ca e etajata foarte scurt, dar aici ma refer la chestii serioase si nu neaparat o remorca de 750 kg sau jumatate de Oana Radu.

  • Da, exista versiunea cu 7 locuri dar locurile din spate sunt pentru Adi Minune si alti copii de inaltimea lui. Nu as cumpara un C-Crosser pentru optiunea asta neaparat, dar e bine de stiut ca o ai si ca poti pune niste prieteni sau rude pe care nu le suporti acolo in spate, pe distante scurte.


 


Citroen C-Crosser rear aproapemasini


Verdict Citroen C-Crosser


Citroen C-Crosser ramane cel mai ingrijit si mai scump din tripleta, pentru ca a fost cumparat in principal de catre privati si multe dintre ele chiar au fost cumparate aici in Romanistan. Oamenii care astazi conduc Toyota Highlander sau Ssanyong Korando, prin 2010 isi cumparau un C-Crosser nou. Nu e chiar ultima fitza, dar nici ultima saracie. Masini oneste, cinstite, de care au avut grija. Asa ca daca ai licurici care iti spun ca o masina din 2010 trebuie sa fie noua cand o cumperi in 2023, cu Citroen C-Crosser ai cele mai mari sanse din triada SUV-urilor japonezo-franceze.


 


Ce motoare recomand? Oricum ai doar un benzinar de 2.4 si 140 de cai si un diesel de 2.2 si 156 de cai si ambele sunt bune.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA