Cel mai rar din tripleta Outlander – 4007 – C-Crosser, si totusi poate fi cea mai buna achizitie pentru tine. Citroen C-Crosser, componenta „pentru pretentiosi” a tripletei.
Povestea incepe undeva inainte de 2007 cand Mitsubishi cauta piata de desfacere iar PSA vroia o portie din tortul SUV-cross-over pentru ca nu aveau nimic pe atunci si in 2004 venise primul X3 si in 2005 a aparut a doua generatie a lui Rav4, si au luat piata auto pe sus si asa a inceput isteria. Au venit „anvingatorii” si „greii greilor” si anume Audi Q5, Mercedes GLK si, poate cel mai important cross-over recent si care a inceput cu adevarat intreaga isterie – Nissan Qashqai (sau Caci Cai, in limbaj mioritic). Si uite asa s-a intalnit hotul cu…stai, nu asta…s-a intalnit japonezul cu francezul, au pus de o ciorba de sake si usturoi si in 2007 iesea tripleta Mitshubishi Oulander – Peugeot 4007 – Citroen C-Crosser. Ca la o cununie civila unde nu stii exact ce sa cumperi si nu stii daca sa dai direct bani, toata lumea a venit cu ceva. Japonezii au venit cu motoarele, Peugeot a venit cu design-ul si Citroen s-a ocupat de designul interior, pentru ca SUV-ul venea si configuratie de 7 locuri (inspirat de la C4 Picasso) si interiorul este optimizat in ceea ce priveste spatiile de depozitare.
Nu stiu daca ti-ai dat cu seama, dar C-Crosser e ultimul venit in lista de articole si e destul de greu sa scrii acelasi articol de trei ori dar uite ca in viata totul este posibil, daca ai un Babanu langa tine. Daca atunci cand erau noi diferea doar sigla si lista de optiuni intre producatori, astazi C-Crosser se remarca pe piata SH ca fiind cel mai exclusivist, ca sa nu zic cel mai prost vandut dintre toate. Serios, Outlander s-a vandut ca filmele cu Titus Steel, 4007 s-a descurcat oarecum decent iar Citroen C-Crosser s-a vandut cel mai putin.
Benzina
2.4 4B12 de 140 cai – Foarte bun si frumos acest motor MIVEC adus de catre japonezi la masa, doar ca nu l-a cumparat nimeni. Nu in Europa cel putin si cu atat mai putin in Romanistan unde toti vrem doar diesel, vrem consum mic si nu vrem sa platim impozit dar vrem masini mari cu motoare mici. Dar daca totusi ai un fetish bizar cu motorul asta, ia-l cu incredere, schimba-i sonda lambda, pune-i benzina de calitate si distractie placuta.
Diesel
2.2 DW12 de 156 cai – Francezii nu s-au mai obosit cu alt motor si sincer nici nu aveau de ce. Legendarul 2.2 diesel DW12 cu o singura turbina e pe acolo cu dieselul de 2.2 de la Mercedes si e un motor fantastic de fiabil si pe care il poti cumpara cu incredere. De fapt, e atat de bun incat a fost montat si pe Freelander si pe Evoque. Singura problema specifica este simeringul de la vibrochen care crapa si scapa ulei si mai departe nu vrei sa stii ce se intampla. Nu, nu insista.
Citroen C-Crosser ramane cel mai ingrijit si mai scump din tripleta, pentru ca a fost cumparat in principal de catre privati si multe dintre ele chiar au fost cumparate aici in Romanistan. Oamenii care astazi conduc Toyota Highlander sau Ssanyong Korando, prin 2010 isi cumparau un C-Crosser nou. Nu e chiar ultima fitza, dar nici ultima saracie. Masini oneste, cinstite, de care au avut grija. Asa ca daca ai licurici care iti spun ca o masina din 2010 trebuie sa fie noua cand o cumperi in 2023, cu Citroen C-Crosser ai cele mai mari sanse din triada SUV-urilor japonezo-franceze.
Ce motoare recomand? Oricum ai doar un benzinar de 2.4 si 140 de cai si un diesel de 2.2 si 156 de cai si ambele sunt bune.
Similar Articles
07 November 2023
sfat achizitie , achizitie , auto , aproape masini , pareri , probleme , motoare , mitsubishi , europa , peugeot , citroen
Salutare Greuss,
Motorul este Mitsubishi iar motoarele Mitsubishi nu se impaca prea bine cu GPL-ul, in special supapele. Personal voi spune pas.
Succes!
Salutare Greuss,
Motorul este Mitsubishi iar motoarele Mitsubishi nu se impaca prea bine cu GPL-ul, in special supapele. Personal voi spune pas.
Succes!