Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Guvernul german si producatorii de automobile vor elabora o strategie pentru vehiculele electrice

Cancelarul german Olaf Scholz indeamna producatorii de automobile sa produca vehicule electrice mai ieftine si cu autonomie mai mare.



Sursa: topgear.com


Cancelarul german Olaf Scholz se intalneste luni cu directori de masini cu lideri ministeriali, directori energetici si sindicate pentru a discuta despre modul in care Germania isi poate indeplini tinta de 15 milioane de masini electrice pe drumuri pana in 2030.


Cancelarul este convins ca obiectivul ar putea fi atins daca producatorii auto ar produce vehicule electrice mai ieftine si cu raza mai lunga de actiune, a declarat vineri purtatorul de cuvant al guvernului, Steffen Hebestreit, la o conferinta de presa.


O decizie de saptamana trecuta a unei curti constitutionale pe langa guvernul german, potrivit careia realocarea a 60 de miliarde de euro (65,44 miliarde de dolari) pentru initiativele climatice si industriale este neconstitutionala, a lasat guvernul sa caute surse alternative de fonduri si a pus indoieli cu privire la proiectele planificate, inclusiv extinderea infrastructurii de incarcare.


Sursa: motor1.com


Totusi, un purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor a spus ca lucreaza cu viteza mare pentru a extinde reteaua de incarcare, cu peste 100.000 de locuri disponibile public deja construite.


Acordul de coalitie propus de guvernul german a precizat ca urmareste sa aiba „cel putin 15 milioane de vehicule de pasageri complet electrice in 2030”, dar ministrul Transporturilor Volker Wissing a relaxat termenii anul trecut pentru a include atat masini electrice, cat si hibride.


Cele mai recente date disponibile de la autoritatea federala germana pentru autovehicule KBA au aratat ca pana in octombrie anul acesta erau 2,2 milioane de masini cu motor electric pe drumurile germane, dintre care 1,3 milioane erau masini complet electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA