Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW Touareg CR ( 2018 – prezent )

Chiar daca abia s-a anuntat faceliftul, VW Touareg CR e gata de a intra in ricicle bin…asta, in ringul Aproape Masini pentru ca lucrurile s-au stabilizat si m-am angajat party-time ca varcolac si nu prea mai am timp de articole.



Touareg-ul nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Prima generatie a fost una din masinile oficiale ale crizei din 2008, cand lumea arunca cu banii pe fereastra, de obicei fereastra unui Cayenne, Range Rover, X5, Q7 sau Touareg daca erau mai saraci. Doar ca primul Touareg, la fel ca si fratele Cayenne, era o masina ridicol de capabila atat de off-road cat si de munca. Primul Touareg inca a ramas masina oficiala a platformelor auto din Romania si nu numai. Sigur, lumea le folosea ca sa se plimbe cu ele pe langa Snagov sau pe bulevardul Mamaia, dar masinile astea aveau diferential blocant, cutii de transfer, suspensie pe perne adaptate pentru off-road si multe ale lucruri pe care majoritatea proprietarilor nu le-au folosit vreodata si nici nu stiau ce sunt chestiile alea.


Iar VW a realizat treaba asta, asa ca urmatoarea generatie atat de Touareg cat si Cayenne au renuntat la cateva jucarii de off-road si s-au orientat spre asfalt si fite. VW Touareg s-a transformat intr-o masina de familie cu ceva veleitati de off-road dar in principal o masina de familie, iar Cayenne-ul s-a dus agresiv in zona de asfalt si e la fel de bun pe off-road pe cat sunt eu de bun la capitolul femei. De fapt, sunt atat de varza incat o data m-am dus la un concurs de fraieri si am iesit pe locul 2. Nici pe ala nu am reusit sa il castig.


 


VW Touareg 7P offroad aproapemasini


Ce aduce nou a treia degeneratie de Touareg?



  • VW Touareg CR merge si mai mult pe ideea de masina de asfalt si de familie pentru ca l-au mutat pe platforma de Audi A4 / A6 / A5 / A7 / Macan si e in esenta un A6 cu picioroange adica un fel de A6 Allroad dar mai mare. Deci daca vrei o masina de vacanta si Touareg-ul e prea inalt si prea ieftin pentru tine, A6 Allroad e pentru tine.

  • Directia asistata electric, transmisia actionata electric, totul pentru o viata mai usoara in oras si pe autostrada, dar nu neaparat pe teren accidentat sau orice fel de teren care nu e acoperit de un amestec de bitum si alti compusi minerali.

  • Scaunele cu memorie care au si pozitia de intrat in masina si se regleaza automat cand detecteaza cheia prin preajma. Pentru unii nu e cea mai buna optiune posibil, dar trebuie sa recunosti ca e o optiune de comfort care merita toti banii.

  • Suspensia este reglata spre comfort si mai putin spre deloc pentru alte suprafete, care nu sunt acoperite de un amestec de bitum si alti compusi minerali.

  • Si ca tot am vorbit despre pret, mai exista o problema mari in fundul Touareg-ului si care nu se poate trata cu hemoro-easy, 60 de comprimate.

  • In momentul in care am delirat acest articol, Tiguan AllSpace incepea de la 38900 euro si Touareg-ul de la 60600 euro. E doar cu 10 cm mai lung decat un Tiguan AllSpace si cu 10 cm mai lat si 3 cm mai inalt, oare chiar merita diferenta de bani intre ele? Plus ca un Tiguan vine cu un motor de 2 litri deci mai ieftin la taxe, asigurare si intretinere.


 


VW Touareg CR three quarter aproapemasini


Motoare VW Touareg CR


Benzina



  • 2.0 TSI EA888 de 249 si 252 cai – Motorul asta e ca un video de pe TikTok. Te uiti la el, razi si treci mai departe. Si cam asta a facut toata lumea, pentru ca am intrat de curiozitate pe mobile.de ca sa vad cate Touareg-uri 2.0 TSI sunt la vanzare, iar la momentul acesta sunt exact 0. Inseamna ca ori sunt atat de bune incat nu le vinde nimeni, ori nu s-a vandut. Desi problemele pe partea de consum de ulei nu ma conving ca primul argument ar fi cel real.

  • 3.0 TSI EA839 de 340 cai – Daca vrei sa ajungi repede, oriunde, si consumul nu e o problema pentru tine, atunci 3.0 TSI e motorul pentru tine. Din pacate asta e cel mai mare benzinar, dar fuge la fel de repede ca legendarul Touareg 6.0 W12 benzina de 450 de cai.  Atentie in schimb la injectoarele ce trebuiesc reglate sau macar verificate la fiecare revizie.


Diesel



  • 3.0 TDI EA897 de 231 si 286 cai –  Vechiul 3.0 TDI lansat in 2011 pe generatia anterioara de VW este pus la munca in continuare si nu este lansat ca sa se pensioneze. Pentru ca de departe face cel mai mult sens pentru Touareg si VW Touareg CR se simte cel mai bine cu motorul asta. Asa ca ramai cu probleme clasice pe partea de injectoare si ocazionalele pierderi de ulei asa cum am pierdut si eu lichide aseara intr-o tufa dupa ce am baut .

  • 4.0 TDI V8 EA898 de 422 cai – Cel mai exclusivist dintre motoarele ce suna a pietris cazand din roaba, evolutia lui 4.2 TDI a fost montat pe Audi A8, Audi SQ8, Porsche Panamera, Bentley Bentayga…si VW Touareg. Nu are probleme specifice de fiabilitate, dar cand o sa vina devizele de intretinere nu o sa iti cante ceterasul la cat de binedispus o sa fii.


Hibrid


3.0 TSI eHybrid de 318 si 462 cai – La vremuri noi, tot noi. Pentru ca VW nu prea s-a obosit pe partea de hibrid, la ei ori e motor clasic ori masina electrica. Fara hibrid. Dar totusi au vazut ca s-a vandut Touareg-ul 3.0 hibrid anterior pentru ca acea reducere de impozit de 2000 lei pe an face toata diferenta atunci cand iti cumperi Touareg, asa ca l-au pastrat. Cel de 462 cai e rezervat pentru R-Line pentru cei care vor sa fuga. Nu sunt neaparat probleme pe partea de hibrid pentru ca oricum garantia e de 10 ani iar VW Touareg CR e inca tanar si urat de impotenti pentru ca e in stare, dati-i doua guri punga ca sa il masoare. De abia prin 20-28 poti sa iti pui intrebari legate de hibrid.


 


VW Touareg CR offroad aproapemasini


Probleme Generale VW Touareg CR



  • Am spus-o mai devreme si o mai spus inca o data – nu e neaparat capabil off-road. Dar daca ideea ta de off-road sau de „4×4” este un drum forestier si niste zapada, atunci ramane in continuare suficient de bun.

  • Navigatia nu mai e o navigatie ci efectiv o plasma de 30-40 de inci care au coborat din taxi maxi, cu cazmale, cu sape, cu ce-o fi. Cu fiare d’alea de se da co corent pa la urechi am copil mic a-mi omori copilu a-mi faci atata puscarie. Serios, fa un test drive si vezi daca te intelegi cu plasma aia pus pe bord. Nu sunt neaparat fan televizoare verticale cu diagonale e-germane.

  • Plastic. Mult plastic. Dar astea sunt vremurile. Dar totusi e o masina ce incepe de la 60,000 euro si pe piata SH cel mai ieftin model costa 30,000 euro asa ca ai avea asteptari si pretentii mai mari decat am eu legat de femei. Sa fie calda. Sau macar calduta.


 


VW Touareg CR rear aproapemasini


Verdict VW Touareg CR


Mai intai a fost un Liviu Varciu al lumii auto pentru ca era peste tot si era bun la toate, apoi s-a transformat in Liviu Varciu in anii lui de familist convins iar acum e Liviu Varciu din vremurile L.A. E o masina de show, care nu e neaparat buna la chestii de familie sau de munca, dar arata foarte bine si, la fel ca si Liviu Varciu, e o limuzina cu picioroange. Sincer aspir sa imi cumpar unul cand voi fi mare, dar pana atunci sper sa se mai ieftineasca primul Touareg. Si da, sunt constient ca un Touareg din prima generatie astazi poate fi cumparat chiar si cu 3000 de euro. Da, aspir ca intr-o zi sa am 3000 de euro.


Ce motoare recomand? 3.0 TSI-ul de 340 de cai e tot benzinarul de care ai nevoie, dar motorul de baza ramane 3.0 TDI de 286 de cai. E tot ce are nevoie Touaregul.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA