Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Daihatsu Toyota va compensa furnizorii de nivel inferior pentru productia suspendata

Daihatsu a anuntat deja planuri de a compensa 423 de furnizori directi.



 


Sursa: autocar.co.uk


Unitatea de masini mici a Toyota, Daihatsu Motor, va compensa contractorii de nivel inferior din lantul sau de aprovizionare pentru a amortiza lovitura de la o oprire nedeterminata a productiei, dupa dezvaluirile unui scandal mai larg legat de siguranta.


Daihatsu, care a anuntat deja planuri de a compensa 423 de furnizori directi, a declarat ca va mentine productia oprita in Japonia cel putin pana la sfarsitul lunii ianuarie, in timp ce autoritatile o investigheaza pentru nereguli legate de inspectia de siguranta.


Productia a fost oprita la toate fabricile sale din Japonia luna trecuta.


Daihatsu spune ca are peste 4.000 de companii in lantul sau de aprovizionare care sunt legate de productia sa si peste 1.000 de alte companii sunt asociate in alte moduri.


Daihatsu a refuzat sa ofere o estimare cu privire la cat ar costa intreruperea productiei si compensarea furnizorului.


„Intelegem pe deplin ca suspendarea activitatii companiei si acordarea de compensatii va costa o suma considerabila de bani”, a declarat reporterilor Keita Ide, un director executiv al companiei.


„Cu toate acestea, este dificil sa se calculeze cu exactitate impactul in acest moment, deoarece nu este clar cat va dura aceasta perioada”.


Daihatsu a tinut doua intalniri, fiecare la care au participat peste 300 de contractori directi, cu privire la consecintele scandalului de pana acum.


Sursa: reuters.com


Directorul de comunicatii al Toyota, Jun Nagata, a declarat ca compania isi va sprijini pe deplin unitatea detinuta in totalitate, inclusiv cu imprumuturi deja pregatite pentru compensarea dealer-ului si furnizorului, daca Daihatsu va solicita un astfel de ajutor.


„Le vom sustine pe deplin in cazul unei lipse de fonduri”, a spus Nagata.


Daihatsu vrea sa mentina deschise diferite optiuni pentru a face fata costului opririi si consecintelor mai ample ale scandalului, inclusiv posibile imprumuturi bancare, a declarat Ide de la grupul de management corporativ al companiei.


Daihatsu se consulta deja cu institutiile financiare, a declarat acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA