Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Citroen C3 III ( 2016 – 2023 )

Prea bogat pentru un Sandero Stepway dar prea sarac pentru o Corsa? Atunci un Citroen C3 III poate fi alegerea pentru tine? Nu cred, dar cine sunt eu sa judec.



Doar pentru ca nu se vinde la noi, nu inseamna ca e o masina proasta. Ci doar piata e gresita. In momentul in care am scris articolul asta, Citroen C3 incepea de la 6,800 euro sau 6.16 Lakh in India, o piata foarte populara pentru Citroen C3 si C3 AirCross. Si da, am cautat datele din India pentru ca la noi Citroen C3 III nu e cea mai populara masina posibil, dar mai apare din cand in cand pe strazile patriei.


Totusi este interesant pentru ca Citroen C3 III e o masina la fel sau chiar mai ieftina decat Sandero iar aici lucrurile se complica si ne putem astepta la 239 de episoade sau mai mult, cum a fost cu Elodia. Amandoua costa 10-11,000 euro de noi cu rabla si alte reduceri daca te intelegi cu agentul in parcarea din spatele reprezentantei, amandoua vin cu un motor pe benzina de 65 de cai, amandoua vin cu aer conditional manual, un radio si niste cablaje. Amandoua vin cu optiunea de GPL din fabrica pentru cel mai mic motor. Dacia Sandero e ceva mai spatios si, ai sa razi, ceva mai bine ansamblat, iar Citroen C3 e ceva mai ieftin si arata mai bine. In special daca il iei cu acoperisul rosu si ai practic un Mini Cooper de buget. Deci da, daca vrei o masina de oras, care sa arate cat de cat bine si care costa 10,000 euro de noua si nu e limitata strict la viata de oras cum sunt i10 sau Picanto, atunci da, merita. Dar cam aici se termina asemanarile cat si treaba cu Citroen C3 III.


Pentru ca se vede ca Citroen nu s-a concentrat prea mult pe C3, pentru ca avem un singur motor pe benzina, aspirat sau cu turbosuflanta si am avut timp de 5 minute doua motoare diesel pe care nu le-a cumparat nimeni pentru ca erau prea scumpe si pentru ca nu vrei sa pleci pana in Simeria cu un Citroen C3 III.


Cat despre viata de oras, pentru ca asta e cam motivul pentru care Citroen C3 III se afla pentru noi. Foarte buna pentru oras, directia este foarte usoara, franele sunt foarte usoare, dar totusi cutia e etajata lung pentru ca Citroen. E o masina foarte usor de condus, daca nu ai nici un fel de inclinatii spre condus si nu te intereseaza condusul si nu ai sloganuri legate de spiritul condusului si alte prostii. Nu, daca vrei o masina pe care sa o virezi cu degetul si sa o franezi tot cu degetul si pe care sa o poti parca oriunde si de care nu o sa iti pese daca o zgarii sau o lovesti, si mai arata si decent, atunci da. Merita.


 


Citroen C3 III Puretech front aproapemasini


Motoare Citroen C3 III


Benzina



  • 1.2 EB2F PureTech de 62 si 83 cai – Motorul de baza si momentan singurul motor disponibil la vanzare, cel de 83 de cai cel putin. Si nu ai nevoie de mai mult. Si da, recomand sa cumperi de nou sau cat mai noua pentru ca motorul PureTech are un trecut si posibil un prezent de probleme cu distributia care se uzeaza prematur si te poate lasa cu pantalonii jos. Adica fara motor.

  • 1.2 EB2FT PureTech Turbo de 110 cai – Acelasi motor, doar ca acum are si o turbina. Si nu l-as cumpara neaparat pentru ca are probleme de fiabilitate, ci mai degraba pentru ca motorul asta incepe de la 19,400 euro si nu sunt convins ca acei 30 de cai in plus iti vor schimba viata si isi merita banii. Nu este un motor de fuga si nici masina nu e de fuga. Singurul motiv real pentru care ai cumpara versiunea asta e ca e singura cu cutie automata dar deja sarim de 20,000 euro si nu stiu ce sa zic.


Diesel



  • 1.5d DV5 BlueHDi de 102 cai – Succesorul lui 1.6 BlueHDi a fost disponibil la vanzare pentru 3 minute si 24 de secunde asa ca nu voi vorbi prea mult despre el.

  • 1.6D DV6 BlueHDi de 75 si 99 cai – Pentru ca vechiul 1.6 BlueHDi e cel mai popular motor diesel la vanzare, in momentul acesta fiind chiar si 3 anunturi pe autovit. Nu mai sunt problemele de fiabilitate din trecut, dar totusi trebuie tinut departe de jungla urbana pentru ca va avea probleme la filtrul de particule, EGR, injectoare si tot asa. Si pentru ca traim in vremuri ecologice, trebuie sa ai grija si la instalatia AdBlue si sa ai bidoanele de AdBlue in portbagaj tot timpul. Alternativ poti sa-ti cumperi un benzinar care consuma aproximativ la fel, fuge…merge aproximativ la fel, dar nu are nici unul din aceste minusuri.


 


 


Citroen C3 III Puretech front side aproapemasini


Probleme Generale Citroen C3 III



  • Sistemul ConnectCAM te va chinui cum te chinuie amintirile cand in noapte te trezesti, plangi incet si-ti amintesti

  • Soc si groaza, dupa cum ar spune una din cele mai frumoase femei din univers, Citroen C3 III este foarte ieftin la capitolul interioare si la capitolul calitate in general. Dar iarasi, pentru 6,700 euro cat costa in India, nu ai de ce sa ai pretentii.

  • Cutiile manuale sunt etajate lung si nu am inteles neaparat de ce, sa ca fa un test drive inainte si vezi daca te intelegi cu rapoartele.


 


 


Citroen C3 III Puretech side aproapemasini


Verdict Citroen C3 III


Se vede ca Citroen C3 III nu a fost planuit pentru piata europeana si merita cumparat doar in versiunea de baza. Dar e o masina care se bate la pret cu Sandero si nu e foarte departe ca si raport calitate-pret. Asa ca daca nu vrei un Sandero dar vrei ceva ieftin de oras, un Citroen C3 de baza poate fi toata masina de care ai nevoie. Doar sa nu te arunci la versiunile mai scumpe.


Ce motoare recomand? Benzinarul 1.0 PureTech de 83 de cai si o cutie manuala e tot C3-ul de care ai nevoie, iar pentru diesel iti ajunge si 1.6 HDi de 75 de cai, desi nu stiu exact de ce ti-ai lua asa ceva.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA