Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Suzuki Alto ( 2009 – 2014 )

Suzuki Alto, masina oficiala a instructorilor auto, a nevestelor care au primit o masina de la sot si a persoanelor care in general vor sa mearga din A in B, cat mai ieftin.



Trebuia sa se traga de par cu Aygo – C1 – 107, Hyundai i10, Kia Picanto, Twingo, Mitsubishi Colt si sigur am mai uitat ceva din lista. Dar a fost lasat in ceata de catre grup.


De ce sa cumperi un Alto si nu altceva din lista?



  • Alto venea doar cu 4 porti si un portbagaj deci nu trebuia sa cotrobai prin anunturi la fel cum si eu cotrobai in gunoi, noapcea pe la trei. Cui ii scrii mesaje, noapcea pe la 3? Si ce feresti bade tu de ochii mei?  Iti scrie mandruta si tu ii scrii ei, sa vede pa cine si pa ochii tai. Dai bage dai bage dai bage dai, dai bage dai bage dai bage dai. Mandra, bagea, noaptea pa la trei.

  • Motivul principal in schimb este ca Alto e cel mai ieftin din lista. Alto nu a fost promovat foarte mult si majoritatea oamenilor habar nu au despre Alto si preturile au ramas jos. Plus ca a fost ieftina si de noua, si din nou spun ca nu a fost promovata foarte mult asa ca a trecut sub radarul flotelor si sunt in general masini de privati. Deci nu vor fi chiar atat de ciobanite. Plus ca poti cumpara un Alto Euro 5 cu 2500-3000 euro in 20-24 si e greu sa gasesti o masina Euro 5 la bani mai putini. Asta daca Euro 5 are relevanta pentru tine.

  • Suzuki Alto e alta masina….alta aproape masina care are o cutie automata fiabila pentru ca, nu o sa iti vina sa crezi, o cutie automata in 4 trepte, cu convertizor de cuplu. Si e singura masina de oras japoneza, din vremea ei, care avea o cutie clasica cu convertizor, pentru ca Mitsubishi si Toyota foloseau cutii robotizate. Ceea ce avea sa faca si Suzuki cu degeneratia urmatoare, Celerio venind cu o cutie robotizata.

  • Este o masina foarte mica, cu care te vor invidia multi prin oras. Consuma 4 litri la 100 de km de oras, o poti parca oriunde, iar la 2500 de euro nu iti va pasa daca vei lua un stalp sau te vei trezi cu portiera lovita in parcare, pentru ca bou vagonul care a parcat langa tine a deschis portiera masinii sale de zici ca era la jocurile olimpice.


 


Suzuki Alto front aproapemasini


Motoare Suzuki Alto


Benzina


1.0 K10B de 68 cai – Avem un singur motor si mai avea nevoie de un cal putere pentru a fi motorul perfect. De fapt, ca sa fi fost perfect ar fi avut nevoie si de suportii motor si suportul pentru cutia de viteze care sa nu trebuiasca schimbate la fiecare 3 saptamani. Dar vei compensa costurile prin economia de bani pe partea de benzina, pentru ca daca ar fi fost o persoana, ar fi fost o fata care bea apa.


 


Suzuki Alto front side aproapemasini


Probleme Generale Suzuki Alto



  • Daca ai un Suzuki Alto probabil ca nu ai absolvit scoala de soferi Dani Mocanu. Si mentionez aceasta scoala de soferi, pentru ca unul din principiile de baza ale scolii sunt „niciodata nu te uiti inapoi, intotdeauna inainte”. Principiu care se aplica in special la Alto, pentru ca stergatorul de la luneta are tendinta de a se strica.

  • Nivelul scazut de echipare. Multe nu au aer conditionat sau macar un turometru. Nu ca ai avea nevoie de un turometru intr-un Alto, dar e bine sa stii ca il ai.


 


 


Suzuki Alto side aproapemasini


Verdict Suzuki Alto


Suzuki Alto ramane una din cele mai ieftine masini de oras, masini Euro 5 si masini in general. Nivelul de dotari e minim si e sub nivelul primului Golan. Dar atunci cand stii ca ai o masina care consuma 4 litri pentru fiecare 100 de km de mers prin oras, si ca trebuie sa schimbi uleiul si/sau piesele cand iti aduci aminte, chiar mai conteaza ca nu ai dotari de baza precum turometru sau clima? Da, e o aproape masina, dar e una din cele mai bune masini de oras pe care le poti cumpara la ora actuala.


Ce motoare recomand? Clar 1.0 K10B de 68 de cai, si i-as face tuning pentru exact 1 cal putere in plus, ca sa fie suma perfecta. mmmmm…..


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA